Ga naar inhoud

groene draak

Members
  • Aantal items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over groene draak

Profile Information

  • Plaats
    Heemskerk

groene draak's Achievements

0

Community reputatie

  1. Volgens mij heeft de vorige eigenaar er al aan lopen klooien, want dit gaat niet zomaar.... gr.
  2. Inmiddels alweer een tijdje verder en gisteren ( !) eindelijk het kunststof knietje vervangen. De winter komt eraan, en ik wil niet stil komen te staan in de kou... Gelukkig heb ik een goede monteur met 40 jr ervaring. "oh, doe ik wel effe"......2 uurtjes later reed ik weer.... Alleen de O-ring zorgde een beetje voor oponthoud, maar met een beetje spuitlijm bleef ie mooi zitten. De oorzaak van de lekkage? Kijk en zoek de verschillen... gr.
  3. Bij mijn Passat (bj 2000) reed een "aardige" collega automobilist in een vloeiende beweging m`n spiegel stuk en reed ook nog eens door. Gevolg?...kap gescheurd en glas aan diggelen. Na informatie bij de dealer koste het glas € 75!!!!!!!!! Bij de lokale automaterialen handel koste het glas incl. antiverblindingshoek (wat ie bij de dealer NIET had) €12,60!!!!!!!!!!!!! Das wel een hele dikke marge voor de dealer! Oja, de verwarming van het glas doet het, na 3 maanden, nog steeds perfect! gr.
  4. Hoi Paul, Bedankt voor de reactie met je "werkervaring"... Ik weet niet of het hele thermostaathuis eraf moet om deze knie te vervangen, ik dacht het niet... Zoals ik het gezien heb, kan je er via de onderkant beter bij als de bovenkant. De onderdelen heb ik inmiddels al binnen, nu de tijd nog om te beginnen. Gelukkig heb ik nog een auto waarmee ik mezelf kan vervoeren... Als je nog meer info hebt, is dat uiteraard welkom! gr. Eric.
  5. Inmiddels iets verder..... De auto is op de brug geweest en waarschijnlijk hebben we het gevonden. Ik ben misschien niet duidelijk geweest waar het lekte, maar dat was aan de achterzijde van de motor. Met een goede lamp konden we zien dat het kunststof knietje wat aan het thermostaathuis zit bij 1 boutje erg roze was. Hoogstwaarschijnlijk is dit de lekkage. Of het boutoortje is gebroken, of de rubberen O-ring is stuk. Onderdeel kost €16 en de ring €3, dus dat valt mee. Iemand hier die ervaring heeft met deze reparatie? Zo te zien is er niet makkelijk bij te komen.... gr.
  6. Sinds 2 weken heb ik koelvloeistof lekkage. Als ik de auto neerzet na een rit, waarbij hij lekker warm is, dan ligt er na een tijdje (meestal zie ik het de volgende dag) een plasje koelvloeistof op de straat. Alle bovenste slangen en het potje lekken zeker niet, das nagekeken. Aan de onderkant kunnen we zien dat er roze vloeistof gelekt heeft, maar het niet traceren. Het is ook niet zo dat het eruit spuit, dan zou het makkelijk zijn geweest! De auto rijd verder prima en te temp. blijft strak 90 gr. Zijn er delen die bekent staan om lekken/scheuren, of heb ik gewoon pech? Oja, het gaat om een V5-2.3 bj 2000. Alle info is welkom, alvast bedankt! gr.
  7. Helaas had ik die pennetjes niet, maar zo werkt het ook. Gisteren was het toch nog effe droog, dus toch nog maar aan de gang... Toen ik de Becker aanzette een raar geluid............... Alsof het "over z`n nek" stond te gaan. Heel zachtjes klonk het prima, maar zodra ik het volume iets harder deed.....krrrrrrrrr........ Ben naar de plaatselijke automaterialen winkel geweest, waar ze ook erg veel radio ervaring hebben. Ook die wist het niet. De radio er weer uit gehaald, en toen.....................was het geluid weer goed. Dan maar weer erin.................weer krrrrrrrrrrrrrrrrr........ Na wat frutselen aan de bekabeling en nog eens nakijken op sluiting o.i.d. bleef het goed klinken. Weer thuis de deurpanelen, die nog steeds los hingen, afgemonteerd, en alles werkt. Dus nu genieten zowel ik, als m`n zoontje achterin van de muziek! gr.
  8. Gisteren begonnen met de achter speakers inbouwen. De deurpanelen gingen er best vlot af. Paar van die klikkers stuk getrokken, maar ik heb reserve. De dichte roosters eerst losgeboort en daarna de nieuwe erin gesmolten met een soldeerbout. Daarna de tweeters vastgesmolten en de bekabeling gelegd in het paneel. Vandaag weer in de auto aan de gang; er moest daar ook speakerkabel gelegd worden. De dorpelstrip en de b-stijl afdekking eraf gehaald. de kabel door de deurtule gevoerd en langs de dorpel naar voren. Bij de stuurkant de onderzijde van het dashboard verwijderd, want er moest ook nog een Tom-tom carkit + microfoon in. De middenconsole rond de versnellingspook verwijderd om de carkit stroom vast te maken aan de aansteker. Ook de speaker aansluiting (ISO) van de auto eraf geknipt en er een 8-polige aan gesoldeerd. Alle delen weer gemonteerd en de radio er weer in gezet. Daarna speakerkabel aan beide zijden gemonteerd aan de kabelboom van de speakers en de deurpanelen er weer op gehangen. De radio aan en..............ja hoor!.....geluid achterin!! Intussen is het lekker gaan regenen, en aangezien ik daar een t*ringhekel aan heb, ben ik maar gestopt. Morgen ga ik wel verder. Dan zal ik ook een foto plaatsen van de radio met carkit. gr.
  9. Hoi Sander, Toevallig kom ik zelf ook uit Heemskerk! Ik heb, nog niet zolang geleden, een Passat 2.3 V5 Comfortline stationcar gekocht bj 2000 met 184000 km. Boekjes en facturen netjes erbij. Daar heb ik 1900 eu voor afgerekend, en was een prima deal. Ook via MP gevonden bij een heel klein autobedrijfje in Bussem Het kan dus wel! Het is mijn 1e VW en het rijd perfect! (heel lang Mercedes gereden) Als je een Passat een mooie auto vind, en je wilt er graag 1 voor de deur is mijn advies: Doen! Maar.....heb geen haast, wacht je kans af, er zijn er genoeg! Succses!
  10. Niemand die me kan vertellen wat ie kost of iemand die er 1 heeft? gr.
  11. Vandaag op de sloop al het spul gescoord wat ik nodig heb voor de inbouw van de speakers. Voor 20 euro was ik de bezitter van 3 speakers, 2 tweeters, 3 speakerkapjes, en de nodige stekkers... Ook een handje van die klemmetjes meegenomen waar het deurpaneel mee vastzit. Nu nog wachten op lekker weer, en dan kan de inbouw beginnen. Ben helaas niet zo handig als de meeste hier. gr.
  12. Helaas hebben de donors ook geen orginele kabels vanaf de achterdeuren naar voren... Dus toch maar "knippen en plakken"..... Maar tis een mooi klusje voor een stille zaterdag middag! gr.
  13. How to do gezien...... Vind de delen via het linkje wat je gezet had wel duur.... Ben vanmiddag op de sloop geweest, en daar stonden 2 Passat`s... Zelfde kleur interieur; ook beige... Wel compleet gesloopt van binnen, maar uit 2 auto`s kan ik een heel setje bij elkaar sprokkelen... D.w.z. 2 tweeters, 2 woofers, 2 roosters, en de opvulringen. Zal ook de bijbehorende stekkers afknippen. Kan niet veel kosten... M`n potje geld is redelijk leeg, dus met een standaard set speakers ben ik al blij! gr.
  14. Vandaag gekeken, maar idd dichte roosters... gr.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden