Ga naar inhoud

Dianick

Members
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Dianick won de laatste dag op december 9 2016

Dianick had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

20 Excellent

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Den Haag
 • Naam
  Nick

Overige

 • Vagcom
  VCDS 16.8.4
 1. Hi All, Ik heb interesse om een RCD kloon als deze ( http://link.marktplaats.nl/m1272278010?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app ) te plaatsen in mijn 2007 B6. Nu is eigenlijk mijn vraag of ik ook rekening moet houden met het "Battery drain" waar ik wel wat over gelezen heb. Komt dit ook voor bij een kloon als deze? Of is dat alleen een issue bij originele RNS of RCD apparaten als je die wil installeren in een auto uit het MFD tijdperk? Alvast bedankt voor jullie input! Mfg, Nick.
 2. Hallo allen, Ik heb een vraag om een gunst. Ik heb een RNS MFD2 (dvd versie) Navi unit in mijn 3C zitten. Echter, hier heb ik geen werkende navi dvd bij. Er zit wel een copy in, maar ik krijg de melding dat het een 'Falsche DVD' is. En als ik de nav knop indruk komt de melding 'Die DVD ist nicht geeignet. Bitte legen Sie eine DVD für die Volkswagen-Navigation ein.' Nu kan ik via marktplaats wel een paar tientjes uitgeven voor een copy en een update cd en een unlock cd (waarom heb ik die update en unlock cd eigenlijk nodig? Geen enkele marktplaats verkoper geeft me antwoord op die vraag!) maar mijn ervaring met kopietjes is niet al te best en het copy wat er inzit werkt ook al niet. Nu kan het zijn dat de copy die ik heb gewoon niet goed is of er is iets mis met de MFD2 zelf. Het liefst koop ik een originele navi dvd via de Duitse ebay voor ongeveer 70,- Maar ik ben ook bang dat ik 70,- voor niks uitgeef en dat die ook niet werkt. Tevens heb ik wel gelezen dat sommige systemen idd een firmware update nodig hebben om een redelijk recente navi dvd af te kunnen draaien. Volgens de systeem info zou ik kunnen zien welke versie firmware er opstaat. Ik weet echter niet waar ik op moet letten. (zie bijgaande foto's voor extra info. Misschien dat het iemand hier direct wat zegt.) Eigenlijk weet ik dus niet waar ik goed aan doe. Ik zou dus eerst graag even willen testen of de MFD zelf wel in orde is voor ik weer een behoorlijk bedrag uitgeef voor een goede dvd. De gunst waar ik dus om vraag is of er iemand een zelfde systeem in zijn/haar auto heeft en of ik heel even de dvd mag lenen om te kijken of mijn MFD gewoon in orde is. Het liefst in de regio Haaglanden. Als ik eerst 30,- Diesel moet verstoken is natuurlijk ook zowat. Bedankt voor de eventuele hulp. BewarenBewaren BewarenBewaren
 3. Ah, bedankt voor de uitleg en de link. Ik had wel gezocht, maar niet dezelfde trefwoorden gebruikt. Maar goed, ik zal beter zoeken in het vervolg.
 4. Het is maar een poging tot hoor. Simpel wielen plakken lukt me wel, dit is al weer wat moeilijker. Misschien heb je er wat aan. Ze zeggen altijd dat je tussen je oogharen door moet kijken. Dan krijg je een beetje een indruk hoe het er bij 'jouw' auto uit zou zien. Mooie auto trouwens. -EDIT- Ik vond in je eigen topic wat betere foto's. Iets groter. Dat photosjopt wat makkelijker. Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik nog wat andere foto's heb gebruikt.
 5. Ik heb onder voorgaande auto's zowel Eibach als H&R gehad. Ik zou altijd voor een compleet set gaan. Ik heb me vorige week net kunnen bedwingen om niet een Eibach verenset te kopen. Ik kon een, nieuw in doos, setje Eibach voor de helft van de nieuwprijs krijgen. Mijn gedachte was om zo de auto net even wat mooier te hebben staan. Dat zou ook wel het geval geweest zijn, maar uiteindelijk betwijfel ik of het ook beter gereden had. Je gaat een verlagingsveer met een, waarschijnlijk, redelijk versleten schokdemper combineren. Ik weet niet hoeveel kilometers jouw auto al achter de rug heeft, maar de mijne is 240K oud. Ik ga er maar even vanuit dat de schokdempers die zelfde afstand mee zijn geweest. Dat ze niet uitwendig lekken wil nog niet zeggen dat ze nog helemaal goed zijn. Vandaar dus dat ik van de Eibach veren afgezien heb. Ik wacht nu even tot ik weer wat centen heb en tot ik de wat belangrijkere dingen eerst gedaan heb. Dan zal ik daarna waarschijnlijk voor de B12 kit gaan. Dit is een set van Eibach veren en Bilstein schokdempers. Dat rijdt echt geweldig. Ik heb zo'n set onder mijn Audi A3 Sportback gehad en was gewoon helemaal af. Onder vorige auto's heb ik verschillende sets gehad, maar altijd complete sets en nooit alleen verlagingsveren met originele schokdempers. Onder een Audi A4 Avant (B6) heb ik een KW set gehad. Dat reed ook goed. Onder een VW Bora had ik een H&R set. Dat was ook OK. Maar het meest te spreken was ik over het B12 set van Eibach en Bilstein. Qua kosten zal het iets meer zijn omdat je ook de dempers vervangt, maar het meeste werk zit toch in de voorste dempers en veren. Dat maakt dus ook niet uit als je alleen de verlagingsveren doet. Ook dan moet de hele voorkant los en moet je de auto uit laten lijnen. Ik zou dus voor een complete set gaan.
 6. In de bestuurdersdeur zit een schakelaar die de kofferbak van een 3C5 Variant zou moeten bedienen. Mijn vraag is nu, "wat doet die schakelaar?" Ik heb het idee dat de schakelaar in mijn auto namelijk helemaal niets doet. Op de sleutel zit ook de kofferbakknop en naar mijn idee zou die knop de kofferbak moeten ontgrendelen en ook een klein beetje losmaken. Dat de klep dus echt even uit het slot springt. Dat gebeurt dus niet. De kofferbak wordt wel ontgrendeld, maar ik moet dan nog wel handmatig de klep openen. Zo zou de knop in de auto de kofferbak op de zelfde manier moeten ontgrendelen lijkt me. De knop in de deur doet dus helemaal niks. Zelfs niet als ik mezelf in de auto opgesloten heb en alles dicht zit, ook dan doet de knop niets. Weet iemand of er iets kapot is? Is dit een vaker voorkomende storing? Waar moet ik het probleem zoeken? In de schakelaar in de deur of in de kofferklep zelf? Alle hulp is welkom.
 7. De Borbet velgen waren wat lastig omdat het een .PNG bestandje was en transparant was.
 8. Ik vind het wel leuk om een beetje te spelen met fotoshop en als ik iemand er een beetje een idee mee kan geven hoe iets er onder de auto uit zou zien doe ik dat graag. Als er mensen zijn die een bepaald wiel virtueel onder hun auto willen zien mogen ze altijd vragen of ik een poging kan wagen. Zeker als ik een goede recht-aanzicht foto van de auto en het gewenste wiel heb kan ik wel wat proberen. Niet 'te' moeilijk met foto's onder een bepaalde hoek, dat lukt me nog niet
 9. Ik zie nu pas dat ik een 2 jaar oud topic heb gereanimeerd. Sorry! Waarschijnlijk heeft de eigenaar al wel een keus gemaakt.
 10. Ik zelf vind het 18" Audi S4 wiel nog steeds een mooi wiel
 11. Alsjeblieft! Succes met je keuze
 12. Hi all, ik heb onlangs een 2007 Variant gekocht (zie het voorstel topic ) Nu heb ik wat vragen mbt de verlichting aan de voorzijde. De koplampen geven een nogal tegenvallend lichtbeeld. Het lijken wel gloeiende spijkers, zo slecht! Ik heb nog 2 Philips H7 Xtreme vision lampen liggen. Eens kijken of dat verbetering geeft, of dat ik misschien beter een Xenon setje kan kopen? Ik ben alleen bang voor canbus storing en/of een kapotte ruitenwisser motor. Of misschien van die nieuwe H7 led lampen proberen? Wat in elk geval ook aandacht behoeft zijn de lampen op zich. Die zijn aardig dof geworden, dat draagt natuurlijk ook niet bij tot heldere verlichting. Dus tevens de vraag of ik beter een heel nieuw setje koplampen kan kopen, of dat ik ze misschien beter kan laten polijsten. Bi-xenon units zijn wel mooi maar dat word me momenteel wat te prijzig. Een ander dilemma mbt. verlichting... Er zit zo'n licht sensor op de auto. Best leuk, maar ik was gewend om ook overdag met licht op te rijden. Nu kan ik natuurlijk met VagCom de auto op "Scandinavië" zetten zodat ik altijd licht aan heb op het moment dat ik het contact aanzet. Maar hierdoor krijgt de accu het direct voor z'n kiezen en is het misschien niet zo best voor de eventuele xenon lampen die ik erin wil zetten. Aan de ene kant wil ik dat de verlichting altijd aan is, maar aan de andere kant wil ik juist dat de lichtsensor optie gebruikt wordt zoals 'ie bedoeld is. Is het trouwens mogelijk om als er mistlampen inzitten, om die zo te schakelen dat ze als dagrijverlichting fungeren? Zijn die ook aan te sturen dat ze aangaan bij de coming- en leaving home functie? Op die manier zou ook eventuele xenon verlichting wat gespaard worden omdat ze niet telkens hoeven te starten. Het volgende wat ik me afvraag? Er zitten nu geen mistlampen op de auto. Ze zijn vrij makkelijk te monteren volgens mij, echter, is alles voorbedraad? Of moet ik allerlei moeilijke toeren uithalen en draden trekken om de boel aangesloten te krijgen? Er zal sowieso een andere lichtschakelaar in moeten denk ik. Ik zie dat mijn lichtschakelaar nu een is met zo'n 'tunnel' logo en dat er alleen maar een logo opstaat voor mistlicht achter. Kan ik deze schakelaar dan vervangen voor een nieuw type waar 'Auto' opstaat en een die voorzien is van een stand voor mistlampen aan de voorzijde, of moet dat er echt een zijn met zo'n 'tunnel' logo? Alle tips en hulp wordt op prijs gesteld!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden