Ga naar inhoud

jderooij

Members
  • Aantal items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over jderooij

Profile Information

  • Plaats
    Amsterdam

jderooij's Achievements

0

Community reputatie

  1. Twee jaar geleden heb ik mijn EGR klep dicht laten zetten bij VAG Techniek in Nuenen. Zij hebben toen ook gelijk de EGR uitgeprogrammeerd. Sinds een maand brandt mijn motormanagementlampje en heb ik de storingen uitgelezen (apparaatje gekocht voor € 40,--, want bij Euromaster kost me dat iedere keer € 39,--). Dit apparaat geeft als ik in het VW menu zit storing 12592-166 en in de CAN-module P0401. Ik heb gelezen dat dit een EGR klep storing zou moeten zijn, maar die is dichtgezet en uitgeprogrammeerd. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en of dit een ernstig iets is! Alvast bedankt
  2. Ok, bedankt. Ga maar ff een afspraak maken bij de garage
  3. Is dat makkelijk vast te stellen dat het aan de thermostaat ligt, kunnen ze dat uitlezen?
  4. Mijn auto (Passat 2.0 TDI 103 kW DSG) wordt pas na een dikke 20 minuten warm. Ik rijd dan op een provinciale weg tussen de 80 en 90 km/u. Wel is me opgevallen dat als ik bijvoorbeeld moet afremmen voor een rotonde, de temperatuur weer terug zakt en bij versnellen weer snel oploopt. Als ik daarna de snelweg pak, loopt hij op tot 90° en blijft op deze stand staan. Valt me op dat mijn brandstofverbruik hoger is geworden. Iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?
  5. Wie heeft er ervaringen met de nieuwe versies 1.27 en 1.28 van de Touch adapter?
  6. Heb de EGR zowel met plaatje en softwarematig dicht laten zetten bij VAG Techniek in Nuenen. Auto rijdt en schakelt beter en houdt niet meer in. Maar vanmorgen had ik weer iets nieuws. Bij het starten en aanslaan van de (koude) motor voelde ik een klap. Heb 'm nog een keer gestart en voelde weer een klap. Na een klein stukje gereden te hebben, motor uitgezet en weer opnieuw gestart, toen startte de auto normaal. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Mijn Passat weet me wel elke keer te verrassen met nieuwe problemen
  7. Als de EGR-koeler niet goed werkt of vervuild is, is dat ook als foutcode te zien in VAG-COM.
  8. Bedankt voor je antwoord. Heb je ook een idee van de kosten daarvan
  9. Het softwarematig dichtzetten van de EGR-koeler, is dat iets wat een garage kan/wil doen, of moet je daarvoor elders terecht.
  10. Nee, ik heb geen roetfilter. Maar als ik op het forum kijk, wordt de tandempomp steeds verdachter. Een maand geleden raakte de brandstofpomp defect en is vervangen. En nu bleek het brandstoffilter zwart te zijn. Als ik hier op het forum lees past het schokken, op de snelweg licht inhouden (waar te nemen als je 'm op de cruisecontrol zet) en een zwart brandstoffilter bij een defecte tandempomp. Ook las ik dat als de brandstofpomp defect is en wordt vervangen, de tandempomp ook vervangen moet worden en dat is niet uitgevoerd door de garage. Klopt mijn redenering een beetje?
  11. Helaas, toch niet het brandstoffilter, klachten blijven nog steeds, voornamelijk als het warm weer is. Bij koud weer zijn de klachten er nagenoeg niet. Dit is m'n tweede VW Passat met problemen Krijg zo langzaam aan genoeg van het merk Volkswagen, ze zijn in staat gebleken om mijn rijplezier tot het absolute nulpunt te laten dalen; is toch niet meer de kwaliteit waar VW om bekend stond.
  12. Zojuist de auto weer opgehaald. Brandstoffilter was volgens de garage behoorlijk verstopt. Deze is vervangen. De terugrit is welliswaar zonder problemen verlopen, maar ben benieuwd hoe de auto morgenochtend rijdt als de motor "echt koud" is.
  13. Op een rotonde gebeurt het ook wel eens, maar bij mij is het in de regel binnen 2 km na een koude start. Daarnaast heb ik op de snelweg soms ook het gevoel dat de auto geregeld licht inhoudt. A.s. woensdag gaat ie weer terug naar de garage.
  14. Net gebeld met de garage. Volgens hen was de tandempomp al eerder vervangen (zag er nog redelijk nieuw uit, vertelde hij mij). Valt me wel op dat het stotteren toeneemt, naarmate de tank leger raakt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden