Ga naar inhoud

Flip

Members
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

3 Neutral

Over Flip

 • Verjaardag 18-02-1992

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Maastricht
 • Naam
  Pg.
 1. Vrienden, Ik ben van plan om een passat met 1.8turbo motorcode AEB te kopen. Naar mijn weten hebben alle benzine motoren op de v5 na een riem, maar als ik op google zoek naar deze motorcode word mij toch verteld dat dit blok een ketting heeft? Het probleem is namelijk dat als ik de auto zou kopen ik direkt de riem zou moeten vervangen, wat helaas een extra kostenpost is. Welke van jullie deskundigen kan mij uitsluitsel geven? Bedankt, Flip
 2. Het is geen tiptronic, een gewone normale handbak 3b. 1.8t Welke bak erop zit durf ik niet te zeggen, dat moet ik nakijken. Ik hoopte er juist op om het werk te besparen van een extra kabel van achter naar voor te moeten trekken
 3. Ik heb voor mijn achteruitrij camera alles netjes werkend. Camera heeft signaal, alles werkt en beeld zit op de aftermarket radio. Zodra ik de av ingang open netjes beeld verder geen probleem. Enig probleem waar ik nu meer zit is dat ik graag de radio automatisch wil laten omschakelen bij het schakelen naar de achteruit. Na wat zoekwerk zou dit een groene of blauw 6 polige stekker in het koppelstation in de a-stijl zijn. Ik de boel open gemaakt en idd de stekker gelokaliseerd. Ik heb een groene 6 polige stekker. Dit is ook de enige 6 polige stekker en ook de enige met de rood/blauwe kabel die ik zogezegd zou moeten hebben. Enkel probleem is dat op alle pinnen, op 1 na 12v staat. En maakt geen verschil of de versnelling nu in zijn achteruit staat of niet. Ga ik dus van deze pin een signaal pakken en op mijn radio koppelen zal mijn radio denken dat ik constant achteruit aan het rijden ben. Of zie ik dit verkeerd? Graag jullie hulp. Flip.
 4. Heb het zekere voor het onzekere maar genomen en idd via kufatech besteld. Danku!
 5. Hallo leden, De vorige eigenaar van mijn passat 3b heeft een 2004 interieur met stoelverwarming ingebouwd. Ik heb de connectors onder de stoel zitten en ook de knoppen zitten in het dash naast de radio. Nu mis ik enkel de kabelboom. Na wat research op internet blijkt dat de kabelboom van de golf 4 stoelverwarming identiek is aan die voor een passat 3b. Vraag dus; klopt dit? Deze zijn namelijk een stuk goedkoper en makkelijker uit te halen. Wederom dank voor jullie wijsheid en antwoord!
 6. Hallo liefhebbers, Ik heb enkele weken terug een nieuwe passat 3b gekocht. Nu is het zo dat hier een embloze grill in zit en ik het veel mooier vind om hier een originele grill met embleem in te plaatsen. Ik heb eem nette grill gevonden, maar deze is van een 3b sedan. Dus bij deze de vraag, past deze 1 op 1 op de station? Of zit daar net een andere curve of afmetingen in? Thanks, Flip
 7. Flip

  Armsteun 3b in 3bg?

  Voordat ik in mijn huidige 3BG reed, had ik een 3B station. Nu is het een heerlijke upgrade dat ik 2 bekerhouders erbij heb in mijn middenconsole, enkel kan ik toch maar niet wennen aan de "korte" armsteun van de 3bg, terwijl dat in de 3b heerlijk reed. Is het mogelijk om zonder al te veel gedoe een armsteun van een 3b in een 3bg om te zetten? Dus niet de gehele middenconsole ivm de handrem, maar enkel de armsteun. Bedankt, Flip.
 8. Flip

  kromme achteras?

  Nou helaas, helaas. Gisteren de monteur laten kijken, uitlijncontrole op de brug. Lasers erop gezet en proberen te stellen, maar het verdict was wat ik helaas al verwachtte. De astap is in orde, maar de as is helaas krom. De monteur heeft de wielen nog enigzins kunnen bijstellen, maar de afwijkingen zijn te groot om te zeggen van ja het kan er nog mee door. Dus nu op zoek naar een nieuwe achteras, hopen dat het klusje mee zal vallen. Dank allemaal voor jullie hulp en reacties!
 9. Flip

  kromme achteras?

  Allen, bedankt voor jullie hulp! Ik heb contact opgenomen met een goede monteur die bekend is bij vrienden en alles weet van vag techniek en die gaat de auto eerst bekijken om te zien wat er aan de hand is en moet gebeuren. Aan de hand van zijn advies ga ik verder kijken wat er moet gebeuren. Ik houd jullie op de hoogte!
 10. Flip

  kromme achteras?

  Diesel, dank voor je reactie. Het linker wiel staat inderdaad gelijk (en recht) met het spatbord, terwijl rechts naar binnen staat en naar binnen gekanteld is. Verder vertelde de monteur mij vrijwel direkt dat uitlijnen geen zin had en heeft dus geen enkele apparatuur gebruikt. Denk je dat het verstandig is om dit wel als eerste te doen?
 11. Flip

  kromme achteras?

  Zo, ik heb je topoic even doorgelezen ghaas, dankjewel voor alle duidelijke info! Als ik je verhaal zo lees is het vrij goed zelf te doen als je er de tijd voor neemt, wat mij heeft doen besluiten om geen risico's te nemen en ook de as te vervangen. Rest mij enkel nog een vraag, ik ga eerst controleren of het zeker weten niet alleen de astap is. Maar kan het door de astap dan ook komen dat de andere kant van de auto hierdoor ook licht naar binnen staat?
 12. Flip

  kromme achteras?

  Ik durf het niet te zeggen. Ik heb de auto een kleine 5 maanden geleden particulier gekocht. De auto ziet er qua carroserie perfect uit, geen schade te bekennen. Ook is hij altijd garage onderhouden geworden en ik kan in de boekjes niets terug vinden over evt schade of reparaties waaruit blijkt dat hij schade heeft gehad. Enkel normaal onderhoud. 2 cm vind ik ook erg veel, kan dit door een stoeprandje oid komen?
 13. Flip

  kromme achteras?

  Beste vrienden van het forum, Afgelopen week heb ik een tripje duitsland gemaakt en op de terugweg kwam ik er per toeval achter dat mijn banden achter aan de binnenkant zo goed als kaal zijn. Ik vanochtend langs de garage, verhaal uitgelegd en gevraagd of ze de passat misschien kunnen uitlijnen. De monteur loopt even met mij mee naar de auto om te kijken hoe het plaatje bij mijn verhaal uitziet, gaat achter de auto staan en verteld me dat dit probleem helaas niet zal worden opgelost met uitlijnen. Hij zegt dat mijn achteras namelijk krom is. Hij laat me zien, dat als je links achter boven het wiel naar beneden kijkt, je deze mooi in lijn ziet staan met de wielkast. Kijk je echter rechts, dan zit hier duidelijk een verschil in van zeker 2 cm dat het wiel naar binnen staat. Wat ik dan ook afvraag, is dat de band links achter precies dezelfde afslijting heeft, namelijk enkel de binnenkant van de band terwijl dit wiel wel recht staat. Volgens de monteur komt dit doordat de gehele as zich probeert te zetten. Nu is mijn vraag, valt er echt niets te stellen aan deze achterassen en zo nee, wat zou de beste oplossing voor mijn probleem zijn? Want iedere 10000km nieuwe bandjes is ook geen oplossing helaas. Alvast heel erg bedankt, Flip.
 14. Flip

  Flip's auto's

  Een album voor mijn vervoer
 15. Remblokken zijn rondom nog als nieuw, half jaartje geleden vervangen. Ook is het reservoir nog goed vol. Is er een manier om te resetten zonder vcds? Bedankt voor de snelle antwoorden, ik zal zsm even laten uitlezen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden