Ga naar inhoud

Heatsink

Members+
 • Aantal items

  371
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Heatsink

 1. Heel duidelijk. Bedankt! Ik ga hiermee aan de slag 👍
 2. Dat moet ik nog gaan uitsluiten. Kan het zo zijn dat het dakrail lekt, maar er niets zichtbaar is in de hemel? Ik zie nergens watervlekken of vocht. Alles aan de binnen/bovenzijde is kurkdroog.
 3. Dank voor deze opmerking. Dit vergat ik dus inderdaad erbij te vermelden. Onder de parafaanplaat is het helemaal droog. Mocht er onverhoopt water via de kachelmotor naar binnen komen, zou het dan kunnen dat enkel de linker voetruimtes nat zijn?
 4. Heatsink

  Waterlekkage

  Hoi allemaal! Ik zou graag willen weten of er bekende plekken zijn waar het kan lekken bij een 3C variant. Zowel de voetruimte van de bestuurder als ook de voetruimte achter de bestuurder is door en door nat. Achter de bestuurder staat het meeste water. Alle rubbers van zowel de deuren en het carrosserie zijn in orde. De waterafvoergaatjes van de voor en achterdeur zijn niet verstopt. De auto heeft een dakrail hoewel de hemel nergens nat lijkt te zijn. Kortom, als iemand me zou zeggen dat er een fles water is leeggegooid in de voetruimtes, zou ik het nog bijna geloven. Ivm een ander probleem (gerammel aan de achterzijde) werd de auto op oprijbokken geplaatst waarna er aan de voorzijde (onder de voetruimte van de bestuurder) water begint te druppelen. Dit lijkt ogenschijnlijk tussen twee metalen bodemplaten uit te komen. De kunststof bodemplaat aan de linkerzijde (3C0825201D) ontbreekt overigens. Zou het ontbreken van deze plaat tijdens het rijden in de regen een plas water kunnen veroorzaken in de auto? (ik vermoed zelf van niet) 20221123_151759.mp4
 5. Oke duidelijk! Ik heb de stoute schoen aangetrokken en een ECU besteld. Ik heb zelf een eeprom programmer normaliter om b.v. een computerbios te herstellen en deze kan de eeprom in de ECU (een 93C76) ook uitlezen en programmeren. Ik weet dat adressen 06 t/m 0B aangepast moeten worden naar 31 en daarmee de immo is uitgeschakeld dus dat gaan we gewoon proberen. Ik houd jullie op de hoogte!
 6. Heatsink

  Stuur hendel fout?

  Ik denk dat je het daar inderdaad eens moet gaan zoeken. Ik heb een tijd geleden het e.e.a. aangepast en een foutje gemaakt in de codering met een meeknipperend mistachterlicht als gevolg. Geen foutmeldingen overigens.
 7. Ik ben ondertussen al iets wijzer geworden. Als ik een andere ECU wil plaatsen ZONDER het wegschrijven van de immo, dan moet ik de ECU met bijhorende sleutel én tellerwerk vervangen. Indien de auto ook centrale vergrendeling op afstandbediening heeft, moet ook de BCM omgezet worden óf de sleutel moet opnieuw ingeleerd worden. Als ik een andere ECU plaats en de immo wegschrijf, dan ben ik klaar. Dat volstaat om de auto weer rijdend te krijgen. Er worden dan ook hier en daar zogenaamde "Plug & Play" ECU's verkocht die je enkel met de bestaande ECU hoeft uit te wisselen.
 8. Heel erg bedankt voor het meedenken en rondvragen. Zelf ben ik ook al de nodige info aan het verzamelen. De motorcode is: AZQ Het nummer van de ECU is: 03E 906 033 L De code is: 5WP40194 05 Puur uit nieuwsgierigheid, waar staat deze 5WP code voor? Wellicht kunnen jullie deze vraag ook beantwoorden: Ik ga vandaag een rondje maken op een aantal slopen. Als ik een 03E 906 033 L vind en de immo uitschakel, kan ik die ECU dan probleemloos plaatsen of moet er dan nog steeds iets aangepast worden (tellerwerk o.i.d.)
 9. Een hele goede tip! Ik ben tussentijds ook al aan het zoeken naar een andere ECU + sleutel. Dat zou de mooiste oplossing zijn voor het moment zodat ie in elk geval weer de weg op kan. Als het goed is, is daar geen code voor nodig maar verbeter me gerust als ik het verkeerd heb!
 10. Dat klopt inderdaad. In 2002 werd de overstap gemaakt van de 6N2 naar de 9N1. Het gaat hier daadwerkelijk om een 9N1 (VIN bevat WVWZZZ9NZ3) met de ronde koplampjes.
 11. Ik denk inderdaad dat ik de ECU + sleutel moet uit zien te halen mocht de chip daadwerkelijk defect blijken. Bij de B6 zit de immo in de comfortmodule als ik goed heb opgelet.
 12. Hoi allemaal! Ik ben zo brutaal om deze in het topic algemeen te zetten daar het om een Polo 9N1 gaat. Hopelijk kan ik alsnog op wat hulp rekenen. Zo niet, verwijder gerust! Ik heb, toch wel dringend, hulp nodig bij het volgende. Hier staat een Polo 9N1 1.2 - 12v van 2002. Het probleem: De sleutel wordt steeds minder vaak herkend. Het "auto met sleutelsymbooltje" knippert vaker dan de richtingaanwijzer en met wat mazzel wordt de sleutel weer geaccepteerd. Doffe ellende dus. De oplossing: De Immo wegschrijven in de ECU van de motor! Genoeg over te vinden online en lastig is het niet. Wat heb ik gedaan: Motor ECU geopend (03E906033L), Eeprom 93C76 los gesoldeerd, hop de EZP2023+ op en (uiteraard!) eerst een dump gemaakt. Ging prima, niks aan de hand. Adres 06 t/m 0B in de eerste regel veranderd naar 31 31 31 31 31 31 en schrijven maar. Niks... na het opnieuw lezen van de chip staat de oude data er weer in. PC herstart, EZP opnieuw aangesloten, nog eens... niks... hij wil het niet wegschrijven naar de Eeprom en zodra ik de Eeprom weer uitlees, blijven de eerste genoemde adressen ongewijzigd. Beetje rondgekeken op het internet, lees een aantal keren de tip om Erase, Write en Verify te doen. Dus eerst de Eeprom wissen. Nou goed, wat moet, dat moet. Erase ging prima, write ook (zegt ie), en Verify dacht er toch anders over. Melding: "Flash check error address: 0h" Paniek! De chip is leeg, terug gesoldeerd in de motor ECU en uiteraard start deze niet meer. Dump terug geprobeerd te schrijven, helaas hetzelfde. Chip blijft leeg. Dus de chip heeft zich wel laten wissen, maar opnieuw de data terug erop, dat wil ie niet. Nu weet ik niet of ik te maken heb met een (reeds eerder?) defecte Eeprom chip en wat nu wijsheid is. Kan ik een andere ECU op de kop tikken en deze erin wippen? Heb ik dan de bijhorende sleutel nodig of kan ik de huidige sleutel programmeren/inleren? Andere ideeën wellicht? Alle hulp is welkom! Ik ben voor nu even uitgedacht...
 13. Gezien het weer regenachtig weer is, gok ik dat de comfortmodule nat aan het worden is? Deze vind je onder de bekleding voor de bestuurdersstoel. Daar zou ik eens beginnen.
 14. Jammer! Maar nu eerst gaan genieten van de vakantie! Dat rammeltje krijg je op een later moment wel te pakken 💪
 15. Helemaal top! De grote hamvraag is nu, is het rammeltje ook weg?
 16. De productiemaand kan zeker iets uitmaken en het ziet er naar uit dat Wulke het bij het juiste eind heeft. Tussen 46 en 48 lijkt me dan ook dé zekering die we zoeken. Het zou een zekering van 7,5A moeten zijn.
 17. De juiste volgorde (aldus de handleiding) is eerst het uitbouwen van de achterbankzitting, de dorpellijst (deze hoeft niet helemaal eruit, flexibel genoeg om opzij te buigen), daarna de wielkuipbekleding gevolgd door de C-stijlbekleding. Het is nogal wat, maar dan heb je ook wat 😅 De zekering zou moeten zijn: zekering 52 in zekeringenhouder C Dit is overigens afhankelijk van de maand waarin jouw B8 werd gebouwd in 2015.
 18. Hopelijk lukt het middels deze uitleg. Mocht er iets niet duidelijk zijn, geef het gerust aan! Hoedenplank met rolgordijn uit- en inbouwen Passat B8.pdf
 19. Bij de Audi klopt dit idd maar bij dit model zit de steun niet vast met die drie inbusboutjes. De "pen" die in het rubber steekt zit vast aan de dwarspijp en niet aan het motorblok.
 20. De voorste motorsteun vervangen bij dit model is een (leuke) uitdaging! Ik heb zo eentje eerder vervangen ongeveer op deze manier. Dit bied genoeg ruimte om de steun ertussenuit te krijgen. Hopelijk kun je hier iets mee. Succes!
 21. Dat was van korte duur dan 😅 Heb je het idee dat het rechterraam stroever loopt dan de linker? In de loop der jaren wil slijtage en vuil nog wel eens voor slecht lopende ramen zorgen waardoor de pinch protection zich sneller ermee gaat bemoeien. Nadat deze twee maal heeft ingegrepen wordt de automatisch rolstand uitgeschakeld waarna het raam enkel nog door de knop vast te houden gesloten kan worden (of de knop op je AB). Door de knop na het sluiten nogmaals (voor 2 sec.) naar de sluitstand te bedienen (hetgeen je al reeds hebt uitgevoerd) zal de automatisch rolstand weer functioneren totdat de pinch protection weer ingrijpt (hetgeen hoogstwaarschijnlijk ook gaat gebeuren) en de visuele cirkel is rond. De kunst gaat worden om ervoor te zorgen dat het raam weer soepel gaat lopen. Gebruik hierbij zeker geen smeermiddelen zoals vetten of sprays in de raamgeleiders! Het probleem zal hierdoor zeker eventjes weg zijn, maar na verloop van tijd nemen deze producten nog meer vuil op en raken daarmee verzadigd waarna het probleem weer keihard terug komt. Ook gaan de randen van je ramen vies uit zien. Met een zachte borstel is het mogelijk om de raamgeleiders/rubbers uit te borstelen. Deze rubbers zijn, met name daar waar het raam langs af glijd, geflocked met een hele fijne vezel. In de loop der jaren raken deze vezels verzadigd met vuil en vetten. Door deze op te borstelen worden ze weer zachter. Uiteraard niet te hard wrijven. Vergelijk het met suède borstelen. Je wilt de vezels enkel weer zacht krijgen en niet eraf borstelen. Indien je in het bezit bent van een compressor zou ik deze zeker icm een borstel gebruiken. Mocht je een vochtafscheider met regelbare olievernevelaar op je compressor hebben aangesloten, haal deze dan even er tussenuit zodat je niet alsnog olie in je raamgeleiders blaast. Deze stap is prima te doen zonder dat het deurpaneel eraf moet. Lost dit het ook niet op, dan zal het deurpaneel wel plaats moeten maken voor een kijkje achter de schermen maar zover zijn we nog niet.
 22. Mijn auto heeft toevallig meer dan een dag stilgestaan na een lange rit en heb zojuist de KVS dop langzaam losgedraaid. Na vier omwentelingen was er een lichte "puf" hoorbaar wat betekend dat er nog een klein beetje druk op het KVS systeem stond. Nu is het lastig in te schatten wat voor jou een klein beetje betekend. Wellicht is het mogelijk om er een korte video van te uploaden zodat we dit beter kunnen beoordelen?
 23. Als je aan de kant van de asbak aan het leder zelf trekt (zo dicht mogelijk bij de rand) klikt deze normaliter vanzelf los. De rest wijst zich eigenlijk wel vanzelf. Zo niet, dan kun je deze PDF gebruiken voor het uit- en inbouwen. Succes! 3C Pookhoes in- uitbouwen.pdf
 24. Kijk aan! Altijd leuk om te horen dat het is opgelost
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden