Ga naar inhoud

Chewys

Members
  • Aantal items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chewys

  1. ik zal binnenkort even een logje laten maken. grt
  2. Ze hadden inderdaad bij het tunen niet rijdend een uitdraai gemaakt. Ik was lovend over mobile chiptuning maar kom daar op terug, het was gemakkelijk maar ze weten over een breed vlak hoe je moet chippen maar doen dat niet top.
  3. ik zal de waarden nog even vragen die men gemeten hadden, het ging maar om een paar tiende bar dat te hoog was ik geloof maar 2 tiende. ik zal ook eens een uitdraai laten maken.
  4. ze zeiden dat hij te zwaar getuned was, ik weet de waarden niet meer. Ze zeiden dat het met Vw gevoelig is en niet max kan chippen. ze wisten niet wat de max was van de turbo. heeft me geleerd dat niet iedereen een VW kan chippen. Probleem is opgelost door de waarden aan te passen.
  5. opgelost ben naar Wester in Wognum gegaan, en hebben iemand in dienst die ook kan chippen. Die heeft inderdaad rijdend uitgelezen en kwam er achter dat de instellingen wat te hoog waren, omdat het verschil druk van in en uit van de turbo te hoog was afgesteld ging hij in de beveiliging. nu is dat aangepast en gaat hij weer als de brandweer. Goede mensen daar bij Wester, zijn geen vw dealer maar weten erg veel van vw af. ga nooit meer naar zomaar een garage maar naar Wester in Wognum. Hadden gelijk mijn storing van mijn airbag ook verholpen (zat in de steker verbinding)
  6. dank jullie al vast voor de snelle reactie ik zal even de chipper vragen.
  7. Ik heb mijn tdi 1,9 130 pk laten chippen naar ca. 160 pk alleen nu valt mijn auto in een soort beveiliging als ik bij hoge snelheid wil versnellen. (ca. 160 km/uur) mijn vermogen valt weg en pas als ik stop en de auto uit zet en weer aan gaat hij weer als de oude brandweer. bij een garage zeiden ze dat het met het chippen en de turbo te maken heeft. de turbo kan het niet aan en gaat in een beveiliging en als je opnieuw start is die gereset. en andere garage zei dat het de turbo kan zijn waar roest op de schoepen kan zitten. Wat zou het kunnen zijn? moet ik terug in vermogen of mijn turbo laten na kijken?
  8. Chewys

    tuner ervaring

    Ik moet zeggen, ik ben zeer over mobile chiptuning te spreken. ze kwam echt en vandaag en mijn bakkie rijdt super. Aardige gasten (eigenaar met zijn broer) keken alles goed na hadden evt ook nog lm meters mee om die ook te kunnen vervangen. Bus met 2 laptops, werktafel, gereedschap echt alles hadden ze. Spraken ook met lof over JD engineering. niet echt een stel amateurs, hebben in 9 jaar 4 bedrijven en gaan zelfs over de grens met hun bedrijf. Als je geen tijd heb en genoegen neemt met een standaard chip moet je echt bij mobile chiptuning zijn.
  9. Nu lees je bij een chip tuning wat er aan extra koppel, vermogen bij komt en wat de topsnelheid zal gaan worden. Ik wil juist chippen om sneller te kunnen accelereren, ik wil dus eigenlijk weten wat 35 pk extra doen bij 0-100 km/uur en tussen acceleratie bij 80 naar 120 bv. is dat bekend of na te zoeken? heb nu een automaat 130 PK zal dus een 165 PK gaan worden
  10. Chewys

    tuner ervaring

    ik laat hem dinsdag tunen door ze voor 299 euro ik meld mijn ervaringen binnenkort.
  11. Chewys

    airbag melding

    Ik heb mijn speciale abb stoel vervangen door de standaard stoel en weer de side airbag aangesloten, na resetten had ik geen melding meer alleen toen ik laatst iets te hard over een hobbel reed kreeg ik de melding weer. Is het niet zo dar de weerstand van het draai gemeten wordt en als dat buiten een ohm komt bij een fout melding geeft? dan moet ik de verbinding waarschijnlijk solderen ivm in elkaar draaien.
  12. Chewys

    tuner ervaring

    lol, ik had ze gebeld en voor 299 incl btw tunen ze mijn 3bg 1.9 130 pk tdi naar 165 pk. Hij vertelde dat ze samenwerken met een van de grootste in Duitsland en dat het TUV "gekeurd" is. 30 dagen garantie, als het niet bevalt zetten ze het oude programma terug. Ik ga er even over nadenken.
  13. Chewys

    tuner ervaring

    Heeft iemand ervaring met http://www.mobile-Chiptuning.nl voor 399 euro kan ik mijn passat laten chippen tot 165 pk.
  14. zie artikel op nu.nl http://www.nu.nl/auto/2083205/boete-opvoeren-nieuwe-autos-treft-priverijder.html
  15. wanneer kan je alleen veren verwisselen en wanneer veren en dempers? ik wil dat hij stugger gaat sturen en minder dansen.
  16. ben nog nieuw zoals je leest, maar die heb ik ook.
  17. oooo. een TT-5 is natuurlijk een transporter type 5 (of niet?) dan is 180 toch niet gek je rijdt met een transpoter met een gigantische windvanger
  18. Ik was gelijk even een proefridje gaan maken en zat zo op de 180, heb dan niet in zijn 5 gezet (automaat) De monteur wist me een verhaal te vertellen dat er een keer een man met een MB diesel kwam en wou dat hij zijn uitlaat onder zijn auto gehaald zou worden en doorspoelen met water. De monteur en collega verklaarde de man voor gek en zouden het in eerste instansie niet doen. Toen de man zei ik betaal er voor. Eerst ging de monteur een stukje rijden om een indruk te krijgen wat er aan de hand was en de auto trok niet. Toen de uitlaat gedemonteerd en vervolgens doorgespoeld (en er kwam een hoeveelheid roeten uit) en weer gemonteerd. Monteur weer stukje rijden en hij reed weer als de brandweer. Blijkt de man deze wijsheid van een oude monteur gekregen te hebben, die zei dat de roet aanslag weg gespoeld werdt door het water, Roet en water kunnen namelijk niet samen. Misschien een poging waard
  19. En het was de LMM, alleen zag je op de uitlezing niks, turbo werkte goed dus maar de LMM vervangen. en eindelijk wat gang in auto. super misschien even wachten met de chip voor de 160 PK. Ze vertelde me dat na 1000 km hij nog beter gaat lopen.
  20. Dat is mij wel bekend maar een meetsignaal geeft een spanning/stoom af en zou meetbaar kunnen zijn. Ik wil wel een uitlezing van mijn vag-com alleen kom ik daar ivm tijd gebrek niet snel aan toe
  21. Zit de LMM bij de turbo? en kan je hem zonder vag com testen of hij goed werkt (met een multimeter bv)
  22. volgens mij is het weer eens tijd voor een mini ontmoeting met JB erbij en dan allemaal (die nog geen chip hebben) aan de chips
  23. Dat is ook weer zo. Ik zat even te kijken over vag-com maar dat is niet echt iets voor mij. laat het wel iemand voor me doen in edam zit er iemand geloof ik. onee in de streek
  24. Ik rij nu zo'n 2 weken in mijn passat (automaat) en vind hem niet echt vlot voor zijn 130 pk. Ik reed weg bij een stoplicht en naast me stond smart (hebben wij ook) en ik kon niet bij hem wegrijden. Nu weet ik dat het zo'n 16-18 seconde duurt om van 0 naar 100 te komen met een smart en mijn automaat zou er 11,5 seconde over moeten doen. als ik zo tel kom ik uit op 18-20 seconden met volgas (door de kickdown heen) De eerste ca. 2500 toeren gaat hij erg traag en vervolgens lijkt de turbo erin te komen en wil hij wat rapper. Hij schakelt bij de 4200-4300 toeren door naar de volgende versnelling (nooit maximaal). Kan dit (wat ik lees in ander onderwerpen) iets te maken hebben met LMM of de turbo? of gewoon die chip erin voor ruim 160 pk?
  25. Ben inderdaad nieuw en had de help functie gevonden maar verzuimd om te gebruiken. Jammer. maar de kofferbak is zo groot dan moet je wel veel plastic in kwijt kunnen voordat hij opengaat. thanks voor de info
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden