Ga naar inhoud

Heatsink

Members+
 • Aantal items

  357
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Heatsink

 1. Jammer! Maar nu eerst gaan genieten van de vakantie! Dat rammeltje krijg je op een later moment wel te pakken 💪
 2. Helemaal top! De grote hamvraag is nu, is het rammeltje ook weg?
 3. De productiemaand kan zeker iets uitmaken en het ziet er naar uit dat Wulke het bij het juiste eind heeft. Tussen 46 en 48 lijkt me dan ook dé zekering die we zoeken. Het zou een zekering van 7,5A moeten zijn.
 4. De juiste volgorde (aldus de handleiding) is eerst het uitbouwen van de achterbankzitting, de dorpellijst (deze hoeft niet helemaal eruit, flexibel genoeg om opzij te buigen), daarna de wielkuipbekleding gevolgd door de C-stijlbekleding. Het is nogal wat, maar dan heb je ook wat 😅 De zekering zou moeten zijn: zekering 52 in zekeringenhouder C Dit is overigens afhankelijk van de maand waarin jouw B8 werd gebouwd in 2015.
 5. Hopelijk lukt het middels deze uitleg. Mocht er iets niet duidelijk zijn, geef het gerust aan! Hoedenplank met rolgordijn uit- en inbouwen Passat B8.pdf
 6. Bij de Audi klopt dit idd maar bij dit model zit de steun niet vast met die drie inbusboutjes. De "pen" die in het rubber steekt zit vast aan de dwarspijp en niet aan het motorblok.
 7. De voorste motorsteun vervangen bij dit model is een (leuke) uitdaging! Ik heb zo eentje eerder vervangen ongeveer op deze manier. Dit bied genoeg ruimte om de steun ertussenuit te krijgen. Hopelijk kun je hier iets mee. Succes!
 8. Dat was van korte duur dan 😅 Heb je het idee dat het rechterraam stroever loopt dan de linker? In de loop der jaren wil slijtage en vuil nog wel eens voor slecht lopende ramen zorgen waardoor de pinch protection zich sneller ermee gaat bemoeien. Nadat deze twee maal heeft ingegrepen wordt de automatisch rolstand uitgeschakeld waarna het raam enkel nog door de knop vast te houden gesloten kan worden (of de knop op je AB). Door de knop na het sluiten nogmaals (voor 2 sec.) naar de sluitstand te bedienen (hetgeen je al reeds hebt uitgevoerd) zal de automatisch rolstand weer functioneren totdat de pinch protection weer ingrijpt (hetgeen hoogstwaarschijnlijk ook gaat gebeuren) en de visuele cirkel is rond. De kunst gaat worden om ervoor te zorgen dat het raam weer soepel gaat lopen. Gebruik hierbij zeker geen smeermiddelen zoals vetten of sprays in de raamgeleiders! Het probleem zal hierdoor zeker eventjes weg zijn, maar na verloop van tijd nemen deze producten nog meer vuil op en raken daarmee verzadigd waarna het probleem weer keihard terug komt. Ook gaan de randen van je ramen vies uit zien. Met een zachte borstel is het mogelijk om de raamgeleiders/rubbers uit te borstelen. Deze rubbers zijn, met name daar waar het raam langs af glijd, geflocked met een hele fijne vezel. In de loop der jaren raken deze vezels verzadigd met vuil en vetten. Door deze op te borstelen worden ze weer zachter. Uiteraard niet te hard wrijven. Vergelijk het met suède borstelen. Je wilt de vezels enkel weer zacht krijgen en niet eraf borstelen. Indien je in het bezit bent van een compressor zou ik deze zeker icm een borstel gebruiken. Mocht je een vochtafscheider met regelbare olievernevelaar op je compressor hebben aangesloten, haal deze dan even er tussenuit zodat je niet alsnog olie in je raamgeleiders blaast. Deze stap is prima te doen zonder dat het deurpaneel eraf moet. Lost dit het ook niet op, dan zal het deurpaneel wel plaats moeten maken voor een kijkje achter de schermen maar zover zijn we nog niet.
 9. Mijn auto heeft toevallig meer dan een dag stilgestaan na een lange rit en heb zojuist de KVS dop langzaam losgedraaid. Na vier omwentelingen was er een lichte "puf" hoorbaar wat betekend dat er nog een klein beetje druk op het KVS systeem stond. Nu is het lastig in te schatten wat voor jou een klein beetje betekend. Wellicht is het mogelijk om er een korte video van te uploaden zodat we dit beter kunnen beoordelen?
 10. Als je aan de kant van de asbak aan het leder zelf trekt (zo dicht mogelijk bij de rand) klikt deze normaliter vanzelf los. De rest wijst zich eigenlijk wel vanzelf. Zo niet, dan kun je deze PDF gebruiken voor het uit- en inbouwen. Succes! 3C Pookhoes in- uitbouwen.pdf
 11. Kijk aan! Altijd leuk om te horen dat het is opgelost
 12. Ik heb even in Elsawin gekeken en daar staat als volgt: Mijn 10 secondes zijn daarmee ook gelijk ontkracht 😄 maar better safe than sorry 😛
 13. Wellicht dient het raam opnieuw ingeleerd te worden. Dit kun je doen door het raam te openen door de schakelaar ingedrukt te houden, en deze een seconde of 10 vasthouden wanneer het raam al volledig beneden is. Bedien nu de schakelaar naar de sluit-stand en ook nu weer houdt je de schakelaar 10 sec. vast wanneer het raam reeds gesloten is. Uit ervaring weet ik dat dit soms niet direct werkt en deze procedure een aantal keer uitgevoerd dient te worden. Uiteraard bestaat ook de kans dat dit het probleem niet oplost en de oorzaak elders ligt
 14. Druk op je KVS (koelvloeistof) systeem is één van de klassieke koppakking problemen. Hoe heb je geconstateerd dat er na 2 dagen nog druk op het systeem staat? Wat gebeurd er als je de dop van het KVS reservoir los draait? (b.v sissend geluid uit reservoir, KVS slangen worden weer zacht) De kans bestaat dat het overdrukventiel in de dop niet meer (goed) functioneert. Wellicht is het ook een goed idee om een CO2 test te doen op je KVS reservoir om het e.e.a. uit te sluiten. Check even dit filmpje voor meer uitleg:
 15. Heatsink

  Lambda sondes

  Voor de katalysator: 06A906262CR Na de katalysator: 06A906262CS Gewoon een interessevraag, welke melding krijg je op bank 1 sensor 1?
 16. Het klopt helemaal. In het youtube filmpje heeft hij de G180 (1J0909606N) vast welke verbonden is met een 2-polige connector met witte (1) en bruine (2) draad (komt overeen met Elsawin). De ontsteker (N200) zit in de airbag zelf met een 3-polige connector met de kleuren blauw (1), zwart (2) en bruin (3). De cijfers achter de kleuren komen overeen met de plek in de connector. Mea culpa! Ik had niet uit moeten gaan van de titel van het youtube filmpje Dus inderdaad de draden van de airbag computer tot aan de zijairbag eens doormeten op een eventuele kabelbreuk. Ik zie overigens in Elsawin dat de blauwe draad van de zijairbag naar de sleutelschakelaar gaat (pin 7). Waarschijnlijk lossen beide problemen op door een werkende sleutelschakelaar te plaatsen.
 17. Het gaat hier toch om de ontsteker? Niet om de airbag zelf. De ontsteker zit (volgens mij) in de deur. De sensor N200 zit bij de 3BG onder de stoel op het carrosserie. Hopelijk kun je hier iets mee.
 18. Heatsink

  ACC Radar flashen

  Ik heb me tussentijds ook wat informatie bijeen gesprokkeld in een Excelbestand. Corrigeer gerust waar nodig
 19. Heatsink

  ACC Radar flashen

  Heel erg bedankt voor de informatie! Mocht ik mijn hand kunnen leggen op de 7L6907567, dan zal ik eens proberen te flashen en terug koppelen @dieseltje Is het bekend waar de HW030, HW031 en HW036 versies voor staan? Ik zag dat de 3W0907567B (Bently radar) zelfs HW041 heeft
 20. Heatsink

  ACC Radar flashen

  Dat is correct en tevens juist
 21. Heatsink

  ACC Radar flashen

  Deze is nu: 7L6907567 Ik merk op dat de 3C0, 3AA en in dit geval de 7L6, maar ook de 3D0907567L/M van de Phaeton allemaal eindigen op *907567 en allemaal radars zijn van het merk TRW met modelnummer AC20 met allemaal dezelfde behuizing. Ook zie ik dat er 3 verschillende HW nummers worden gebruikt en wel HW030, HW031 en HW036 Mijn vermoeden is dat het HW nummer betrekking heeft op wel/geen Frontassist? Waarbij ik vermoed dat de HW030 geen en de HW31 en HW36 wel Frontassist hebben?
 22. Heatsink

  ACC Radar flashen

  Wellicht vraag ik naar de bekende weg maar ik vraag me af of een ACC radar van b.v. een Touareg 2007 te flashen is naar een 3C0 of 3AA versie. Al dan niet door de EEPROM rechtsreeks te schrijven. De behuizing is namelijk hetzelfde, enkel het onderdeelnummer wijkt af. Uiteraard begrijp ik dat de hardware intern kan afwijken. Ook zou ik graag willen weten of Frontassist een hardware- of softwarematige optie is. Ofwel, kan een radar origineel zonder frontassist geflashed worden naar een versie mét Frontassist? Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen
 23. Heatsink

  EPC lampje?

  Ze zijn (tweedehands) niet te gek duur overigens: https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onderdelen-voorraad/onderdeel/onderdeelnummer/03c131503b/onderdeel/egr-klep/onderdeelid/16642128/ Hierbij heb ik de goedkoopste aangeklikt. Met deze link vind je een compleet overzicht: https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onderdelen-voorraad/magazijn/onderdeelnummer/03c131503b/onderdeel/egr-klep/ Maar laten we gewoon hopen dat het rechtbuigen gaat lukken!
 24. Heatsink

  EPC lampje?

  Lijkt me een prima plan! 😅
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden