Ga naar inhoud

MarcoFr

Members+
 • Aantal items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Neutral

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Kerkrade
 • Naam
  Marco Franssen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Inmiddels rijd de Passat weer. Het turbo verhaal was een snelle zaterdag ochtend vermoeden van de garage, omdat er veel koelvloeistof aanwezig was. Uiteindelijk bleek de interkoeler (of zo iets) in het inlaat spruitstuk de boosdoener te zijn. Al met al weer een kostbare ingreep. Alles moest ook nog eens schoongemaakt worden, nieuwe bougies, vloeistoffen, pakking sets enz. Auto rijd nu weer lekker en staat nu te koop bij een auto handelaar. Ik heb absoluut geen vertrouwen meer in Volkswagen, en heb de Passat ingeruild op een voor mij beter betrouwbare Toyota. Er waren zelfs bedrijven die dit type Passat niet eens wilde inruilen. Sommigen wilde me blij maken met 3000 euro enz. Alleen maar gezeur over de TSI motoren, DSG bakken enz. Kreeg er een hart verzakking van. Gelukkig een een leuke auto gevonden waarbij ik een faire inruil waarde terug kreeg. Uiteraard wens ik jullie allen veel rij plezier en hopend op veel veilige km's.
 2. Idd een benzine motor. En word uiteraard gekoeld door koelvloeistof. Ik kan nu geen foto ervan maken helaas. Maar je ziet gewoon een alu leiding heen en retour gaan. De turbo is verleden jaar zomer vervangen. Garantie 1 jaar.... Dus helaas. Maar ik heb al een revsie bedrijf in duitsland gevonden met ook bijbehorende duitse prijzen. Heeft enkele vooradig en klaar voor verzending liggen. Ook kan ik hier mijn defecte inruilen voor 80 euro korting. Op de gereviseerde dan ook weer een jaar garantie.
 3. Inmiddels een tijdje geleden.... Probleem had zich spontaan vanzelf opgelost. Al een tijdje geen geluiden en ruwer lopen van de motor meer tijdens een koude start. Maar nu ineens melding "koelvloeistof"...... Raar. Waarom ineens leeg ? Deze bijgevuld. 4 dagen verder.... "koelvloeistof" !? Weer gevuld en afspraak bij garage gemaakt. Ik rij vanochtend naar de garage, blijft er veel witte rook achter de auto verschijnen. Dacht eerst "koude motor, koud buiten".... Maar ineens trap ik verder op het gas en......... PLOF !! Een enorme witte rookwolk achter me..... Auto in nood loop en met 50km per uur door naar de garage. Gelukkig maar nog 1km te gaan. Eenmaal daar werd gelijk de diagnose appparatuur er aan gehangen. Ontsteking cilinder 1 en 4. Daarna gas gegeven en auto valt uit. Bougies vet. Oorzaak werd gezocht en snel gevonden....... mogelijk de turbo kapot !! vol met olie en koelmiddel. Daar ging dus mijn koelvloeistof ineens naartoe. Heb mijn brief aan de Sint effe snel moeten wijzigen van een grote chocolade letter naar een Turbo..... Kijken of hij hierin trapt..... 🤣
 4. distributie ketting ? zou de motor dan niet de hele tijd slechter draaien ? we hebben de auto nu zo'n maand. er zou sinds verleden jaar een nieuwe distributie ketting, turbo en klepstoters op zitten. de eerste week dat we deze hadden was alles netjes en rustig. vervolgens gaat de rem stuk. we trapte door en geen kracht meer. dit is nu gerepareerd. nieuwe remkracht verdeler enz. dikke reparatie. maar nu sinds 2 weken dat ruwere starten. is maar heel licht, dus geen ernstig gerammel of zo. lijkt alleen alsof er een bougie of zo niet goed mee werkt. beetje gepruttel. maar na zo'n 10 seconden is alles weg en loopt de motor super rustig. ik sta idd wel geregeld in een helling in mijn straat, maar ook gewoon vlak. beide gelijke symptomen. hoe kan ik die opvoerpomp testen ?
 5. Hallo, Ik heb een probleempje, en zoek uiteraard naar een antwoord. Als de auto (Passat B6 1.4 tsi dsg) een hele nacht heeft stil gestaan, dan start die gewoon gelijk, maar de eerste 10 seconden loopt de motor iets ruwer, en het toerental wiebelt licht. Na zo'n 10 seconden ineens alles normaal. Als een klokje !! De hele verdere dag ook geen enkel probleem. Start dan lekker rustig enz. Enkel na weer een nacht stilstaan weer hetzelfde. Op zich niet hinderlijk, maar als je een rustige motor gewend bent, is dit storend. Wat mij wel laatst opviel, als ik binnen die 10 seconden effe op het gaspedaal druk, verkort deze tijd. Gr.
 6. dan moet ik eens op zoek gaan naar iemand in mijn buurt die dit uitlezen kan. maar voor de duidelijkheid, hij rijd super lekker, en deze korte power met dip na 3900 rpm krijg ik alleen maar met plankgas geven. met normaal rijden is alles perfect. ook qua eindsnelheid is alles correct. laatste op de duitste snelweg nog 230 mee gereden. en ik hoefde niet echt lang te wachten tot dit op de teller stond. en qua gevoel wilde hij nog wel iets meer geven ....... de vriend, die deze auto heeft gerepareerd sprak ook al over de "N75" ...... mischien dat ik dit een moet laten na kijken.
 7. hahaha ..... nee, serieus, dat is het niet. maar komt deze geur overeen met de koppelings voering ??
 8. de oude turbo had haast geen vermogen meer. ik kreeg voor de turbo wissel ook niet echt het gevoel dat er een turbo op zat. leek op een gewone 2 liter blok zeg maar. mijn idee is dat de chip die er in zit voor geen kant klopt. en dat de oude eigenaar hiermee gehoopt had de oude turbo meer leven te geven.
 9. kan deze lucht naar buiten komen dan ??
 10. mischien een rare vraag, maar is een tuning chip te herchippen ?? ik bedoel dan herprogameren of zoiets ?? sind mijn nieuwe turbo begin ik te twijfelen of deze auto wel door een ervaren iemand is gechiped. de turbo begint nu bij 2500 rpm als een gek te draaien, en bij 2900 rpm valt het vermogen af en bij 4000 rpm trekt deze weer lichtelijk aan en gaat dan lekker door. alleen stoort mij dat dipje erg, en vind het bereik van de turbo erg kort en raar. lijkt mij lekkerder rijden als deze gewoon iets minder doet, en het vermogen dan over een heel bereik verdeeld. gr, Marco
 11. Ik heb sinds de reparatie (vervanging van de turbo, oliepomp enz) soms een rare lucht in de auto die door een forumlid werd omschreven als "verbrade haren". ik kan echter de topic niet vinden waar dit omschreven werd. weet iemand waar deze geur vandaan komt ?? mijn vrouw gaf eens aan dat ze op een koude ochtend toen ze voor de auto stond die stationair draaide een beetje rook zag vanuit de gril, en daar deze geur in zat, maar ik kan niets ontdekken. lijkt er op dat er een slang lekt in het motorruim, of iets niet goed sluit, maar welke ? ik dacht eerst dat ik olie verbruik had, en deze geur uit de uitlaat kwam, maar daar heb ik al diverse keren aan geroken tijdens stionair draaien. is het niet. ook loopt de motor super. dus geen rare schokjes of zo. gr, Marco
 12. bedankt voor jullie mee denken hoor, maar mijn monteur weet wel wat die doet. De oude turbo was gewoon gaar en op. En hij weet ook het verschil tussen een K03 en een K04. Nu geloof ik ook weer het chip tuning verhaal van 180 pk. En of het nou een orgineel KKK is of niet, hij doet het perfect en is 100% identiek aan de oude turbo. Ik heb er nu 1200 km mee gereden, snelweg en stad,en rijd als nieuw. Als er iets niet goed was, had ik nu denk ik wel al iets moeten merken. Toch ?
 13. ik neem aan dat er ook uiterlijke of interne verschillen zitten aan een K03 en een K04 ? we hebben de turbo's naast elkaar gelegd om te kijken of alles exact gelijk is. en een K04 past dat zo maar 1 op 1 ? en ik heb de Passat gekocht met het verhaal dat deze gechipt zou zijn naar 180pk. dat vond ik met de oude turbo tegen vallen. mischien dat nu met de nieuwe turbo die 180pk weer los komen. hij reed voorheen ook al lekker, maar niet zo pittig als nu. gr.
 14. Ik zelf heb nu ook zo'n turbo van die engels e-bay verkoper op de Passat zitten en wauw !! wat een power zeg. op het turbine huis staat trouwens gewoon een stance met '04. alleen het type plaatje is verwijderd. dus het zullen geen nieuwe zijn, maar gereviseerde turbo's. al worden ze wel als "brand new" verkocht. ik vond de Passat voorheen wel al goed snel voor een station, maar nu krijg ik een beetje sportwagen gevoel. ik word nu tussen 2000 en 3000 toeren letterlijk in de stoel gedrukt, en ik hoor nu ook de turbine optoeren en bij overschakelen de lucht afstromen. gr.
 15. Dan begrijp je de werking van een turbo timer niet. Deze kun je b.v. instellen op 60 seconden. Dan kun je gewoon de sleutel uit het contactslot nemen, uitstappen, deuren sluiten en de auto zelfs op alarm zetten. De motor blijft dan gewoon doordraaien tot de ingestelde 60 seconden bereikt zijn. Daarna gaat de motor netjes uit zonder alarm enz. dan hoef je dus niet zelf in de auto te zitten wachten. Gewoon een beetje verwennerij ....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden