Ga naar inhoud

DJ--NeO--

Full Members
  • Aantal items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DJ--NeO--

  1. Vanochtend vroeg auto starten, meteen lopen en zowaar meteen weer de Piep! echter kreeg ik nu wel een melding in het Display! "check Coolant" Vond het wel vreemd eigenlijk, sinds er anderhalf jaar geleden een nieuwe waterpomp op is gekomen bij de DB wissel niet meer naar om hoeven te kijken en niks aan de hand (overigens voor de wissel ook niet) Motorkap open gemaakt en tot mijn verbazing is het tankje nagenoeg leeg, eruit zuigen kon ie in ieder geval niet meer! gezien het feit ik de melding eigenlijk aan het negeren was (de feitelijke piep) was ik al begonnen met uit de straat te rijden... toch maar even de auto in zijn achteruit gezet en vervolgens een dikke liter aan vloeistof toegevoegd aan het circuit! (altijd handig iets op voorraad te hebben ) Dit was dus de exact zelfde piep welke ik in het verleden ook heb gehad met dezelfde hoeveelheid piepjes... 1 ding is zeker, ik moet dus ergens een lek cq klein lekje hebben, een aantal maanden geleden had ik al geconstateerd dat er een heel klein beetje uit was maar niet schrikbarend en om eerlijk te zijn, ook vergeten bij te vullen. wat mij de laatste tijd ook is opgevallen, het is niet constant maar inmiddels te vaak om te negeren. Mijn auto wil soms heel moeilijk starten, het lijkt alsof hij wel wilt, maar niet kan, ipv de rem in te trappen moet ik dan even met het gas pedaal spelen wil ik hem uiteindelijk met veel moeite aan de praat krijgen (tenminste voor mijn gevoel helpt dat) hebben jullie suggesties?
  2. DJ--NeO--

    Olie vraag

    mij is verteld dat MPM een bottelaar is welke Olie opkoopt van verschillende bedrijven en dit bij elkaar gooit, hierdoor kunnen ze dus relatief goede goedkope olie verkopen. Ik zelf ben er niet van gecharmeerd en doe er daarom absoluut niet aan en loop met een grote boog om MPM heen... Wat gooi ik er wel in? de Valvoline welke is voorgeschreven voor de 2liter Tdi... Castrol vindt ik overigens ook erg goed.
  3. dan zou die van mij al net zo mYsterieus moeten zijn...
  4. toch fijn om te horen dat ik niet de enige ben die dit herkenbaar vind! wie weet vinden we het ooit nog eens!
  5. auto is al eens uitgelezen, geen storingen gevonden. Moet wel toegeven, t was een koudere ochtend, maar volgens mij wel warmer als 4 graden, die klinkt inderdaad volgens mij anders... T is totaal niet te vergelijken met de piepen welke bijv van de gordel of tank leeg afkomt, piep is vele malen luider.. Kaas heb ik al eens geprobeerd, t bleef onaangeraakt liggen helaas
  6. DJ--NeO--

    PIEP bij starten auto

    Hoi Allemaal, Heel af en toe (misschien 3x per jaar) geeft mijn 3C bij het starten van de auto een Luide PIEP aantal maal herhalend welke achter de klokken vandaan lijken te komen, verder zie ik niets van meldingen of waarschuwingen verschijnen, auto werkt verder ook geheel normaal, kan wegrijden en merk niks vreemd, kan iemand mij hier duidelijkheid geven in wat dit is en waardoor dit wordt veroorzaakt?
  7. Gisteren avond de drukleiding vervangen, lucht filter weg, accubak weg slangen van de bak koeler los (ff 2 verlengstukken van de raten in de slangen gestopt om leegloop te voorkomen) bodem plaat los en toen kon ik beetje schuiven en priegelen! al met al in een kleine 2 uurtjes de drukleiding vervangen. test ritje resultaat: jeetje was is die stil met optrekken! diagnose oude drukleiding: dikke scheur van ongeveer 7 cm! geen wonder dat ie steeds vaker in storingen ging! nu hopen dat voorlopig de ellende weg blijft met 250 op de klok nu!
  8. afgelopen zaterdag bij de Meeting bij JD geweest ontzettend leuk en mooi om dit alles te zien! was voor mij ook al weer dik 7 jaar geleden dat ik voor t laatst bij een auto meeting ben geweest! lekker in ieder geval heeft collega (?) van matthijs mijn auto aan de rook machine gehangen, probleem was zeer snel duidelijk! waarvoor mijn grote dank voor het vast stellen. op de terug weg van dik 2 uur durende diverse automaterialen zaken gebeld, met allen hetzelfde antwoord helaas, verkopen we niet! Dan maar naar VW voor het plastic buisje vanochtend besteld en toen ik daar was bestelde de vw dealer maar meteen een hartmassage apparaat mee, want een hartverzakking kreeg ik wel! 142 euro afgerond voor dit onderdeel nr 3c0 145 840 C gelukkig is het nog altijd goedkoper dan een nieuwe auto! @@Vdub hartelijk dank voor de hulp en diagnose!
  9. @@Vdub je hebt mij lekker gemaakt, het leuke van een meeting combineren met iets noodzakelijks! nu de vrouw even kneden Ik houdt je op de hoogte.
  10. Wanneer de auto hikt en even de 2 lampjes laat branden komt er geen storing in de ECU Rij ik door dan verschijnen vervolgens de meldingen P2279 en P0299 zoals ik ook al in een eerdere post had gegeven Slangen zijn nagekeken en niet iets bij te vinden, blazen doet hij echter wel als een gek, waarschijnlijk zal op druk zetten een lekkage achter het blok wel doen openbaren @@rob 44 welke asje bedoel jij? de via de oliepomp onder het blok heb ik vorige maand namelijk vervangen jij bedoelt verder een bkp motor waar de nokkenas afstelling verkeerd staat voor problemen kan geven? ik heb een BMP motor (8 klepper) maar dit zou wellicht wel iets kunnen zijn ja.
  11. DJ--NeO--

    Problemen 2.0 TDI BMP

    Heren, in een eerder topic al aangegeven problemen te hebben met de turbodruk nu de volgende feiten gemerkt. Problemen met de turbodruk beginnen op het moment 1keer inhoud waarna gloeilamp en roetfilter brand op t dash Doe ik de computer resetten blijft het weg totdat hij weer een keer bovenstaande doet al iets langer aanwezig maar nooit bewust opgevallen tot nu, als ik rond de 50km pu rijdt wilt de auto schokken in de zin van turbodruk erbij eraf erbij eraf en zeer onrustig lopen, harder of zachter geven geen problemen je hoort de turbo dan ook telkens even blazen. echter is dit niet altijd. in ieder geval ben ik behoorlijk aan het twijfelen geslagen what to do gezien het feit deze auto mij dagelijks moet voorzien van veilige ritten zonder gedonder. Nu heb ik de volgende gedachte gekregen, is er iemand hier in de buurt van Maastricht die binnenkort op een zaterdag met mij eens wilt kijken naar de auto om erachter te komen wat beter voor mij is, verkopen of doorrijden en met doorrijden wat ik uiteraard moet doen om de motor technisch weer in top conditie te krijgen. wil niet graag leeglopen op de auto, maar wil hem wegens emotionele redenen eigenlijk ook niet weg doen, maar ben wel afhankelijk van de auto!
  12. Bij mij is vorige maand ook het asje vervangen, oude asje heb ik inmiddels weg gegooid, maar was duidelijk aan het slijten en goed op weg naar zijn einde! voor het 10tje dat het gekost heet (we wisten niet of het de grote of de kleine versie was) is het mij dubbel en dwars waard geweest!
  13. DJ--NeO--

    Auto in Noodloop

    Gisteren heel erg veel vuil en vet gezien aan de koppeling tussen de rode drukslang en de plastic buis en heb zeer sterk het vermoeden dat daar het lek zit! Op de app torque zie ik ook de druk opbouwen tot 1.5 en vervolgens snel weer zakken naar 1.2 ongeveer... Morgen verder kijken en hopelijk direct oplossen!
  14. DJ--NeO--

    Auto in Noodloop

    Goed, we zijn drie dagen verder en helaas het heeft niet zo mogen zijn dat ik het zo makkelijk heb opgelost! bij het afdraaien en dus optrekken op een snelweg kruising duw het gaspedaal iets in, geen response en hoppa! noodloop! Ditmaal een andere foutcode als 3 dagen geleden! p2279 - intake air system leak Ben er eigenlijk wel van overtuigd dat het probleem wat ik heb een combinatie is van de 2 fout codes welke ik heb. Hebben jullie suggesties wat ik kan doen?
  15. DJ--NeO--

    Auto in Noodloop

    Bedankt voor de tip @@wulfke ook hier ga ik later nog naar kijken!
  16. DJ--NeO--

    Auto in Noodloop

    ok, berichten geven enigszins de burger weer moet, Begon hem stiekem toch al even te knijpen voor de Turbo zelf maar gezien het feit dat hij eigenlijk geen problemen geeft tussen de noodloop gebeurtenissen door (en in die tussentijd zijn er toch wel wat kilometers verstreken) geeft ook aan dat de Turbo niet defect is. Wat heb ik geconstateerd tot nu toe - Turbodruk slang (welke langs de distri loopt) zat achteraan niet goed in zijn fitting en kan daar wel degelijk valse lucht hebben veroorzaakt, deze even lekker schoon gespoten en goed gemonteerd - nagenoeg ALLE torx bouten van het kleppen deksel zaten los genoeg om aan te draaien of gewoon LOS! schrok hier eigenlijk best wel van - Bij de luchtinlaat van de verse lucht zit er achter door wel erg veel smurrie op de slang en onderdelen weet nog niet waar dit vandaan komt! To be Continued! @@martijn v o, wat kan er mis zijn met de bekabeling van de start motor? neem overigens aan dat dit niks te maken kan hebben met mijn probleem nu?
  17. DJ--NeO--

    Auto in Noodloop

    2 weken geleden op Donderdag het eerste "voorspel" gekregen, op een 80 km weg schokte de auto ineens eenmalig en ging het lampje van de gloeibougie en de roetfilter branden en vrijwel direct weer uit! ok, vreemd maar goed niet noemenswaardig De Zondag erop, opweg richting huis, bij de A12 de A27 opgedraaid, optrekken, "Piep" noodloop! eerste afrit eraf en direct met torque uitgelezen, Foutcode P0299 "Air intake mismatch" auto uitgezet en opnieuw gestart geen problemen meer en soepel naar huis gereden. Vandaag op weg naar het zwembad voor het afzwemmen van mijn zoon (hij is geslaagd ) wederom noodloop met optrekken. weer direct uitgelezen Zelfde foutcode, andere omschrijving! P0299 "aandrijfsysteem" Volgens het WWW als beknopte omschrijving "Turbocharger "A" underboost condition" en om eerlijk te zijn, na de eerste 2 keer maakte ik me nog niet zo'n zorgen, maar nu begin ik mij langzaam aan iets meer zorgen te maken, wie weet wat hiermee aan de hand kan zijn T betreft hier een 3C Variant met een 2.0 TDI BMP motor, DSG en Roetfilter het beestje heeft inmiddels 243 000 op de klok staan! Zie graag alle reacties tegemoet
  18. DJ--NeO--

    aircopomp

    en @@MJKC3 hoe is het de 27ste bij jou afgelopen? ik kwam er de 31ste achter dat bij mij pomp nummer 2 het had begeven! garantie afhandeling ging nu gelukkig wat sneller, met het verbloemende verhaal dat ze ophingen kon je opmaken dat ze een kut pomp hadden geleverd heb ik nu een compleet andere gekregen! wederom lekker koud dus weer
  19. DJ--NeO--

    aircopomp

    Gisteren ochtend de auto neer gezet bij de limburgse VW onder-onderneming "De Garage" Nagevraagd of de auto eerder al was gespoeld, kon hij geen antwoord opgeven en zou worden beantwoordt bij ophalen auto, op mijn mededeling van dan wil ik dat hij nu wordt gespoeld kwam zoals uiteraard te verwachten was een hoop gesputter! maar kreeg wel de toezegging dat wanneer dit echt nodig is ze het uitvoeren. Auto bleek de vorige keer wel gespoeld te zijn (moet ik maar geloven) en dat nu de magneet koppeling de geest heeft gegeven... verklaart ook het piepende/schurende geluid wat ik onder de kap had gekregen... Heb nu wederom een nieuwe Airco pomp... (magneet koppeling kan kennelijk bij deze niet los worden vervangen?) nieuwe droger/filter en omdat ik het nog graag gebeurt wou hebben, een nieuwe spanrol voor de multiriem omdat ze die de vorige keer niet mee hadden vervangen terwijl dat ding al net zoveel had gedraaid als de oude slechte multiriem! Onder aan de streep hoefde ik alleen de spanrol te betalen dus het bleef gespaard tot een schamele 50 euries! Auto wordt weer heerlijk koud en hoop echt dat het gezeik nu weg blijft! een climate control zonder airco is echt geen aanrader namelijk!
  20. DJ--NeO--

    aircopomp

    Afgelopen donderdag de auto naar de garage gebracht, tot dik 16:00 uur de tijd gehad en toen ik ze belde hoe het ermee stond kreeg ik als antwoord we hebben geconstateerd dat de pomp weer stuk is... joh daar was ik nou nog niet achter! Ze hebben dus geen ene ruk gedaan die dag! Not amused! Aanstaande donderdag wordt er een 2 de nieuwe pomp ingebouwd! Fout ligt zo als ik het van hun heb voorgeschoteld gekregen ook dik bij hun!! Op mijn vraag of deze dan weer wordt gespoeld kreeg ik als antwoord dat het filter/droger ook weer wordt mee vervangen! (De eerste keer is er dus ook niet gespoeld!) Donderdag ga ik ze dus nadrukkelijk melden dat ie gespoeld moet worden en dat ik anders zwart op wit wil hebben dat wanneer hij weer binnen 2 a 3 jaar defect raakt ik bij aanklop en ze het mogen oplossen onder garantie! Zo zonder rijden is niet bepaald comfortabel nu... Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
  21. DJ--NeO--

    aircopomp

    Zal het niet weten of die vervangen zijn, ga 't woensdag navragen als ie er heen gaat, mijn gevoel zegt me al dat de pomp in ieder geval volledig ter zielen is... jammer voor hun! Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
  22. DJ--NeO--

    aircopomp

    dat het garantie is, dat is zeker! heb een jaar garantie op de reparatie Garage heeft mij een nieuwe airco pomp geïnstalleerd, of het systeem is gespoeld voordat de nieuwe erop is gegaan, kan ik natuurlijk niet zeggen Ik mag hopen van wel uiteraard! Heb elders op het net ook al eens gelezen dat wanneer je pomp kapot is je niet alleen je filter/droger moet vervangen, maar ook je condensor weet iemand hier iets van? Ben er eigenlijk wel bang voor dat er inderdaad slijpsel in het systeem nog zat en dat dat nu de compressor om zeep heeft geholpen!
  23. DJ--NeO--

    aircopomp

    Met de eerste warme dag welke wij in April hebben gekregen kwam bij mij ook meteen een benauwend gevoel boven (letterlijk en figuurlijk!) Mijn airco werd alles behalve koud! Auto naar de garage gebracht voor een diagnose en jawel hoor! JACKPOT! Pomp defect en moet worden vervangen. slaat totaal niet meer aan! Helaas dikke pech! ze hebben aan werkzaamheden verricht: - Pomp vervangen - Droger/filter vervangen - Multi riem vervangen want deze was slecht Ding was met ophalen ijs en ijskoud zoals het hoort! weer helemaal happy! Genieten is echter van zeer korte duur, amper drie weken verder merk ik dat het wat luidruchtiger wordt onder de kap. een gierend geluid tot en met dat zelfs in het interieur hoorbaar is en erg storend en irritant is. Omdat niet de spanrol was vervangen verdacht ik deze ervan het geluid teweeg te brengen, 100% kon ik het alleen niet over zijn, en koelen hoefde niet met het vreselijk bagger weer van afgelopen week! Gelukkig vandaag weer eindelijk een mooie dag gehad dat het zelfs met het zonnetje op de auto er gewoon warm in is! en helaas ook bleef! blazen als een gek doet de climate, maar koelen ho maar! Mag dus weer terug naar de garage, dat moge duidelijk zijn en ook nog onder garantie! maar wat ik mij nu afvraag hoe kan het in hemelsnaam dat die airco het binnen een maand het alweer begeeft? Iemand ideeën?
  24. Heren (en dames ) Ben bezig met de speakers te vervangen naar de Compo setjes die ik al zo lang op de plank had liggen, nu is het zo dat bij de bestuurders deur bij het los halen van de bekleding 2 a 3 steuntjes kapot zijn gegaan waar de clips inzitten... zijn deze dingen te vervangen of hoe hebben anderen hier op t forum dit opgelost, daar ik vast niet de enige zal zijn die dit heeft gesloopt... wacht met smart op jullie antwoord!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden