Ga naar inhoud

Pieter13

Members
  • Aantal items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pieter13

  1. Vlak voordat ik de mijne inruilde heb ik nog even geinformeerd hier in Rosmalen bij een bakkenboer. Een komplete revisie, inklusief uit en inbouwen zou op €2500,- komen.

    Je moet jezelf serieus afvragen of je dat nog in een auto wil stoppen die de 15jaar oud aan gaat tikken binnenkort,

    De mijne bleef ook de P0741 code opgooien namelijk. Ik zal je heel eerlijk vertellen dat ik blij ben dat ik er vanaf ben.

     

    Dat vind ik ook, aan de andere kant ben ik er nog niet op uitgekeken, dus wegdoen vind ik eigenlijk nog geen leuk idee. Ik zit er aan te denken om een gebruikte bak te kopen, maar ik wacht nog even af wat @@diesel986 voor suggesties heeft. Intussen vond ik wel ditte, ik vraag me af waarom die zoveel goedkoper is dan de andere aanbieders...

  2. Uit eigen ervaring kan ik melden dat de kleine ventilator inderdaad bijspringt bij koelingsproblemen (bij mij deed de grote het niet, de oorzaak was een probleem in het thermostaathuis wat de aansturing van die ventilator om zeep geholpen heeft).

     

    Pieter

  3. Ik heb een foutmelding over de karakteristiek veld geregelde thermostaat en één over kortsluiting naar een ventilator (uit mijn hoofd gezegd, het is even geleden dat ik dit heb uitgelezen). Ik heb beide thermostaten in de koelvloeistof leidingen al vervangen, beter gezegd, ik heb de voorste vervangen, deze doorgemeten en daarna naar achteren verplaatst. Ik heb geen brandende motor lampjes verder, dus als ik het goed begrepen heb is het beroemde themostaathuis nog goed. Ik kom uit bij het regel kastje op de ventilator, omdat die wel aanslaat, maar daarna meteen weer stopt (en vanwege de sluiting melding). De andere kleine ventilator doet het ook prima (en doet de koeling nu alleen, wat redelijk gaat).

  4. Ik gok zomaar dat de voorkant eraf moet. Dus bumper en voorfront. Dan kun je er zo bij.

     

    Ik heb de handleiding van Ad voor het vervangen van de radiatior er bijgepakt voor de plaatjes en als je de bumper en voorfront er af haalt kijk je tegen de radiator aan, nou kan die er natuurlijk ook af, maar dat vond ik dusdanig veel gedoe dat ik dat liever maar één keer doe. Heeft iemand dus misschien een tip voor het vinden van zo'n fan? Ik heb de natuurlijk al gezocht, onder andere in de links die hier op het forum staan in het handige websites topic, maar niemand (behalve de dealer voor veel te veel) lijkt het te kunnen leveren, ook bijvoorbeeld Brezan niet.

  5. Hallo Allemaal,

     

    Ik ben afgelopen week eindelijk ook weer bezig geweest met mijn W8 en het mysterie van de karakteristiek veld geregelde thermostaat. Volgens mij is het het kastje wat op de grootste van de twee koel ventilatoren zit, die heeft namelijk ook problemen met draaien. Gisteren ben ik bezig geweest met deze er uit proberen te halen en ik liep uiteindelijk vast op de derde en laatste schroef die op dit regel kastje zit, daar kan je gewoon echt niet bij.

     

    Ik heb twee vragen; heeft iemand een goede tip over het uitbouwen van deze ventilator, want dat is erg lastig (als ik het me goed herinner van het vervangen van de radiator kan je er vanaf de voorkant ook niet echt bij). Tweede vraag is of iemand een vervangende ventilator (of belangrijker, het kastje wat er op zit) heeft liggen, de enige die ik tot nu toe heb kunnen vinden komt bij de dealer vandaan en is erg duur (€1100,- geen tikfout), het onderdeel nummer heb ik wel: 3B0959453D

  6. Gisteren eventjes gekeken en die sensor was inderdaad erg makkelijk, ik heb hem dus gelijk even vervangen. Jammer genoeg maakt het geen verschil, dus als iemand er nog ééntje nodig heeft dan heb ik een tweedehandsje liggen. Ik weet nu alleen denk ik wel wat de echte oorzaak is, de linker grote ventilator wil niet draaien! Ik moet dus op zoek naar een nieuwe, daarna ga ik nog maar eens kijken, want misschien is dan die thermostaat melding ook wel weg.

  7. Hallo allemaal,

     

    De ventilator van mijn W8 gaat na een tijdje rijden voluit draaien. Bij het uitlezen kom ik de volgende foutmelding tegen (half kopiëren/plakken, half overgetikt):

    karakteristiek veld geregelde

    17702

    P1294

    Thermostat for characteristic diagram (Steered engine cooling (F265), short-circuit after mass

     

    Mijn kort door de bocht conclusie is dat die themostaat dus kapot is, maar ik heb geen idee waar ik het ding vinden kan. Kan iemand me op weg helpen? Ik heb al rondgezocht op het internet en kwam een suggestie tegen dat het ook een zekering kan zijn, maar die zijn allemaal goed (ook die in het plastiken bakje onder de motorklep).

     

    Overigens loopt de motor temperatuur normaal op naar 90 graden en blijft daar vervolgens keurig op staan.

     

    Pieter

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden