Ga naar inhoud

Anno

Members+
  • Aantal items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Anno

  1. Anno

    startproblemen

    De gloeipluggen zijn doorgemeten geweest, was allemaal goed. Ik heb nog steeds zo'n gevoel. Maar goed ookal is het bloedheet buiten dan kan hij nog het probleem hebben, wel minder dan in de winter.
  2. Anno

    startproblemen

    ow de accu is al lang helemaal af, door al die volledige ontladingen die hij te verduren heeft gehad...... aha, zitten er 2 brandstof pompen in de auto.... klinkt voor verder onderzoek. zomaar iets, zou de motor dan niet na x slagen alsnog moeten pakken als bijv. de pomp onder de bank kapot zou zijn? zo ja, dan is het dit niet, immers als de auto niet binnen de 2-3 slagen aangaat dan gaat hij nooit meer aan.
  3. Anno

    startproblemen

    Begrijp ik maar al te goed, en daarom is het zo ...... vervelend dat in dit geval het log nooit iets zinnigs heeft gezegd over dit probleem. Was het maar iets dan hadden we het vermoedelijk al gevonden.
  4. Anno

    startproblemen

    Sorry bouwjaar is 2006. Ik heb een kenwood radio erin zitten, maar gewoon standaard ding. En gaat altijd uit als de sleutel er uit is
  5. Anno

    startproblemen

    Ja ook al eens gedaan, was niets opmerkelijks te zien.
  6. Anno

    startproblemen

    Zoals ik al aangaf heeft het log nooit iets gezegd. Ik ben zelfs een keer met de fouten direct naar mijn garagehouder geweest, hij las het uit en ....... oftewel het log zegt er niets over
  7. Anno

    startproblemen

    Hallo allemaal, Ik heb al vanaf dat ik de passat vairant diesel tdi 2.0 automaat heb start problemen. Ik start de auto en dan kunnen er 2 dingen gebeuren, 1. hij start en 2. hij start niet bij 2.1. ik blijf doorstarten, dus de sleutel ingedrukt houden en dan kan ik door blijven gaan tot de accu compleet leeg is, hij gaat peipen en morren, o.a. gaat het gloeiledje branden en niet altijd maar af en toe komt er een engine error in beeld (bij de garage eens laten uitlezen, is geen kaas van te maken) 2.2 ik laat hem 2 omslagen maken, en laat de sleutel los net voordat de uitroep teken komt en of de gloeiled incl. engine error. En start nog een keer, dan start hij, of ik moet dit nog 1 of 2 keren herhalen en dan start hij. En is er dus niets meer aan de hand. het 2de probleem wat de auto heeft is dat hij enorm snel de accu leeg trekt bij uit. Zowel op slot als niet binnen 2-3 dagen is de accu te leeg om nog te starten. En in de winter is dit probleem nog erger. Waarom nu deze post, vanmiddag stond ik een uurtje bij het station met de aanjager aan en de motor uit, accu te leeg om nog te starten, moest de anwb erbij halen. Ik wil nu ontzettend graag weten wat er toch aan de hand is. Ik hoop dat er hier genoeg kennis is.
  8. ook bij mij roest rond de kentekenplaat. vw passat variant bouwjaar 2006.
  9. Het lijkt te zijn verbeterd/het is stukken minder in de 2 bij 1400 toeren. Er is nog maar 1 flesje ingegaan de 2de volgt nog. Hij doet het nog wel wat maar morgen gaat de auto naar duitsland voor de update van de dsg bak.
  10. Kan het ook liggen aan de/een verstuiver(s)? Dat er 1 of meerdere vuil is/zijn.
  11. Vdub, geen idee, heb ik niet uitgeprobeerd. Maar het lijkt mij dat hij het dan niet doet omdat hij dan langer in de 2 blijft..
  12. Zou een update van de bak kunnen helpen?
  13. het toerental heeft 1 keer 500 toeren geschokt. Maar meestal dat het wijzertje trilt en de auto dus schokt. dieseltje: het lijkt mij dat het toch niet de versnelling is omdat je op cruise rijdt. Misschien een sensor in het motorblok? Overigens heb geen foutmeldingen
  14. Ik heb een passat b6 3c variant diesel 140 pk DSG 2006 Als de motor koud is en nog niet op temperatuur dan gaat het toerental schommelen waardoor de motor schokt. Dit komt voor vooral in versnelling 2 tegen 3 aan zo rond de 1300 toeren. Zowel in D als handmode. bij optrekken maar ook wel bij rijden in de 2 rond de 1300 toeren. Versnellingsbak olie is net vernieuwd. Maar hierdoor is dit niet opgelost. Versnelling 4 en 6 zijn prima en 1 en 5 ook
  15. Anno

    Board computer

    Ik zit veel in de computerwereld en heb als hobby modeltreinen. Hier heb ik veel ervaring met bugs. Bugs kunnen zichtbaar of onzichtbare gevolgen hebben. Windows zit ook vol met updates, ook linux. Als het werkt dan werkt het, er kan ook iets niet werken waarbij jij denkt dat dat normaal is. En dat autofabrikanten niet de mogelijkheid bieden om mij als eigenaar de auto te updaten met als argument dat dan de auto wel eens niet meer zou werken, dit geld natuurlijk voor elk product. Volgens mij de simpele reden de zakken van de dealers te spekken. Ik vraag mij zelfs af of dit wettelijk wel mag in nederland, maar dat is een andere discussie. Nuenen is erg ver bij mij vandaan. Zonder release notes weet ik natuurlijk niet welke bug opgelost zijn, in de release notes staan ook de benamingen . En of er nog onopgeloste bugs zijn.
  16. Anno

    Board computer

    Interessante die link. Alleen heb ik geen part nummers en las dat files niet te downloaden zijn. Dit is toch juist dan de bedoeling. Om zo de ECU of andere te updaten? Dus hoe kom ik aan de bestanden en ik neem toch aan dat het voor dealers makkelijk wordt gemaakt door een totaal pakket te maken met alle updates bijelkaar.
  17. Anno

    Board computer

    Dan zijn er dus veel meer in een auto te updaten dan ik dacht. Oke de ECU. Nee de auto is niet gechipt. Als je niet meerekent dat het een 140 pk diesel is. Nu nog hoe kom ik er aan? En voor de gateway worden daar ook bugs etc. uit gehaald door vw? of doen ze zulke dingen niet? zijn er ook firmware "pakketten" die alle modules updaten?
  18. Anno

    Board computer

    de computer die de motor aanstuurt. Ofwel diegene waarop de obd2 poort op aangesloten is.
  19. Anno

    Board computer

    Zijn er ook firmware updates voor board computers? zo ja, Zijn er ook release notes en hoe kom ik eraan?
  20. Zowat elk probleem is weer anders. Mijn auto heeft bijv. 480000 km gelopen is groen, is overgekocht van mijn oude garagehouder. Zat dingen zijn er anders. Ik ben geen technische als het aankomt op auto's dus vraag ik een hele normale vraag Heb ik het goed!!!!! De bakker zegt toch ook niet als ik aan hem vraag wat er in zijn brood zit, 'dat weten al zoveel mensen"!?
  21. Hallo, Ik heb een volkswagen passat variant uit 1999 diesel. Er staat inmiddels 480000 km op de teller. Nu werkt al een tijdje, een jaar of 2 de centrale deurvergrendeling niet goed meer en het raamknopje van de bestuurders deur. Het knopje van het raam reageert nauwelijks meer op de eerste stand, doe ik hem naar beneden dan gaat het raam omhoog etc. De centrale deurvergrendeling doet het prima als ik de deur van de bijrijder gebruik om de auto op slot te doen maar het slot van de bestuurders deur wil alleen mechanische. En als het bijv. droger en of warmer weer is dan kan hij het ineens wel weer doen, dus dan wel en dan niet. Er is al een nieuw slot in geplaatst maar had geen effect. Nu heb ik op deze site een gebruiksaanwijzing gevonden hoe het slot er uit te halen, maar voor ik überhoud begin wil ik graag weten of het aan het slot ligt of dat het ergens anders aan kan liggen? Ik ben handig maar auto's is niet mijn hobby.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden