Ga naar inhoud

erikvdvelde

Members
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

12 Good

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Groningen
 • Naam
  Erik

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hoi Erik,

  Heb een zelfde passat uit 2001 ook 1.6. Loopt vooral schokkerig tijdens stilstand /stationair en motorlampje gaat soms branden.

  Nu heb ik zo'n Obd kastje om uit te lezen en vervolgens reset ik de foutcodes. Rond de 80 tientjes heb je zo'n Obd van Nl leverancier. Probleem opgelost !

  Hou alle onderhoudsbeurten goed bij dus waarom onnodig geld uitgeven als het niet hoeft;-/

 2. Beste forumleden, ik heb een probleem met mijn passat uit 2001 (1.6, ALZ). De auto heeft ongeveer 190.000km gelopen. De auto rijdt 'niet lekker'. Ik vind het lastig om het uit te leggen, maar de auto rijdt onrustig en schokkerig/trillerig. Af en toe houdt de auto ook in tijdens het rijden. Ook tijdens stationair lopen zakt het toerental af en toe in. Het komt naar mijn idee niet uit de banden/wielen. Deze zijn gebalanceerd en uitgelijnd, de velgen zijn goed recht. Ook de LMM heb ik losgekoppeld, maar dit verandert niets aan het onregelmatig rijden. Ik vermoed zelf dat het iets met de gasklep te maken heeft, ik kan de motor namelijk in stilstand niet goed op een bepaald toerental laten lopen en ook reageert het gaspedaal naar mijn idee soms slecht bij het overschakelen. Als ik bijvoorbeeld in stilstand 2000 toeren wil aanhouden dan lukt me dit niet. Het gaspedaal reageert dan niet goed. De auto is in december uitgelezen door Dieseltje, toen kwam alleen een LMM fout naar voren. Kortom: komt dit iemand bekend voor en weet iemand waar het aan zou kunnen liggen en waar ik moet gaan zoeken? Bij voorbaat dank!
 3. Ah oké, misschien heb ik gewoon te hoge verwachtingen van m'n airco? M'n vorige Passat had het niet, dus vandaar. Ik houd het nog even in de gaten. Bedankt voor het meedenken in ieder geval!
 4. @@Vinnie, misschien is dat een idee inderdaad. Ff checken of er genoeg koelmiddel in zit. In juni is alles nog wel bijgevuld en is de compressor vervangen. Het systeem heeft toen een volledige controle gehad op lekkages. Wat zijn jullie ervaringen met de airco van de 3bg in de herfst/winter? Ik heb net namelijk even gereden en kreeg toch het idee dat ie wél wat doet, alleen vind ik dat het lang duurt voor de ramen ontwasemen. Misschien ben ik laatst te voorbarig geweest toen ik zei dat er helemaal niks gebeurde. Misschien dat dit een euvel is van de Passat 3bg, langzame werking?
 5. Ik heb de vloer van de auto gecontroleerd, die is kurkdroog. Ook onder de bekleding zie ik geen vocht. De auto was van binnen ook niet vochtig aan de ramen. Ik denk dat ik lekkage kan uitsluiten. Iemand enig idee wat het verder kan zijn?
 6. Nog niet aan gedacht om daar te kijken. Zal morgen even onder de matten voelen.
 7. @@dieseltje, zoiets had ik ook al in het boekje gelezen. Onder een bepaalde temperatuur werkt het systeem niet helemaal? Maar de ontwasening zou inderdaad wel moeten werken.
 8. Hoi Vinnie, dank voor je reactie. Voor zover ik weet heb ik geen lekkage in de auto. Koude lucht vond ik wat lastig om te meten ivm de buitentemperatuur. Als ik morgen tijd heb zal ik even de parafaan loshalen zodat ik de hoge en lage druk leidingen kan voelen.
 9. Dames en heren, sinds een paar dagen werkt de airco in mijn Passat 3bg 1.6 van 2001 niet meer naar behoren. De airco droogt niet meer, ramen blijven vochtig. Een paar dingen die ik 'uitgesloten' heb, het airco relais werkt, ook de compressor slaat aan en de ventilator voor de compressor draait. De verwarming in de auto werkt ook gewoon naar behoren. Afgelopen zomer is de compressor nog vervangen en is het koelmiddel bijgevuld. Tot een paar dagen geleden deed alles het perfect. Herkent iemand dit probleem? Wat zou er mogelijk kapot kunnen zijn? Bij voorbaat dank!
 10. Duidelijk, bedankt heren. Dan is dat onderdeel wat op winparts staat mogelijk niet correct. Ga ik op zoek naar onderdeel 06B103209N. Bedankt!
 11. Dat onderdeelnummer had ik ook ergens gevonden. De nummers die bij het onderdeel op winparts staan zijn gelijk, behalve de letter op het einde. Dit zijn de nummers die op winparts bij het onderdeel staan: 06B 103 217 L VW 6B 103 217 L VW 06B 103 217 M VW 6B 103 217 M VW 06B 103 217 AC VW 6B 103 217 AC VW 06B 103 217 K VW 6B 103 217 K VW Enig idee wat de verschillen zijn? Of zal dit gewoon moeten werken?
 12. Hallo dames en heren, ik ben op zoek naar het onderdeelnummer voor de carter ontluchting slang voor een 3bg met een 1.6 ALZ blok. Ik heb op winparts het volgende onderdeel gevonden die zou moeten passen bij mijn kenteken: https://www.winparts.nl/motordelen-toebehoren/carterpan-toebehoren/c681/ontluchtingsslang-voor-kleppendeksel-100503-febi/p580215.html#specificaties Het probleem is, als ik op die pagina bij de toepasbaarheid kijk zie ik alleen 2 liter blokken staan. Mijn vraag is: heeft iemand van jullie een idee of dit wel of niet het juiste onderdeel is (misschien toepasbaar op meerdere modellen)? Ik hoop dat een van jullie me verder kan helpen!
 13. @@Marceltdi, misschien tijd voor een carriereswitch. @@Roy_01, zou me niks verbazen. De AC monteur heeft waarschijnlijk ook geen fout melding kunnen vinden toen de auto overdekt binnen stond. Misschien dat het relais toen wel netjes contact maakte. Denk dat als ze de auto hadden uitgelezen in de volle zon dat dan de fout wel naar voren was gekomen. @@IHC966, ik dacht ik post de oplossing meteen maar, niets is irritanter als iemand die roept 'ik heb de oplossing' om vervolgens niet te vertellen wat de oplossing is. Heb de Tags van het topic ook maar wat aangepast, hopelijk vinden anderen met bepaalde trefwoorden dit topic dan ook via google of het forum zelf.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden