Ga naar inhoud

Quattro

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Quattro

  1. Is het ook mogelijk om het toelaatbaar trekgewicht van een auto te verhogen? Gaat om een Passat uit 2009, 2.0 BlueMotion (common rail) 110 pk. Hij mag volgens kenteken maximaal 1200kg trekken. Graag zou ik dit naar ca 1400 kg verhogen. Volgens mij is hij motorisch identiek aan aan de 140 pk uitvoering, die standaard wel 1400 kg mag trekken. Dus dat zou geen probleem moeten zijn.
  2. Idd. Heb ook al bij JD geinformeerd. Komt idd door een nieuwe versleuteling / codering welke nog niet bekend is. Ongeveer 3 maanden geleden zeiden ze dat het een kwestie dagen tot weken zou zijn, maar tot nu nog steeds niks. Ik begreep dat de software leverancier deze codering moet zien te achterhalen. Zodra dit voorelkaar zal dit verspreid gaan worden en wordt dit dus ook bij andere tuners mogelijk.
  3. Mijn idee Alleen denkt de leasemaatschappij hier voorlopig anders over.
  4. Ik heb laatst een vraag gesteld bij JD voor een chip voor eenzelfde auto. Volgens hun is hij motorisch identiek en kun je dezelfe chip toepassen die ze ook gebruiken voor het chippen van een 140pk. Je kunt dus van 110 naar 170pk!!!
  5. Ik zat met hetzelfde dilemma. Eigenlijk de wens voor een 140 Pk, maar ja te duur voor de lease. Ik heb nu dus ook de Bluemotion en ben er best te vreden mee. Rijd zeker goed en is veel stiller dan de vorige. Kwa vermogen moet ik zeggen dat het mij niet tegenvalt, maar het is ook geen monster. Vooral in zn vijf komt ie net wat te kort. Je kent het wel, als je achter een vrachtwagen zit en je wilt van 90 naar 120 dan is zn vijf daar net te lang voor. In zn 4 gaat dit wel stukken maar je blijft je een ongeluk schakelen. Overigens biedt VW zelf een Chip aan voor deze auto. Ik heb zelfs een showroommodel zien staan die gechipt was (ja het was een bluemotion), dus dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Enige nadeel is dat dit behoorlijk aan de prijs is (volgens mij ca 1200 Eur.) en ze "slechts" 125 Pk beloven. Zelf ben ik dus nog even aan het kijken hoe ik dit met toestemming van de leasemaatschappij ergens anders kan laten doen.
  6. Quattro

    Licht&Zicht

    En een automatisch dimmende binnenspiegel.
  7. Quattro

    chiptuning

    Ik ben van plan om precies hetzelfde te doen, met dezelfde auto (2.0 TDI Commonrail Bluemotion). Ik heb inmiddels het een en ander na gevraagd bij JD. Zij beloven dat je van 110 naar 170 (!!!!) Pk gaat. Motorisch schijnt hij identiek te zijn aan de 140 PK alleen heeft de BM een aangepast motormanegement. Vandaar dat dit geen problem schijnt te zijn. Alleen zit ik ook nog met de Leasemaatschappij. Van hun mag het als de importeur toestemming geeft. Importeur inmiddels gebeld en die verwijzen door naar de dealers. Dealers verwijzen dan weer door naar ABT. En daar heb ik nou net geen zin in. Dus mocht iemand een dealer weten die mij bijvoorbeeld naar JD, Zip of wie dan ook door kan verwijzen hou ik mij ook aanbevolen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden