Ga naar inhoud

femmefatale1

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Over femmefatale1

  • Verjaardag 24-01-1976

Profile Information

  • Plaats
    Regio 0167-...

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

femmefatale1's Achievements

0

Community reputatie

  1. De werkcilinder is bij onze vorige passat (de 3b) ook stuk gegaan, en toen dus ook vervangen.. Ben wel heel benieuwd of ik die rekening straks ook terug voel in het rijden.. dan heb ik er tenminste nog plezier van..
  2. Wat een feest.. wat een feest.. Eerst zou alleen het vliegwiel vervangen worden.. nu kwam daar de krukas keerring bij, en nu ook nog de werkcylinder van de koppeling.. Mag hopen dat hij het nu even probleemloos blijft doen.. zucht.
  3. Nadat ik gisteren een telefoontje kreeg van hun bevindingen, waarop ik zei dat ze hem nog maar eens een paar keer moesten proberen.. Dus ze hebben ze vanmorgen nogmaals met de auto gereden.. Het probleem kwam vandaag pas echt naar voren: het is het vliegwiel.. en zo ernstig dat de motor bijna stil viel. Als het goed is kan ik morgen middag mijn auto weer ophalen..
  4. Nou.. de passat staat bij de garage binnen en daar gaan ze hem woensdag koud starten. Eigenlijk weet ik het al.. maar ben benieuwd naar hun bevindingen..
  5. Vagtechniek in Nuenen? Ik wacht even af wat mijn garage met de prijs kan doen.. maar het is wellicht een goeie optie.. thanx!
  6. Dit geeft geen verschil. Heb mijn garage al een email gestuurd wat de kosten zijn van het vervangen van het vliegwiel. Ik gok toch dat daar het probleem zit.. dat kan haast niet anders. Nu maar hopen dat ze een leuke prijs willen maken (hoeft ook geen OEM te zijn, maar mag ook LUK of Sachs zijn).. Al vrees ik ervoor.. ze staan niet als goedkoop bekend maar leveren wel goed werk en een goeie, snelle service.
  7. Dat zullen we zaterdagochtend eens proberen Vdub.. Dat walmen is trouwens ook alleen bij een koude start.. als hij warm is doet hij het niet.
  8. Even nog een vraag.. want ik zit nu te lezen over het stotteren bij wegrijden.. en dat dit ook kan komen door defecte verstuivers. Nu is het zo dat ze auto altijd gigantisch walmt als je em start.. zou dit hiermee te maken kunnen hebben?
  9. De drukgroep en de koppeling zijn compleet vervangen, tegelijkertijd met de nieuwe bak. Het is gebeurd bij een vw specialist, die vroeger dealerschap had.. mag aannemen dat hun weten wat ze doen. Ze hadden het er wel over dat ze evt het 2massa vliegwiel óók konden vervangen door een vast vliegwiel, om problemen te voorkomen. Maar dat heb ik niet gedaan omdat een vast vliegwiel vaak wordt afgeraden met een handgeschakelde 6 bak.. en het vliegwiel nog in goeie staat was. Nu begrijp ik wel dat het vliegwiel een reële mogelijkheid is, maar zou je dan niet meer last moeten hebben, zoals met achter uit rijden en bijna stil staan? Zijn er nog meer truckjes om te kijken of dit het probleem is?
  10. Vandaag deed hij weer raar met wegrijden.. Het voelt een beetje alsof je op een gladde weg weg wilt rijden en hij af en toe (minimaal) doorspint. En alleen weer in die eerste versnelling.. de rest van de versnellingen geven geen enkel probleem. Ik denk dat ik binnenkort toch eens langs ga bij de garage; deze nieuwe bak is er 19 juni onder gegaan met nog een half jaar garantie. De koppeling is ook vervangen, maar het vliegwiel niet want die was nog goed. Maar als het vliegwiel slecht zou zijn, zou je dat toch ook in andere versnellingen moeten merken? En in zijn achteruit? Ik zal zaterdag (morgen heb ik de auto niet nodig) eens wegrijden in zijn 2.. kijken wat hij dan doet.. Overige ideeën zijn natuurlijk van harte welkom.. Oh.. enne.. ik heb mijn man ook gesproken en hij zei dat het afslaan zijn eigen schuld was.. En bij mij zal het wel zijn gebeurd omdat ik de contactsleutel vast heb gehad (en wellicht al minimaal wat gedraaid).
  11. Ik heb geen sleutelbos.. de autosleutel heb ik apart van de rest. Het frummelen aan het contactslot zal ik straks eens gaan proberen..
  12. Nadat onze vorige Passat 3B teveel kosten kreeg en voor de export is gegaan, hebben we een paar maanden geleden een 3BG gehaald. Dit is een 1,9 pompverstuiver TDI (130 pk) met handgeschakelde 6 bak met 3 ton op de klok, maar in zeer goeie staat van onderhoud.. Auto reed super bij aankoop (particulier).. geen rammeltje.. geen trillinkje.. alles gewoon goed én goed onderhouden. Na 1,5 maand het bekende geluid uit de (6)bak.. het lager van de hoofdas kapot.. tja.. pech gehad dus. Er is een revisiebak onder gegaan en hebben gelijk de koppeling laten vervangen. Het vliegwiel was nog in goeie staat.. dus niet vervangen. De aanschaf van de auto en het 'gelijk' moeten vervangen van bak en koppeling was al leuk genoeg.. NOT. Maar nu het volgende.. Soms (lang niet altijd) 'schokt' hij met weg rijden.. dit alleen met een koude start en alleen in de 1e versnelling.. Dat doet hij niet in zijn achteruit, en ook niet als je bijna stil staat.. dus het vliegwiel lijkt mij uitgesloten. Tot nu toe ook alleen als hij een paar dagen stil heeft gestaan. Heb er alleen niet opgelet of hij dan ook terug zakt in zijn toeren.. dat zal ik de volgende keer eens doen. Afgelopen zaterdag waren we een parkeerplek aan het zoeken, en sloeg hij ineens af. Ik dacht dat mijn man hem af liet slaan, maar ook hij keek raar op. Ok.. starten en niks meer aan de hand. Nu vandaag rij ik weg zonder ook maar enig probleem en ga boodschappen doen. Kom ik terug thuis, parkeer ik de auto voor de deur, zet hem in zijn vrij.. en terwijl ik de koppeling nog had ingetrapt sloeg hij af. Het voelde net alsof ik de sleutel om had gedraaid (dus niet alsof de koppeling aan wilde grijpen of iets dergelijks). Dus ik draai de sleutel om en het is weer tikken en lopen.. zonder ook maar enige hapering.. Ook bleef hij gewoon keurig stabiel stationair draaien rond de 900 toeren. Nu ben ik alles bij aan het houden wanneer hij wat doet.. Maar heeft iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
  13. Er zit een Retrofit roetfilter onder.. die zat er trouwens al onder toen ik deze auto destijds kocht.
  14. Klopt.. dat is mij inderdaad bekend.. Maar heb toevallig deze week het roetfilter 'schoon geblazen' en een rookgordijn getrokken. Deze was echter overduidelijk zwart.. Zoals je leest wijst niets verder op de kopppakking, behalve het geborrel.. Vandaar mijn vraag.. ik ga nl niet dat blok open gooien als dat het toch niet blijkt te zijn. Maar wat voor vloeistoffen komen er allemaal bij de EGR in de buurt/doorheen..? En wat merk je als deze op zijn eind is?
  15. Ola... Ik plaats niet vaak iets op het forum, maar aangezien ik er nu zelf niet uit kom kan ik wel wat extra info gebruiken Mijn Passat 3B5 Variant met AJM motor (85 kw) borrelt al een hele tijd in mijn kachelradiateur. Afgelopen zomer is er groot onderhoud aan geweest: beurt gehad, distributie is vervangen en dus ook de waterpomp en de radiateur want die was ook lek. Daarna is het koelsysteem op druk getest, maar daar bleek het systeem nu dicht te zijn. Had dus gehoopt dat het geborrel te wijten was aan de radiateur die lek was, maar helaas. De paravan is het ook niet, anders had ik al natte voeten gehad vrees ik Maar goed.. het borrelt dus nog steeds, met name ná een bocht naar rechts. Hij verbruikt wel iets aan koelwater, maar het is écht minimaal.. en er staat gewoon druk op het systeem. Het zou mogelijk een scheurtje in de koppakking kunnen zijn, maar zowel de olie als het koelwater is 'schoon'. Ook verbruikt hij geen olie.. Nu hebben we vorige week de afdekkap van het blok gehaald en zien we bij de EGR een hoop viezigheid. Kan de EGR iets te maken hebben met het geborrel in het koelsysteem? Ideeën zijn welkom!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden