Ga naar inhoud

Kiprich

Members
  • Aantal items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Kiprich

Profile Information

  • Geslacht
    Not Telling
  • Plaats
    Apeldoorn
  • Naam
    Kiprich

Kiprich's Achievements

5

Community reputatie

  1. Mijn b8 is van bouwjaar 2015. Ik heb de gewone led koplampen, dus die met het streepje als dagrijverlichtingverlichting. Mijn bochtenverlichting zit in aparte units in de bumper, maar die zijn helaas halogeen.
  2. Wellicht dat iemand hier al ervaring mee heeft, ik kon niets vinden op het forum. Is er een reden waarom alle verlichting op mijn B8 (Business Edition) LED is, op de bochtenverlichting onderin mijn voorbumper na? Als er geen reden voor is, zou deze dan om te wisselen zijn voor heldere LED-lampjes. Als ik zoek op bochtenverlichting B8, krijg ik alleen complete units te zien, dat lijkt mij toch een beetje veel van het goede? (ik heb in de handleiding wel gevonden hoe ik de lamp kan wisselen, maar niet wel soort lampjes het moeten zijn)
  3. Dat olieverbruik viel mij ook al op. Ik heb nu 2 keer de melding van mijn olieniveau op het dashboard gekregen (ik sta nu op 26.000km). Er is inmiddels 1 flesje olie bijgegaan, hopelijk houdt hij het nu uit tot mijn eerste onderhoudsbeurt. Voor de zekerheid heb ik nu altijd een flesje olie in mijn kofferbak liggen, zodat ik kan bijvullen wanneer hij weer gaat piepen (ik weet het.... je bent te laat als het lampje gaat branden...)
  4. ik ga de vaste flitspalen ook maar eens in de navigatie zetten. Wel zo handig. Weet iemand trouwens waarom we geen actuele mobiele flitsers doorkrijgen in de navigatie? Files worden nauwkeurig bijgehouden via CarNet (werkt top!), maar waarom krijgen we ook niet de flitsers door? Dit is standaard bij bijvoorbeeld Renault die op tomtom zit. Waarom krijgen we in een VW deze gegevens niet door, lijkt mij een kleine moeite en het is niet verboden, dat kan dus de reden niet zijn. Of heb ik iets niet aangevinkt in de menuopties?
  5. Het aantal problemen met de discover media zijn aanzienlijk als je zo rondkijkt. En het loopt vanaf dag 1. Als je dan het advies krijgt om maar te accepteren en door te rijden zonder uitzicht op een oplossing vind ik wel heel erg makkelijk. Betaal jij zoveel geld om maanden met een zwart scherm te rijden waardoor je je auto niet volledig kunt gebruiken? Ja, kinderziektes zijn er, maar je krijgt met deze instelling vanuit volkswagen (lees: fabriek, niet de dealer) niet het idee dat je als klant serieus genomen wordt.
  6. Als ik de enige zou zijn met dit probleem, zou ik je gelijk geven. Maar het is een vaker voorkomend probleem, dat al vanaf het begin bekend is. Als men simpelweg zegt dat je maar moet wachten,dat gaat er bij mij niet in, sommigen wachten al maanden. Men vraagt veel geld voor de auto en dan mag je ook wat verwachten. Het is geen pakje boter wat je gekocht hebt. Wat dat betreft kan men een voorbeeld nemen aan de service bij lexus, daar krijg je vanuit de importeur een hele andere beleving. De dealer zelf kan niet zoveel doen, maar de importeur en de fabriek daarintegen wel.
  7. Met de nieuw ingebouwde boordcomputer leek alles weer goed te werken, maar... vanmorgen weer mijn middenconsole op zwart. Nu werkt mijn boordcomputer nog wel en kan ik mijn navigatie met stem bedienen. Gebeld met de dealer, het is een bekend probleem en ze kunnen er niets aan doen.... ik moet er voorlopig maar mee doorrijden...... WAT?!?! Dit vind ik echt onacceptabel, heb dat ook gemeld, wordt vandaag nog terug gebeld door de dealer. Net ook even een rondje gemaakt bij een paar collega's die ook de nieuwe Passat rijden. Een paar hebben problemen en die hebben ook allemaal de Discover Media. De mensen met een upgrade naar de Discover Pro hebben voor zover ik kan horen geen problemen. Ik zie hier een mooie oplossing voor Volkswagen: upgrade naar de Pro voor de probleemauto's. Pfff... het is niet zo groot als 'diesel-gate', maar dit probleem is toch wel een structureel iets bij de Passat. Slecht om hiermee in het nieuws te komen. Als ik dit vooraf had geweten had ik geen Passat genomen, of in ieder geval niet de Discover Media. Wordt vervolgd....
  8. bij mij is ook de computer vervangen. initieel alleen de software vervangen, maar dat bood geen oplossing. vervanging van de fysieke computer wel gelukkig.
  9. Net mijn auto laten aanpassen. - achterlichten samen met dagrijverlichting - geluidssignaal bij sluiten en openen van de auto - tellertest - rechter spiegel kantelt bij achteruit rijden Helaas werkte de aanpassing om de ramen automatisch te sluiten bij regen niet. Aanpassing in de boordcomputer wel aangezet, maar het functioneerde niet. Al met al ben ik erg tevreden met deze aanpassingen. En bovendien zijn ze snel doorgevoerd.
  10. ik heb anderhalve week geleden op vrijdag mijn nieuwe Passat B8 ontvangen. Heb letterlijk 10 meter gereden toen de navigatie (en alles wat op het scherm zit) uitviel. Oftewel: auto direct weer ingeleverd en heb zojuist na 10 dagen mijn auto terug gekregen. Het heeft dus 10 dagen gekost om dit probleem op te lossen. Het was blijkbaar de boordcomputer die kapot gegaan was en deze was niet op voorraad bij Pon. De bestelling moest uit Duitsland komen, wat een tijd heeft geduurd. Ben tevreden met de dealer, maar zeer teleurgesteld in het product 'Volkswagen'. Maar goed... net alles ingesteld en ik hoop dat mijn ellende achter de rug is en dat ik kan genieten van deze mooie auto.
  11. ik krijg vandaag mijn Passat terug, dus ik ga mij eens oriënteren.
  12. Diver, dank voor je heldere uitleg. Omdat het een leaseauto is, gaat die optie helaas voorbij, teveel aanpassing. Wel mooi dat iemand het heeft gedaan trouwens.
  13. Een memory Ball? Kan je daar iets met over zeggen? Kan ik dat zelf aansluiten, kosten? Dat knipperen wil ik wel naar 4x hebben. 3d knipperen is net te weinig soms. Ook zou het mooi zijn als je een bliepje krijgt als je de auto afsluit. Nu kan ik niet zien of horen dat ik de auto afsluit. Erg onhandig. Hmm.. de lijst met wensen wordt steeds langer het zijn kleine dingen, maar die maken het net wat comfortabeler en persoonlijker.
  14. Helaas niets gehoord van de dealer, ik heb mijn eigen auto nog niet terug.
  15. vrijwel mijn hele wensenlijst is dus mogelijk. Als het goed is krijg ik morgen mijn Passat weer terug en dan moet ik op zoek naar een plek om deze configuratie aan te passen. top.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden