Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  13696
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  365

Berichten die geplaatst zijn door wulfke

 1. @Diver

  Kan je dezelfde afbeelding eens posten maar dan bij het venster van de productbeschrijving want naar beneden gescrold. 

  Daar zie je de hersteldraadjes. De eerst is zichtbaar 000 979 026E maar dat is de pin die in de middelste openingen past. Mogelijks staat eronder nog het nummer met de overige 2 pinnen/draden.

 2. Stekkers eens opgezocht maar kan geen afbeelding vinden met de pin nummer op de behuizing. Zou even in de data moeten kijken op welke plaats pin 2 en pin 7 zit. En gezien de stekker 3 verschillende pinnen bezit is het wat gokken. Ik zoek nog even verder. Misschien heb je de info wat er op die pinnen moet worden aangesloten ?

 3. Via de schema's welke Jan @Diverstuurde. De regensensor stuurt dus een LIN signaal naar zowel boordnet als wissermotor. je zou wel al eens kunnen controleren of de sensor spanning krijgt. Volgens de schema's krijgt deze voeding vanaf SC37 - 16amp - zekeringbox in dashboard links. Maar vermoed dat de zekering nog goed zal zijn. Gezien het caliber zitten er nog wel meerdere verbuikers achter deze zekering. Grote kans dan dat de regensensor stuk is.

  Succes.

 4. De regen sensor heeft geen relais, de sensor is gewoon een sensor welke een signaal geeft naar het boordnet/BCM welke op zijn beurt de ruitenwissers aanstuurt via LIN of via relais (daarvoor moet ik eens nader in de schema's kijken). Ik heb uw vraag nog eens gelezen maar hierin staat niet welke problemen u ervaart...

 5. Je kan op een papiertje opschrijven hoe de bedrading nu zit. Dit van nummer 1 tot 13 met hierachter de ader kleur. Zoals het nu aangesloten zit heeft het altijd gewerkt dus zou ik het ook zo aansluiten. Heb je draden met dezelfde kleur kan je met een fijn (zwart) stiftje op de draad een streepje zetten, de andere met dezelfde kleur zet je 2 streepjes. Noteer dat ook zo op je papiertje, kleur met 1 streepje, kleur met 2 streepjes enz. Bij het losmaken van de draad doe je er telkens wat isolatietape aan de blootliggende delen. Oude stekker en omhulsel verwijderen en nieuwe monteren in de omgekeerde volgorde.

  Succes

 6. Volgens het scherm type zit dit volgens mij in de MIB2 of 2.5 range, maar geen MIB3. Deze is volgens mij enkel geleverd met een volledig vlak scherm zonder de draaiknoppen.

  ivm de opties, reeds veel over geschreven.. verschillende opties van het systeem verlopen via FEC-SWaP 

  In dit topic een lijstje van de benaming bij de codes

  Als je menu lang ingedrukt houd kom je in een scherm waarin je het OEM partno kan zien van het systeem. Als je systeem en developper mode staat kan je ook zien welk FEC-SWaP codes beschikbaar zijn en welke er actief zijn.

 7. Via het scherm van de DM/DP naar het scherm "car" gaan. Dan naar de wageninstellingen gaan door rechts onder in het scherm op het tandwiel te klikken. In de lijst van instellingen ziet u de knop "bestuurdershulpsystemen"

  Onder het tabje ACC - automatische afstandsregeling het blokje "laatstgekozen afstand" aanvinken. 

  Ofwel deze niet aanvinken maar het keuzevak daaronder aanpassen naar bvb "zeer klein"

  Succes

 8. 5 uren geleden, Paddy73 zei:

  Goed dat het gelukt is! Ik had al op je vorige post willen reageren maar dat mocht ik nog niet. Ik liep tegen hetzelfde aan met Discover Care en heb het op dezelfde manier opgelost. Downloaden ging bij mij ook nog eens een stuk sneller. Ik heb er wel een 64GB SD kaart voor moeten aanschaffen, want 32GB past echt niet.

  Het installeren van de kaarten in de auto ging ook sneller dan verwacht. Was met een kwartiertje of zo gepiept.

  Had de vorige update ook gewoon via kopiëren naar SD kaart gedaan maar vond nu op de site van VW dat programma. Leek me wel gemakkelijk, zo hoef je niet de SD kaart te formatteren of het juiste pakket te downloaden en uitpakken met 7-zip enz. Maar het VW programma werkt dus niet naar behoren, en blijkbaar dus niet enkel bij mij gezien je tegen dezelfde problemen aan liep. 

 9. 27 minuten geleden, berry0367 zei:

  Thnx wulfke. Heb ik aangezet er wertk perfect. Was beetje voorzichtig hiermee. Weet niet of ik iets fout kan doen. Krijg nu alleen fout melding op verlichting "foglight bulb". Ga wel ff keer kijken hoe dit weg te krijgen. 

  Beschrijving bij de bits is meestal duidelijk genoeg. Kwestie van de juiste bit(s) aan te vinken. 

  Ivm de foutmelding, heb je soms de vcds scan en het stukje van adres 09 centr electr hier posten met de foutmelding, foutmeldingscode en beschrijving welke vcds geeft

 10. Indien gewenst kan je in byte 17 bit 4 ook aanvinken -> mistlichten als dagrijverlichting. 

  Normaal zit ergens in byte 23 ook nog wel iets om de mistlichten als bochtenverlichting te activeren. Denk bit 3-4

  En in byte 18 bit 2 ook even aanvinken zodat je ook de lamp defect controle hebt

 11. Heeft u de paarse vergrendeling op de zijkant van de stekker een stukje uitgeschoven ? Normaal zie je op de zijkant van de stekker een paars stukje. Er zit een kleine uitsparing in waar je met een fijne schroevendraaier of iets dergelijks de paarse vergendeling wat naar buiten toe kan klikken. Het is de bedoeling dat het paars stuk gelijk komt te zitten met de volledige zijkant van de stekker. Dan zou het inprikken van de stekker pin probleemloos moeten gaan.

  Succes 

 12. Is wel een redelijk verschil @HansJan . En eigelijk vreemd gezien de pro kit eigenlijk 3cm verlaagt.  Als de theorie klopt zou een originele B8 dan op 38,5cm moeten zitten - verlaging van 3cm is dan 35,5cm. Maar jij zit dan nog eens 1,5cm dieper.. tenzij dat jouw diesel motorisatie hier wat meer aan bijdraagt.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden