Ga naar inhoud

Bezoeker123

Members+
  • Aantal items

    333
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bezoeker123

  1. Eerst de beste wensen voor 2024! Even een update, denk uiteindelijk het probleem gevonden te hebben. Van de zomer in Italie na een fikse regenbui met een lege accu stil komen te staan. Auto was totaal niet op te laden / te starten. Bij een nabijgelegen garage de accu gewisseld en de Passat draaide de rest van de vakantie als een zonnetje, en leek verder in orde. Afgelopen half jaar wisselvallig zelfde probleem met de radio terug gehad, auto startte soms moeilijk, maar niet echt de vinger achter kunnen krijgen wat er nou mis was (slechte versterker, kapotte radio etc.; radio deed het soms helemaal niet, soms na een half uur). Accu was al vervangen, dus dat was het issue niet. Auto staat normaal in de garage maar met de kerstdagen weer zelfde issue: Passat was na twee nachten buiten te hebben gestaan helemaal dood. Het had die dagen ook flink geregend. ANWB erbij gevraagd, maar die hadden ook echt moeite om de Passat weer tot leven te wekken (>10 min bezig geweest), zelfde issue als van de zomer. Na een paar keer een flink accu boost, wilde de auto eindelijk starten. Zo rees eigenlijk het vermoeden van stroom / accu drain als het flink geregend had / heeft. De ANWB man bevestigde het leeglopen van de accu. Na veel internet struinen, kwamen we op het idee van een verstopte ‘luchtinlaat-bak’ onder de parafaan onder de motorkap. Bij oudere types leidde dit nog wel eens tot water in het interieur bij de bijrijdersstoel, maar daar had ik geen last van. Maurice - AutoTasmo Numansdorp heeft alles, inclusief bijna verstopte afvoertjes schoongemaakt en daarnaast alle zekeringen doorgemeten. Geen accu lekkage meer en de auto / radio starten gaat als een zonnetje. Zelfs na de zware regenval vannacht met Oud en Nieuw, vanmorgen geen enkel probleem met starten. 👍 dus, om een lang verhaal kort te maken, ik denk dat de radio en accu problemen te maken hadden met kortsluiting agv. troep in de luchtinlaat-opvang bak en daardoor een teveel aan water na hevige regenval. misschien een tip om deze af en toe schoon te houden … 🙄 Veel veilige kilometers voor 2024!
  2. ‘Als het erop zit, moet het ook werken…’ 😄
  3. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb nu een ‘donor’ zitvlak (zwart leer) voor de bestuurdersstoel besteld en we gaan proberen hiervan alleen het matje over te zetten. Ik zag wel een zo goed als nieuw beige leren zitting te koop, maar deze was voor de bijrijdersstoel. Ik vroeg me af waarom deze wel/ niet zou passen. Groet!
  4. Goedemiddag, BIj mijn Passat 3c is de stoelverwarming van de zitting van de bestuurdersstoel defect; de 'wangen' en de rugleuning doen het nog wel. Dus enkel het matje in de zitting. Ik heb een paar vragen, aangezien dit niet meer origineel te koop is (icm beige leer): - heeft er iemand ervaring met vervangen cq. repareren? - Kan je een matje van een andere stoel (stof cq. leer) gebruiken? Is dit los te maken? - kan je ook eventueel een matje van een bijrijdersstoel hiervoor gebruiken? Ik zie wel ergens een (nieuwe) leren zitting met stoelverwarming voor een bijrijdersstoel te koop; waarom gaat dit wel/niet passen? Alvast bedankt voor jullie reacties! Steven
  5. Goedemorgen, ik vermoedde zelf ook al dat het niet softwarematig een probleem is. Wat kan je adviseren? Kan het her-solderen van de aansluitingen op de printkaart een oplossing zijn, wat ze in het filmpje doen? Hebben jullie ervaring met bedrijven die dit kunnen? Ik woon zelf in Rotterdam. Volgens een oud topic zou er in de buurt van Breda een bedrijf zitten, op advies van Dreke. Staat alleen geen naam bij. er staat pas 360.000 km op de teller, dus de Passat mag nog wel een paar jaartjes doorrijden. Maar dan wel graag met muziek 🎵🎶 😉😃 Alle tips of aanbevelingen zijn welkom!
  6. Goedemiddag, Ik heb sinds kort problemen met mijn RNS 510. Het begon met luide bass dreunen over de speakers, als de radio uitstaat of zelfs als de auto enkel op contact staat, maar gisteren viel de RNS tijdens rijden helemaal uit, inclusief verlichting van de knoppen. Na een uur of twee startte deze wel weer op, maar bleef het beeldscherm flikkeren. Vanochtend weer helemaal geen problemen. Het komt nog het meest in de buurt van het Youtube filmpje wat ik onder heb bijgevoegd. Verder werkt deze al jaren zonder problemen; ik heb ook al jaren geen updates gedaan of herstarts hoeven doen. ‘https://www.youtube.com/watch?v=Oicw_WpEnVo’ Wie herkent deze problemen en weet hoe ik ze op kan (laten) lossen? Bedankt voor jullie raad! VIDEO-2022-02-09-19-48-05.mp4
  7. * kick* Iemand ervaring met dit probleem. Tnxs!
  8. Ik kom nog wel een ander nummer tegen op het web, wie het wete mag het zeggen. http://forums.vwvortex.com/showthread.php?7126014-MDI-Lightning-Cable-Doesn-t-Work-w-iPhone-6-6 Originally Posted by deltosfleet Yes. I think other posters are failing to understand the issue here. This cable is clearly for the newer iPhone interface, but it doesn't seem to work at all on the Golf R (MY2015) radio. Can someone comment on what settings, firmware or other tricks will enable this to both charge my phone and interface to the MDI? I don't want to use a different device or the awful 30-pin adapter. This is the Part Number for the one you need 5N0035554H This is the one is for all the other radios 000051446Q
  9. Misschien werkt een 30 pin adapter naar lightning wel net zo makkelijk? Ik weet alleen niet of het gaat werken.
  10. Goede tip. Dat zou kunnen natuurlijk, maar is dan de volgende stap dat de RNS te oud is voor deze kabel met MDI... lol Voordat ik allerlei onderdelen ga bestellen, als er iemand is die het werkend heeft gekregen in, zeg maar uit 2008 of eerder, hoor ik het graag,
  11. De oude kabel met brede Apple stekker werkte wel ...
  12. Guys, Ik zocht een MDI interface kabel voor aansluiting de multimedia aansluitbox, met een Apple lightning (Iphone 5 en hoger) adapter. Heb voor het gemak maar een origineel VW onderdeel besteld: - Lightning adapter 000 0510446 Q Echter, de RNS herkent deze niet als MDI aansluiting; de MDI optie op het scherm blijft grijs / schaduw. Weet iemand waar dit aan ligt? VW biedt geen andere als deze. Volgens de toepassingslijst: Passat is eind 2008 geleverd; is dat al 'modeljaar 2009'? Iemand ervaring met dit probleem? Is dit een instelling of ligt het aan de kabel? bedankt voor jullie reacties!
  13. Ik dacht laat nog even weten hoe het is afgelopen. Het is opgelost en helemaal super. Het was idd. draad 16 op pin 20 en opgelost en het geheugen blijft nu ook staan. Ook niets meer van een accudrain gemerkt. Auto stond al even in de garage en was kennelijk zijn laatste stroom kwijt. Geen geratel meer vanuit het dashboard! En de airco lijkt nu sneller te koelen. Ik ben erg blij mee, met dank aan Maurice . Nog een paar foto's van het resultaat (foto's zijn ietsje aan de donkere kant): Wel zat er idd nog 1 foutmelding in het systeem, lekker laten zitten. En ik heb een of ander toontje / geluidje erbij waarvan ik de herkomst nog niet heb gevonden... Bedankt voor jullie reacties! Wat een fijn forum is dit toch.
  14. Een kleine update: Pin 16 zit op pin 20 en geheugen is nu goed! Maurice gaat nog even meten wat nu het stroomverlies nog is; misschien is de battery drain zo al opgelost. Even afwachten. Verder doen we nog even reset van de foutcodes, calibratie van de kleppen en lezen we eea nog even uit. Als ik een codering heb zal ik die alsnog posten. Code van mijn clima paneel is 5k0 907 044 ED Als het werkt is het wel echt een goede mod !
  15. Ha Dre, we hebben het even nagekeken, Pin 16 is zwart/rood (constant) en Pin 20 is zwart/geel (geschakeld). Dus dan zou omzetten voldoende moeten zijn om het geheugen vast te houden. Echter, we hebben een bijkomend probleem aangezien de accu nu ook leegloopt. Anders dan het vervangen van het paneel is er recent niets gewijzigd aan de auto. Weet jij van veel voorkomende oorzaken van battery drain door uitwisselen van het klima paneel? Alvast bedankt voor de reactie FYI: Auto is van eind 2008, - met stoelverwarming voor- en achter - met elektrische voorruitverwarming - met luchtkwaliteit sensor
  16. http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/43423-vraag-ombouw-clima-naar-gen-2-geheugen-kwijt/ Zie hier voor uiterlijk van clima gen 2; in de post staat ook een link naar een andere post, met uitleg en beelden van gen 3. Daar kan je volgens mij al je vragen teruglezen.
  17. Even voor mijn begrip, hoe moet ik het diagram lezen, want volgens het plaatje komen een zwartgele én een zwartrode samen bij pin 20 . Ik heb overigens ook stoelverwarming.
  18. Bedankt Dre, ( ik moet ook niet doen alsof ik er verstand van heb en overlaten aan de echte experts...), Ik geef het door en dan zal het vast wel goed komen! Ben wel benieuwd want ik vind het wel een koele mod door de RNS display en hoop dat ik van het geratel afben. Ik laat de afloop weten!
  19. Overigens, pin 20 is nu uitgevoerd in zwart-geel zoals je rechts op de foto kan zien, bedankt voor jullie reacties!
  20. Pin nr. 16: We gaan het eerst wel even meten. Kom erop terug.
  21. @ Bandenman, het betreft een passat eind 2008 mét luchtkwaliteitssensor en een ombouw naar een generatie 2 (geen gen3). Dus aan de 16-polige stekker zou ik niets hoeven doen Probleem is dat de kleur van de draden verschilt. Of mis ik nog iets?
  22. Guys thanks, het is me duidelijk, stekkertje ompinnen is makkelijker. Maar weet iemand iets over de andere kleur draden? Kan het dat deze in een latere versie een andere functie hebben? Of is het een kwestie van proberen? Bedankt voor jullie reactie!
  23. Hoi, Ik heb een vraag over het ompinnen van pin 16 naar pin 20: - - - - Eindelijk dan de ombouw naar een gen2 clima paneel; ik hoop dat het geratel in het dashboard nu weg is. 2e hands onderdeel kunnen vinden via Ebay, mét voorruitverwarming ... Na de inbouw - met dank aan Maurice - Numansdorp: Zelfs de functie op de RNS werkt, dus papa heeft 'Coole nieuw features' op zijn auto. ('Wat is dat een feature'? ... Oohh dus een upgrade!) Alleen, de instellingen blijven nu niet in het geheugen staan. Deze beginnen iedere keer weer bij 22 graden met airco aan. In een ander topic had Dre hier al een opmerking over: http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/42141-ombouw-naar-gen3-clima/ = = = Ja, dat moet... de oude heeft twee voedingen, één geschakeld en één niet geschakeld. De nieuwe heeft er één, niet geschakeld. en laat deze nu juist op de pen zitten waar bij de oude de geschakelde + zit... de ecu gaat werken, maar verliest elke keer de instellingen bij het uitschakelen van het contact. grtz, dre = = = Heb de handleiding uit dit topic erbij genomen, maar daar zit nu mijn vraag: - We hebben nu enkel 'Plug and Play' alles overgezet, zonder pin 16 over te zetten naar pin 20, dus vandaar ws. het euvel van het geheugen - Echter, draad 16 is bij mij 'rood - zwart' en niet 'rood-geel' volgens deze handleiding ( http://forum.vwpassa...eratie-climab7/ ). - én het stekkertje van pin 20 is van een groter formaat, dus een-op-een ompinnen gaat niet. Wie kan me vertellen of dit nu wel gaat werken, of dat het handiger is eea om te zetten in de zekeringkast, zoals in dit forum beschreven: http://www.passat3c.info/cms_neu/index.php?page=1324#/cms_neu/index.php?page=884 BIjkomende moeilijkheid is dat er bij de vorige eigenaar van mijn Passat 3 keer (!) een RNS 510 is gestolen, waarbij bij een van de pogingen ook het dashboard is vernield; hiertoe is er een nieuw dahsboard ingezet en wellicht ook een andere kabelboom - Passat is origineel uit eind 2008, maar heb wel al de witte tellerunit. 'Stekkertje ompinnen naar 20 met een groter stekkertje, of een aanpassing in de zekeringkast doen? Bedankt voor jullie reacties!
  24. Hoi, wellicht bij velen al bekend, maar een kleine tip die het schakelen weer echt strak en soepel maakt: Bij mijn Passat 2009 - 270.000k werd het schakelen vooral in zijn 1 en 2 steeds lastiger; de versnelling was af en toe niet meer normaal in zijn 1 te krijgen. Daartoe eerst in zijn 2 of 3 inleggen waarna de 1 weer bereikbaar was. Ik ben eens gaan zoeken en vond deze twee filmpjes op Youtube: Het eerste gaat over het opnieuw aanspannen van de kabels, en het tweede gaat over het verder verhelpen van speling op je schakelpook: Enkel het aanspannen maakt het schakelen al zo veel strakker en soepeler. De 'zwaarte' naar links en rechts is nu gelijk, en in zijn eerste versnelling steken gaat even soepel als zijn 2e, 5e of 6e. Met strakke 'rechte' slagen. Echt een super verbetering! Eerlijkheidshalve gebiedt te vertellen dat Maurice in Numansdorp (Autotasmo) dit heeft aangepast voor me, nadat hij ook de koppeling had vervangen, dus dat zal ook invloed hebben gehad. Maar, het kost geen onderdelen en is zeker het proberen waard! Is misschien leuk als anderen hun ervaring hierover delen. groet!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden