Ga naar inhoud

Socrates

Members
  • Aantal items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Socrates

  1. Hallo,

     

    Ik heb een 3C 2.0 TDI 4Motion Highline Variant uit 2009. Ik heb de auto nu een half jaar. Daar zou als het goed is een electrische bijverwarmer in moeten zitten. Maar toch duurt het met dit weer (-13 hier) bijna een half uur voor er warme lucht uit de roosters komt.

    Gelukkig heb ik stoelverwarming anders was het niet uit te houden....

     

    Mag ik aannemen dat als er een zekering defect zou zijn dat er dan een melding zou komen ? Hoe kan ik anders controleren of alles zou moeten werken ?

     

    Bedankt !

  2. Ik vind LED voor de binnenverlichting maar kil en koud licht. Ik heb het in m'n priveauto omdat daar maar een klein accuutje in zit en 10 lampjes in het interieur, dan is het stroomverbruik met LED een stuk beter te doen. Maar in de Passat is het niet nodig en hou ik het lekker bij de gloeilampjes :)

  3. Klopt volgens mij niet. Ik heb een 3C uit 2009 en ik kan zonder het mistlamp te demonteren het knipperlicht verwijderen. De kruisschroef is net te bereiken zonder het mistlicht te verwijderen.

     

    Ik wilde namelijk'm'n silvervisions monteren maar er blijkt een oranje kapje in te zitten.

  4. En het ruikt ook nog eens lekker. :mrgreen:

     

    Da's ook wel handig. Ik heb leer en alcantara, maar er is in gerookt en dat blijf je toch ruiken.

    De vrouw vind het maar een stinkauto. Dus misschien dat het interieur eens goed schoonmaken wel helpt.

    odor eater van valet pro schijnt het erg goed te doen :wink:

     

    Nou, de auto heeft al een ozonbehandeling gehad en ik heb 'm drie weken in de brandende zon gezet met 5 pakken koffie erin (absorbeert luchtjes) dus het ergste is er wel uit. Maar ik denk dat als de stoelen een frisse lucht verspreiden dan helpt dat ook weer :)

  5. Ook prive is het makkelijker. Toen ik de leaseauto nog prive gebruikte, ging ik 'sochtends met de grootste auto alleen naar m'n werk en bleef m'n vrouw met drie kinderen en een Fiesta achter. Past wel (alles past) maar echt handig was het niet. Het scheelt ook een heel gezeul met kinderzitjes.

  6. In mijn geval is de leaseauto te klein. Ik rij nu nog een passat variant, maar mag in de toekomst alleen Laguna rijden :( Ik mag straks alleen nog de kleur kiezen. Dat deed me beseffen dat je weinig zeggenschap heb over zo'n auto.

     

    Ook twee collega's van me die vlak voor hun vakanties de leaseauto in mochten leveren omdat het onderhoud te duur was (beide kapotte airco). Sta je dan met je kinderen en accessoires (dakdragers) die ineens niet meer passen.

     

    Dus gaan rekenen, en als je niet zoveel prive km's maakt is de bijtelling van een modale (45K Euro) middenklasser best fors per km. Dus eind vorig jaar de knoop doorgehakt. Prive een grote (GROTE) auto gekocht (Toyota Previa 2.4 liter Kingsize MPV) en een kilometerboekhouding voor de Passat.

     

    Ja, je rijdt iets minder zorgeloos prive, maar je bent een stuk minder afhankelijk van je werkgever (en de leasemij) voor je privevervoer. Ik bepaal nu waar ik met de kleintjes in rijdt.

     

    Qua kosten valt het reuze mee en zitten we onder break-even. Maar je rijdt toch meer prive-km's dan je denkt maar we kunnen de Previa netjes op 8l/100km houden. Nog even de beurt afwachten en dan kunnen we een prognose over de kosten maken.

  7. Is het niet zo dat eigenlijk bij OEM xenon dat het dan in BI-Xenon is uitgevoerd. Dan maak je gebruik van maar 1 lamp die dmv een motortje vooruit/achteruit wordt geschoven en zo het lichtbeeld veranderd word.

     

    Klopt. Ik heb Bi-Xenon met hoekverlichting. Ik heb dus wel een gloeilamp voor stadslicht en de hoekverlichting. Maar geen gloeilamp voor dim en grootlicht dat doet de Xenonlamp. Als ik de lampen in het donker aanzet zie je ze ook op en neer en opzij zwiepen om te stellen.

     

    Maar toch vroeg ik me hetzelfde af als jij, als Xenonlampen (ook originele) moeten opwarmen voor ze optimaal licht geven, kun je er dan wel goed mee seinen ? En is dat dan niet heel erg slecht voor de (originele) xenonlampen ?

  8. Dreke, ja, je hebt gelijk, heb ik niet bij stil gestaan dat de andere lampen een rode middenstip hebben.

    De lampen vervangen is geen optie, want het is een leaseauto...

     

    Bedankt voor je tips !!

  9. Welke generatie heeft de 3c dan ?? Ik heb een 3c Variant 2.0 TDI uit 2009 en ik merk niks van inschakelmomenten.

    Het enige dat ik merk van de 4motion is de fenomenale wegligging. Laats op een leeg parkeerterrein met natte bladeren eens wat geprobeerd maar de Passat is nauwelijks in een slip te krijgen, terwijl de voorwielaangedreven versies daar altijd onderstuur kregen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden