Ga naar inhoud

_Jeroen_

Members+
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door _Jeroen_

  1. Dank voor jullie input! Na wat meer onderzoek denk ik dat ik voor Dynaudio ga, wie weet waar ik dat kan bestellen of waar ik dat kan laten installeren? Groet Jeroen
  2. Dag allemaal, Sinds kort in het bezit van een VW Passat Variant 1.6 TDI Highline Bluemotion uit 2012. Ontzettend blij mee wat een fijne wagen! Maar.. minpuntje, ik ben ook muziek/audio liefhebber en het geluid valt me toch echt wat tegen. In mijn Golf had ik een losse Pioneer radio met Mosfet die ik aan alle kanten kon afstellen. Deze mogelijkheid heb ik nu jammer genoeg niet meer. Nu heb ik gelezen dat je ook andere audiosystemen/luidsprekers kan inbouwen. Dynaudio heb ik bijvoorbeeld een paar keer voorbij zien komen. Zijn er hier meer leden die de audio van de Passat hebben vervangen? Zoja hoe/wat waar etc.. Als ik zelf op Dynaudio zoek bij VW loopt het spoor steeds vast. Ik hoor graag van jullie! Groet Jeroen
  3. Hoi allemaal, Blij om te horen dat dit vrij eenvoudig opgelost kan worden, ik zit momenteel met hetzelfde dilemma. Heeft iemand een link voor naar een dealer? Want dat kan ik helaas niet vinden. Ook iemand een idee hoe duur het is? Alvast bedankt!
  4. Zoals het nu lijkt, gaan we voor de VW Passat variant 1.6 TDI vanaf 2010 (B7). Wat ik daar in heb meegenomen zijn uiteraard de berekende kosten van bpm en brandstof, maximaal trekgewicht, het koppel van 250 nm, aanbod/vraagprijs, reviews/testen van dit model. Het lijkt motorisch en prijstechnisch de beste wagen voor ons.Ideaal voor woon-werkverkeer over de snelweg elke dag. En met vakanties lijkt deze wagen geen probleem te hebben met een caravan van 1200/1300 kg. Ik besef me dat we in de bergen wat vermogen te kort kunnen komen in de hoogste versnellingen, ik denk dat het geen probleem is om dan even terug te schakelen. Voor die 3 weken per jaar in het buitenland gaat het vast lukken. Het chiptunen daar ben ik nog niet over uit. Mijn onderhoudsmonteur was er niet kapot van. Hij zei dat het motorisch geen probleem was, maar dat de technische randapparatuur er niet voor gemaakt is. Zoveel mensen zoveel meningen en ervaringen. Ik moet me er nog maar even in verdiepen. Bedankt allemaal voor het meedenken en delen van ervaringen. top!
  5. Volgens caravantrekker mag je 1500kg trekken met deze auto? En verder ben ik persoonlijk niet gerust op de downsized 1.4 benzine motoren. Hoor van zowel mensen uit het vakgebied als van gebruikers in mijn omgeving veel ellende. Ik ben ook met name bang dat wanneer ik met 8 jaar zo'n auto koop de rek er dan ook al aardig uit is.
  6. Ook handig thanx! Zal alles even in een overzichtje zetten. Het chiptunen, wat houd dat precies in? Gaat dat ook ten koste van de motor en garanties? Had er iets over gelezen
  7. Dennis bedankt voor je mooie overzicht! Hiermee wordt het even een stuk inzichtelijker allemaal. Dat we per maand meer kwijt zijn, dat was al ingecalculeerd. Moet je maar geen caravan kopen De Volkswagen Golf IV - 1.6 16v (77 kW / 105 pk, bouwjaar: mei 2000 - november 2003) is onze huidige auto en wou ik er graag bij hebben ter vergelijking. Het valt mij ontzettend mee wat het verschil in kosten is per maand, tussen de verschillende motoren. Wat me enigszins verbaasd is dat de verzekering voor een diesel € 20,- p.m. duurder is dan voor een benzine. Waar zit hem dat in? Daarmee wordt de 1.8 tsi toch ook wel weer wat aantrekkelijker. En dat de 1.4 tsi praktisch even duur is in maandlasten als de 1.6 tdi verbaasd me ook. Kan iemand ook iets over de verschillen zeggen wat je voor regulier onderhoud kwijt bent aan een diesel of aan een benzine auto?
  8. De bedoeling is wel dat we ook richting de bergen/heuvels gaan met de zomervakanties. Het chiptunen van de 1.6 TDI lijkt dan een uitkomst als ik het goed begrepen heb om wat meer vermogen te genereren.Een 2 liter TDI klinkt qua prestaties erg aantrekkelijk, maar zorgen er denk ik ook voor dat onze kosten maandelijks stijgen. (even de berekening van DexterXL afwachten). Ik vraag me af of dat nodig is voor die ene zomervakantie per jaar de heuvels/bergen in en een 1.6 TDI ook kan volstaan.
  9. Ik heb even een lijstje gemaakt DexterXL, ik heb de huidige golf en de 1.4 tsi motoren er ook even bijgezet omdat ik erg benieuwd ben naar de vergelijking met de diesels.Ik woon in de provincie Friesland. Alvast bedankt! De Volkswagen Golf IV - 1.6 16v (77 kW / 105 pk, bouwjaar: mei 2000 - november 2003) De Volkswagen Passat VI Variant - 1.4 TSI (90 kW / 122 pk, bouwjaar: februari 2008 - oktober 2010) De Volkswagen Passat VII Variant - 1.4 TSI (90 kW / 122 pk, bouwjaar: november 2010 - december 2014) De Volkswagen Passat VI - 1.8 TSI (118 kW / 160 pk, bouwjaar: februari 2008 - oktober 2010) De Volkswagen Passat VII - 1.8 TSI (118 kW / 160 pk, bouwjaar: november 2010 - december 2014) De Volkswagen Passat VI Variant - 1.6 TDI BlueMotion (77 kW / 105 pk, bouwjaar: juni 2009 - oktober 2010) De Volkswagen Passat VII - 1.6 TDI BMT (77 kW / 105 pk, bouwjaar: november 2010 - december 2014) De Volkswagen Passat VI Variant - 2.0 TDI 16v (125 kW / 170 pk, bouwjaar: maart 2006 - oktober 2010) De Volkswagen Passat VI - 2.0 TDI (103 kW / 140 pk, bouwjaar: mei 2005 - oktober 2010) De Volkswagen Passat VII Variant - 2.0 TDI BMT (103 kW / 140 pk, bouwjaar: november 2010 - december 2014)
  10. Ik zou graag een berekening van je ontvangen! Top!
  11. Helder! Ik ben zelf niet handig maar heb een kennis die me helpt. Hij is ook VW monteur.
  12. Bedankt voor het welkom en voor al jullie snelle reacties! Ik heb me inmiddels even voorgesteld, helemaal goed en enthousiast over de te maken keuze van een Passat.
  13. Beste allemaal, Ivm de aanschaf van een caravan moeten we onze Golf variant 1.6 benzinemotor uit 2003 vervangen. Met de zoektocht naar een andere trekauto hebben we met onze afwegingen en wensen, de conclusie getrokken dat we voor een VW Passat variant gaan. Ondanks dat ik weinig verstand heb van techniek heb ik me er zo goed mogelijk in verdiept. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring en mening. De feiten: De hobby 450 weegt maximaal beladen 1200 kg (Misschien nog uit te breiden naar 1350 kg). Per jaar rijden we 15000 km. We zoeken een Passat variant rond het bouwjaar 2010. De wensen: Minimaal een trekkracht van 1400 kg.(Ik wil wel graag wat vermogen over hebben, en misschien is het gewicht van de caravan i.v.m. de as nog uit te breiden.) Passat VI genomen als voorbeeld. Genoeg trekkracht in de bergen. geschakeld. Zo goedkoop mogelijk in de wegenbelasting en brandstofkosten, maar moet wel voldoen aan het vermogen we nodig hebben. De twijfel: Moet ik kiezen voor een benzine of dieselmotor? Qua kilometers lijkt diesel voor ons niet uit te kunnen. Maar mijn gedachte is als ik een zwaardere benzine motor aanschaf, gaat deze ook meer brandstof nemen. Waardoor het verschil met Diesel rijden weer kleiner wordt. Helaas heb ik hier geen ervaring mee. Dus graag jullie mening en ervaring. De downsized 1.4 liter TSI benzine motoren lijkt me niet een goede keus. Ik hoor en lees hier veel ellende hierover. Let op, we komen qua budget rond bouwjaar 2010 uit. Ik kan me voorstellen dat dit in de eerste jaren geen probleem oplevert, maar daarmee wel boven ons budget. De 1.8 liter TSI benzine motor (118 kW / 160 pk) is dan eigenlijk de eerstvolgende op de lijst van benzine Motoren die ons geschikt lijkt met 1500 Kg trekvermogen. En zwaarder is in mijn ogen ook overbodig? Als ik deze auto vergelijk op caravantrekker met de 2.0 liter dieselmotor (103 kW / 140 pk) Dan lijken deze beide auto's redelijk vergelijkbaar qua prestaties. Al mag de Diesel 1800 kg trekken, wat dan weer overbodig lijkt. De diesel van 1.6 liter die daar weer onder zit lijkt volgens caravantrekker weer wat aan de lichte kant vergeleken met de 1.8 liter benzine. Maar misschien ook wel voldoende? Even in het kort mijn gedachten en afwegingen bij elkaar. Zijn er verder nog zaken waar ik naar moet kijken of rekening mee moet houden? Ik lees graag jullie reactie op bovenstaande. Groeten Jeroen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden