Ga naar inhoud

Shqipemain7

Members+
  • Aantal items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Shqipemain7

  1. @@Flying Dutchman ik heb geen enkele problemen gehad met de auto deze dagen. Geen brandende olielampje niks.
  2. @@Flying Dutchman ik begrijp je zeker.. Ik moet even kijken waar je z'n tooktje kunt krijgen endan moet ik tog echt aan de slag gaan. Ik wil niet weer een 1.8T de puin in rijden en bovendien ben ik zelf helemaal weg van mijn auto. Maar vind het jammer dat ik al voor de 2e keer een oliedrukprobleem voorkomt..
  3. @@Flying Dutchman ik ben zekerweten rustig bezig met de auto! Ik trap ook amper en van die dingen maar je kunt je wel voorstellen als je veel op snelweg bent (vooral op duitse snelweg) dat je tog wel ff een zwaardere voetje krijgt, anders lijken de km's ook niet voorbij te gaan. Helaas heb ik dat niet echt durven te doen. Maar goed, ik rij gwn rustig en moet een keer met z'n scannertool even tog het lampje proberen aan te krijgen.. Dat is dan de enigste oplossing om even te kijken wat het is.. Misschien dat die tog kortsluiting maakt of iets.. Maar ook dat lijkt me sterk. Ik hoop dat het niet iets groots zal zijn...
  4. Hallo, Na mijn kapotgereden 1.8T (door het negeren van het olliedruklampje), ben ik tog weer voor een nieuwe 3bg 1.8T uit 2003 (motorcode AWT) gegaan. Ik ben op vakantie naar kosovo geweest (ong 2000km). 2 dagen voor ik vertrok olie ververst etc. Kickdowntje getrapt tot 160 en mijn oliedruk lampje brande weer eens. Ik ben gelijk gestopt en bij stationair ging die uit maar ikmoest door rijden tot tankstation die niet ver lag, omdat ik niet midden op de weg kon stoppen natuurlijk. Voor de rode stoplicht gestopt. Mijn kleppen begonnen te tikken. Na 2x starten ging het tikken weg. Geen problemen meer gehad. Vertrokken naar kosovo. Tot de grens met servie geen enkel probleem (constant 130/140 gereden met airco en vol beladen auto). Bij de file stilgestaan en na het afgeven van de paspoorten optrekken en begon het lampje te branden. De buitentemperatuur was nogal warm. Even half uurtje motor uitgedaan. Door gereden. Weer ginf het lampje aan na weer stilstaan door het betalen van de tol. Weer ff stilgestaan en motor laten rusten. Het was wat koeler in de tussentijd. Doorgereden naar kosovo zonder problemen. Nu de terugweg via montenegro en kroatie. Alles ging perfect met zwaarbeladen auto en airco door de bergen rijden. Snel weg in kroatie opgegaan waar het ook warm was.. Ikdacht even wat hrder rijden. 170 en het lampje ging aan. Per direct gestopt en motor laten rusten. Doorgereden tot slovenie en in file gestaan. Toen ik weer optrok na de file ging die weer aan. Weer ff gerust en door gereden. Tot nederland is hij niet meer aangegaan en constant 130 tot 150 gereden met airco en afentoe zonder. Mijn vermoeden is echter dat ik tog wat te dunne olie erin had??? (5W30 longlife). Wat denken jullie??? Alvast bedankt!
  5. Jaja die werkt gwn. Ik had het over de luchtmassameter he. Temperatuursensor is gwn volledig vervangen.
  6. Oke problemen opgelost. De koelvloestof temperatuursensor was kapot en een kabel van de LMM zat los in de stekker die geen verbinding maakte. Ik heb het als volgt opgelost: de oude stekker uit mijn kapotte 1.8T eraf geknipt. Ik heb de kabels natuurlijk eraan gelaten zo dat ik kon zie welke waar moest.. De kabels vervolgens met elkaar verbonen en wat isolatietape eromheen gedaan. Autogestart, ESP en motormanagement bleef nog branden maar na een poosje ging het ESP lampje uit. Proefrit gemaakt en motormanagement was het enige die nog aanbleef. Motor even een poosje stationair laten lopen en ook dat lampje verdween! Hij is gelukkig klaar voor de vakantie!
  7. @@Vdub yess, waarvan een geen lagerschalen meer heeft natuurlijk..
  8. Dit vond ik dus op internet: P1102 Lambdasonde 1, cilinderrij 1, kortsluiting naar plus
  9. @@Vdub kunje me dan ook vertellen wat ik het beste kan doen? En mocht ik het in mijn eigen land wille laten repareren, zou dit ernstige gevolgen kunnen hebben voor de heenweg? (2000km) of is het iets meer van dat de auto alleen dan wat meer zal verbruiken of iets..?
  10. Oke massameter zit erop.. Was echte niet de oplossing. Maar het is waarschijnelijk weer mijn thermostaat of de koelvloeistoftemperatuursensor zoals bij de vorige toen ik de momenteel niet rijdende passat heb gekocht. Ook gaf de uitleesapparaat dat aan maar ben het vergeten te melden.
  11. Ik ben tog wel aant zoeken hoor.. Mijn LMM, zit die nou gwn in de luchtfilterbehuizing of waar??
  12. Volgende foutcodes opgetreden tijdens het uitlezen: P1857 P1102 P1102 geeft aan dat het de LMM is. Morgenvroeg even de massameter van mijn oude even op de nieuwe proberen. Hoop dan dat het probleem weg is!
  13. Ikhoop dat het niet iets groots is want binnenkort moet ik 2000 km reizen naar onze vakantie bestemming! Binnenkort nog even een beurtje en zekerweten de oc105 filter monteren!
  14. @@Vdub misschien een domme vraag maatje, maar wat houdt die LMM in? Ik wil het probleem zoizo weghebben want die lampjes storen en soms valt de motor uit als net wegrijd of start soms niet. Misschien dat je me een beetje kan helpen. Ik wardeer het zeker!
  15. Nou, ik kwam tegen reparatiekosten van 1400,-... Een nieuw motorblok zag ik ook niet echt zitten. Toevallig eergister een 1.8T gevonden met meer opties en een nieuwere versie. Ook een AWT motor. Tog maar beter voor die gegaan. Een mooi koopje gedaan! Ben er ontzettend blij mee. Echter nadat ik hem had gekocht begon op de terugweg het ESP lampje en motormanagement te branden. Morgen even gauw aan de uitleesapparaat!
  16. Ja maar er bestaat zelfs de kans dat de buis na de zeef die vervolgens naar de pomp loopt ook verstopt raakt. De carterinhoud zelf van z'n 1.8T is ook nogal klein.
  17. @@Vdub nahh heb wel al eens meegemaakt dat de sensor defect was bij een a4 1.8T met een kabelbreuk. Helaas was dat dus het geval niet bij mij..
  18. @@Vdub dat was dus het geval niet bij mij.. Of hij ging aan boven de 1500 rpm en hij bleef aan tot ik de auto uitzette of nadat ik de sensor vervangde ging hij helemaal niet aan een tijdje. Dus ik ook wel te begrijpen dat ik hoop door de sensor kreeg snapje? Mja helaas.. Hij staat nu in mijn achtertuin die ik gister geschorst heb.. Zonde.. Maargoed, zodra ik terug ben direct aan de slag!
  19. Neenee de drukt steeg met de toeren mee. Bij warme motor getest.
  20. De oliedruk was bij stationair boven de 1,5 en volgens de fabriekscoorschriften is dat goed. Dus zo nam ik het idd aan. Ik ben zeker gewaarschuwd maar ik Vind het nog steeds echt vreemd waarom ik geen melding tijdelijk kreeg nadat ik mijn sensor had vervangen. En ik heb zonder melding erna ook 160/170 kmh gereden zonder enige melding.. De dag erna ook geen melding.. Pas toen ik een kickdown trapte op 130'weer een dag later kwam de melding pas terug. Vind het allemaal wel erg vreemd. Natuurlijk mijn fout dat ik tog te lang door bleef rijden, maar ook weer valse hoop kreeg door de sensor en een monteur die het me ook vertelde.. Nja, vandaag even tijdelijk een passat 1.9tdi uit 97' gehaald en mijn 1.8t naar mijn garage gesleept. Na de vakantie hopelijk aan de slag om haar weer tot leven te brengen! Tenzij ik er nog achterkom dat het allemaal wel bog scheelt. Want krukaslagers? Daar hebje nog wel wat tijd voor nodig bij een 3bg heb ik begrepen..
  21. Zal wel bekend zijn.. Ben het probleem eerder tegengekomen in een a4 uit 1998 1.8T. Alles vervangen maar het waren de lagerschalen uiteindelijk die een te laag oliedruk veroorzaakte en een tikkend geluid.
  22. Nou de verhaal van de dag.. De meesten zeiden waarom ik de oliedruk niet handmatig heb gemeten. Dit ben ik eerder vergeten te melden in het verhaal.. De oliedruk was in orde namelijk. Ennu dit.. Ikwilde weer een testritje maken rii duitsland. Tot 160.... Entoen gaf die het op.. Motor loopt nog maar tikt heel hard. Het wordt helaas een hele dure grap maar het is namelijk te begrijpen dat je na paar Keer actie te ondernemen tog vertrouwen hebt gewonnen en uiteindelijk ermee door gaat.. Ikheb mijn lesje geleerd.
  23. Vind t wel zonde want ik rij al 1500 km bijna verder en alles klinkt prima.. En ik bedoel als het tog echt aan de oliedruk lag reageerde hij ook bij de nieuwe sensor net als voorheen maar dat deed die dus niet.. Lampje blijft maar aan als ik nog even een tijdje rijd met lampje aan.. Ook bij stationair maar zodra ik hem uit doe en weer aan verdwijnt hij.. Maar iemand vertelde me dat het mogelijk is dat ik 2 oliedrukschakelaars heb. Heeft iemand enig idee of dit klopt?
  24. Hoii, Ik was onderweg naar Nijmegen met een normale snelheid van 120 kmh. En opeens ging mijn oliedruklampje aan. Ik ben gelijk gestopt op de vluchtstrook en mijn motor uit gedaan. Oliepeil gecheckt en alles lijkt in orde. Ik besloot echter om rustig door te rijden maar Ook om te kijken wanneer mijn lampje aanging. Wanneer ik bij een snelheid met 120 kmh bereikte ging hij aan (3x piepen, rood, knipperend lampje). Wanneer ik naar de 100kmh zakte ging hij echter uit. Ik was gelijk op onderzoek gegaan en las veel slechts. Oliepomp of oliezeef of zelfs beide. Vw dealer wilde 1000 euro voor het vervangen van de oliepomp. Na tijdje rijden ging hij uit. 2 weken zonder knipperend en vooral vervelend lampje gereden. Tot ik op een gegeven moment een tikje meer gas gaf en het lampje weer tevoorschijn kwam. Hij ging na iedere keer boven de 1500 rpm maar piepen en knipperen. Ik heb vervolgens de oude olie afgetapt want hij had zoizo al een verversbeurtje nodig. Ikging eerst ervan uit dat de olie zeef een beetje verstopt is geraakt dus heb ik de olie afgetapt en heb de carter gevuld met 2 liter diesel en zo een nachtje laten staan (niet laten lopen natuurlijk). Daarna wat dikker olie (5W40) erin gegooid met een nieuwe oliefilter. Echter bleef het lampje maar knipperen. We zijn inmiddels al 1000 km verder met lampje aan het rijden en getik of niks opmerkelijks te horen. Ik besloot om mezelf een nieuwe oliedruk sensor te kopen (die bovenop de oliekoeler zit). Vervolgens gemonteerd. Het lampje kwam NIET meer tevoorschijn! Een testritje gemaakt met een warme motor en de motor flink belast. Het lampje kwam nogsteeds NIET terug. Dus ik dacht dat daar het probleem was. Inmiddels al 1300 km verder zonder enige opmerkelijke omstandigheden van de motor of rijgedrag te merken! Maar echter gister was het weer raak toen ik wilde tanken in duitsland. Ik dacht ik ga eventjes testen wat hij op hoge snelheden doet. 160 kmh en hij ging aan. Bij de tankstation de motor en oliepeil nagekeken er weer niks bijzonders. Getankt en terug gereden in normale stand (120/130/140 kmh). Het lampje bleef UIT! Maar vandaag was het weer raak en zijn we inmiddels ongeveer 1500 km verder. Het lampje kwam terug toen ik een kickdown trapte op 130 kmh om in te halen... Wie kan me hier mee even uit helpen want ik heb echt het vermoeden dat er iets niet klopt met de sensoren of iets waarmee hij communiceert. Ik moet straks nog 2000 km heen en terug op vakantie en wat ik daar nog rijd dus ik wil er echt nog voordat ik ga achterkomen. Maar aangezien ik geen opmerkelijke dingen behalve het brandende lampje tegen kom, heb ik het vermoeden dat het niet echt iets groots zal zijn? Ik zou echt graag dringend hulp hiermee willen hebben voordat ik kosten voor niks betaal..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden