Ga naar inhoud

George uit Wombarg

Members
  • Aantal items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door George uit Wombarg

  1. Beetje late reactie omdat ik een tijdje ben weggeweest maar mijn 90 PK TDI (1997 met 478 K) doet het al sinds jaar en dag met 1:19 en als ik rustig rijd 1:20.
  2. Viel me trouwens al op dat de meeste temeratuur gerelateerde gemelde problemen op dit forum nooit leidden tot een koppakkingprobleem. Over het algemeen werd gewezen op de thermostaat en dat was dan het einde van het draadje; probleem daarna kennelijk opgelost.
  3. Inderdaad mooit nieuws. Toch blijf je soms met een vreemd gevoel zitten over de op de rekeningen van de dealer vermelde reparaties In hoeverre waren zij terecht of daadwerkelijk uitgevoerd In ieder geval heb ik hier een hoop geleerd en wellicht hebben nieuwe bezoekers met temperatuurproblemen iets aan mijn ervaringen. Ik blijf in ieder geval dit forum nauwgezet volgen
  4. Het oorspronkelijke draadje bevatte 3 pagina's en daarom maar een nieuw draadje over het vervolg. Na het bezoek door de wegenwacht wegens de losgeslagen turboslang een nieuwe afspraak gemaakt met Jos van JBAutoservice. Ik kon er op 1 april (geen grap) terecht en na een korte, maar hevige, proefrit wist Jos mij te vertellen dat er met de koppakking niets aan de hand was. Wel maakte hij zich zorgen over een aantal zaken zodra de motorkap open was. Het koelvloeistof verlies bleek inderdaad, zoals de dealer al had gemeld, aan de radiateur te liggen. Het ding bleek zo gaar te zijn dat Jos adviseerde het te vervangen; je zult in de middle of nowhere staan terwijl je radiateur leegloopt en bijgieten van koelvloeistof niet meer helpt. Afijn...... met Jos de hele zaak doorgelopen en buiten de vervanging van de radiateur waren ook een aantal klepstoters niet helemaal koosjer. Maar het feitelijke probleem van de temperatuurschommelingen op het dashboard werd opgelost door een nieuwe thermostaat van 17,50 euro. En da's heel wat anders dan een nieuwe koppakking of cylinderkop zoals door de dealer als diagnose werd gesteld. Verder bleek in de werkplaats van de dealer het een en ander te zijn verknoeid en met kleefpasta te zijn opgelost; althans geprobeerd. Na de opknapbeurt bij Jos loopt het beestje weer als een naaimachine en trekt moeiteloos met 1900 toeren in de vijfde versnelling de caravan van 1400 kilo. Ik wil iedereen op dit forum nog hartelijk danken voor alle adviezen en het feit dat mij gewezen is op JBAutoservice; ik weet waar in het vervolg mijn auto in onderhoud gaat en raad dit iedereen aan. Overigens wisten ze in de nabije kringloopwinkel te vertellen dat ze uit het hele land naar Jos komen voor onderhoud en tuning. Overigens heeft onderstaande (28-02-2009) nooit plaats gevonden.......... en dit (02-03-2009) ook niet........ Cheers, George
  5. Gezien ons leeftijdsverschil niet; zij is 21 lentes jong. Zie het probleem niet. Whaw...... zij is lid van de golfclub maar mijn vrouw ook dus.........
  6. Gezien ons leeftijdsverschil niet; zij is 21 lentes jong.
  7. Gisteren op de golfbaan tijdens het spelen een praatje gemaakt met een vrouwelijke monteur. Mijn verhaal werd vol ongeloof aangehoord. Blijkt ze bij een grote VW-dealer in Veenendaal in de garage te werken. Ze nodigde mij van harte uit om even langs te komen voor een snuffeltest. Vanmiddag geweest; tijdje stationair laten draaien, dop van expansievat, snuffelaar er in en pompen. Resultaat: de blauwe vloeistof moest bij een lekke koppakking groen en geel worden maar bleef keurig netje blauw. Nu zitten ze allemaal te smikkelen van grootmoederscake die ik uit de kofferbak toverde.
  8. Uiteraard nog wel even aankijken hoe het spul zich houdt. Van Woudenberg naar Dieverbrug is wel een heel eind In ieder geval iedereen op dit forum alvast bedankt; voordat ik hier kwam had iedereen mij van alles wijs kunnen maken
  9. Even een update....... Ben een paar dagen ziek geweest. Toen het allemaal weer ging een brief voor Jos gedicht en op de camping de wegenwacht laten komen. Bleek dat de turboslang was losgeschoten met als gevolg: verlies van vermogen (noodloop) en zwarte roetwolken. Wegenwacht heeft de slang weer vastgezet en bij flink gas geven werd de omgeving vergeven van de zwarte roetwolken. Door de lostgeschoten slang was de brandstofverhouding volledig zoek en zaten de uitlaat en filter vol roet. Na het gazon onder de uitlaat flink te hebben gezwart kwamen er geen verdachte dampen meer uit de uitlaat. Vervolgens heeft hij antwoord gegeven op alle vragen die ik kon stellen aangaande de koppakking. Al die vragen (sludge, borrelen van koelwater etc) heb ik dank zij jullie kunnen stellen. De wegenwachter is er van overtuigd dat er met de koppakking niets aan de hand is; geen sludge, geen borrellen......... niets. Met name het niet warmer worden dan 90 graden was voor hem overtuigend. Volgens hem ligt het dalen van de temperatuur naar 70 graden aan een niet goed functionerende thermostaat waardoor bij afname van belasting de koeling nog even doorgaat. Bij belasting vervolgens weer netjes naar 90 graden. Vandaag vanuit Dronten weer naar Woudenberg gereden en de auto heeft zich voorbeeldig gedragen. Jos geïnformeerd en afgesproken dat de wagen binnenkort bij hem komt voor een beurt waarbij tevens ons (eventuele maar niet verwachte) probleem nog even wordt nagekeken. Tot zover bedankt voor jullie gewaardeerde adviezen en ik hou jullie op de hoogte. (Passat)groet, George
  10. Gaat er om dat ik vanuit de auto belde dat waarschijnlijk de koppakking aan het overlijden was en de dealer zei dat het de waterpomp moest zijn; koppakking kon haast niet. Auto gebracht en de monteurs hebben ernaar gekeken. Diagnose: waterpomp. Als dan blijkt dat na demontage het ding niet kapot is wordt ongevraagd een koppakkingdiagnose gesteld; door met een paar monteurs te gaan rondrijden. Het gaat er dus niet om of de koppakking kapot is maar om het feit dat initieel de verkeerde diagnose is gesteld en ik nooit gevraagd heb om een diagnose van de toestand van de koppakking.
  11. Kreeg trouwens van de dealer nog een nota toegestuurd. Zoals ik in mijn eerste post al aangaf heb ik opdracht gegeven, naar aanleiding van hun diagnose door de telefoon, de waterpomp dan maar te vervangen; en niets anders. Voor demontage en montage van de intacte pomp kreeg ik niets in rekening gebracht. Toen waterpomp en thermostaat in orde bleken (dat laatste betwijfelt Jos) zijn ze met een aantal monteurs in de wagen gaan zitten om deze eens zwaar te belasten; daaruit zou blijken dat het de koppakking was. Voor deze ongevraagde diagnose kreeg ik dus een rekening. Ga maar eens schrijven dat ik het hier niet mee eens ben en als ze volharden er brieven naar Pon importeur en de Bovag gaan.
  12. Zojuist Jos gebeld. Kijken of de wegenwacht hem bij Jos kan krijgen en als ie daar staat gaat Jos kijken wat er precies loos is. Hij kan zich nauwelijks voorstellen dat de motor aan gort ligt. Waarschijnlijk zelfs niet de koppakking (eerder temperatuurregeling) maar dat moet ie natuurlijk nog checken.
  13. Nee dat doet ie niet. Gisteren opeens een *kuch* en nog maar weinig vermogen. Jos heeft inmiddels gemailed en ik ga hem maar bellen. Auto staat nu in Dronten en ik durf er eigenlijk niet meer mee te rijden. Vraag is dan hoe hij bij Jos komt als ik hem bij hem laat repareren Overigens is er nooit een 'pil' ingegooid. Lijkt me trouwens ook niet iets voor een Pon-dealer om dat te doen.
  14. OK Dennis, Ik heb Jos gemailed en wacht even af wat hij te melden heeft.
  15. Zal ik doen, maar ik ben benieuwd naar de kosten die hij dan rekent. Ik heb het nodige gelezen op deze site maar ik vraag me af of ik dan echt voor 600 euro klaar ben. Heb namelijk nergens iets gelezen over groeven en vlakken. Alleen dat een nieuwe koppakking 600 kost, een vervangkop 1200 en een originele kop 1500. Hoe zeker kan ik zijn dat na een reparatie door hem het boeltje blijft draaien?
  16. Dank je 3V ga ik morgen even doen. Laat weten hoe het er uit ziet.
  17. 1.9 TDI. Ik verlies wel wat koelvloeistof (niet zoveel) en dat weet de dealer ruim een jaar geleden aan een kleine lekkage in de radiator. Nu wordt gezegd dat er hoge druk wordt opgebouwd en dat de slangen (geen idee welke) hard zijn.
  18. Wel dan nu na mijn aanmelding mijn eerste topic. Heb al wat rondgezocht in het forum maar voor de zekerheid toch maar plaatsen. Mijn Passat (Highline) kreeg ik in 1997 splinternieuw. Al die jaren heb ik hem als mijn vrouw behandeld (heel voorzichtig dus) en het voiture is altijd op tijd in onderhoud geweest bij de VW-dealer. Door de jaren heen heeft mij dit het nodige gekost aan onderhoud. De dealer (VW-Pon in Amersfoort) is er één die vindt dat de wagens die zij in onderhoud hebben altijd de toets der kritiek moeten kunnen doorstaan. Daar heb ik al die jaren vrede mee gehad maar nu weet ik niet meer wat te doen. De laatste gebeurtenis: Een aantal weken geleden begon mijn temperatuurmeter afwijkingen te vertonen. Bij een toerental rond 2000 ging de wijzer keurig op 90 graden. Bij het minderen van het toerental daalde de naald tot een derde. Toch maar een keer gebeld met de vraag of mijn koppakking wellicht aan het overlijden was. Dat zou niet het geval zijn; vermoeden was een defecte waterpomp waarvan het schoepje wellicht een scheur bevatte. "Kom hem straks maar even langsbrengen". Afijn, zo gezegd zo gedaan en naar een uurtje, twee koffie en een krant kwam de diagnose. Waterpomp moet vervangen worden. En als we hem toch open hebben kunnen we meteen de distributieriem vervangen want die is over 2000 kilometer ook aan de beurt. Het hele gebeuren werd over het weekend getild en ik besloot eerst maar voor de waterpomp te gaan en de rest even te laten voor later. Maandagmiddag maar even gebeld hoe de zaken er voor stonden. Raadsels alom; niemand die er iets van snapte. Waterpomp gedemonteerd; in prima conditie. Temperatuursensor (thermostaat?) gecontroleerd; in prima conditie. Hup.... 4 monteurs in de wagen en belasten die hap. Waarschijnlijk (zo goed als zeker) een lekkende koppakking. Advies: trek er geen caravan mee, ritje Groningen zou ik ook niet doen maar je kunt er nog wel mee rijden. We horen het nog wel. Mogelijke kosten voor reparatie afhankelijk van wat aangetroffen wordt. Als na verwijdering van de oude pakking en schoonmaken een nieuwe pakking volstaat 1000 euro. Blijkt dat er groeven in zitten en gevlakt moet worden 1500. Moet er een hele nieuw kop op dan 3000. Nu staat dit beestje waar ik verknocht aan ben wel op 474000 KM maar volgens mij kan hij veel meer..... (wishfull thinking?). Ik ben dus duidelijk op zoek naar advies of ik een second opinion moet zoeken, de gok nemen dat een nieuwe pakking zonder extra kosten volstaat, of dat ik gewoon afscheid moet nemen van het trouwe beestje dat mij nog nooit heeft laten staan en nog steeds 1:20 rijdt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden