Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  14169
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  416

Berichten die geplaatst zijn door wulfke

 1. Je kan beide bandmaten invoeren ( deze van uw huidige bandenmaat en het potentieel reservewiel ) in een bandencalculator en deze berekent het verschil tussen de banden qua hoogte, omtrek en verschil in snelheid. 

 2. Zou kunnen wijzen op een lekkage waardoor het vocht percentage hoger is binnenin de auto. Ook veelvuldig in en uitstappen bij nat weer zorgt voor nattere vloerbekleding welke dus ook in de auto blijft hangen. Verontreinigde ramen zullen ook sneller beslaan dan gereinigde of behandelde ramen. 

  Misschien de mogelijkheid eens proberen van een vochtvretertje in de wagen te zetten. En de ramen aan de binnenzijde behandelen met anti condens product?

 3. Dieselwagens hebben doorgaans een zwaardere accu dan eenzelfde model maar in bezineuitvoering. Wil ook zeggen dat deze meer inspanning moeten leveren bij het starten. Geen idee of u iemand in de buurt hebt zitten welke de accu eens kan doormeten / testen onder belasting. De gemeten waarde bij stationair draaien is althans correct en wil zeggen dat de alternator zal bijladen. De spanning zonder contact zegt niet zoveel, betere indicatie zou zijn met ingeschakeld contact en kijken hoe groot de spanningsdrop dan is. 

 4. 4 minuten geleden, Diver zei:

  Zit volgens mij in het brandstof systeem. 

  Lijkt wel een standaard druk sensor. Zo te zien via de zoekresultaten ook gebruikt in het airco circuit, watercircuit, enz

  Maar ivm het probleem zou ik een einde levensduur accu niet uitsluiten. Ook gezien de dagen nu wat kouder worden en zo een niet zo frisse accu snel achteruit gaat qua capaciteit. Met de huidige technologie en verbruikers in de hedendaagse auto's mag je tevreden zijn met een accu levensduur van een 6 / 7 jaar. 

 5. Maar die 200Kg belading in de caravan zal mits goede verdeling en met het oog op de kogeldruk geen /weinig invloed mogen hebben op achter ophanging (maar zoals ik aangaf heb ik geen ervaring in het caravan trekkende aspect.  

  Ivm dat de wielen / banden de kuipen zouden raken is wat ik aangaf. Als u de standaardmaten (of een kleine afwijking hierop) op de wielen hebt zitten zou ik hier geen problemen in zien. 

  En u bent al met de juiste contacten aan het communiceren. Beter technisch advies kunt u elders niet vinden !

 6. Even tussendoor vraagje, ben een leek in een caravan trekken. Maar normaliter zou de aanhanger niet het doorslaggevende effect mogen zijn van het doorzakken van de kont gezien je rekening moet houden met de kogeldruk of begrijp ik dit verkeerd ?

  Dan rest enkel nog de passagiers op de achterbank en de kofferbelading die voor doorhangen gaan zorgen. 

  Maakt u zich zorgen over het inzakken en aanlopen van de wielen dan ? Vermoed als u geen afwijkend waarden onder de passat hebt liggen dat dit niet aan de orde zal zijn.  Deze zomer volgeladen met 2 kids op de achterbank de reis gedaan met 20inch wielen eronder en standaard adaptief onderstel (10mm lager).

 7. 1 minuut geleden, Petroman zei:

  Je hebt geen schakelaar in de B-stijl onderaan om alarm uit te zetten?

  Die is volgens mij enkel om de interieur sensoren even uit te schakelen. Daarmee is de hoorn niet uitgeschakeld. 

  De led in de deur kan ook even blijven branden om erna te gaan knipperen wanneer iets verkeerd is met een deurslot. De led geeft weer dat hij de auto wil beveiligen met het alarm maar dat er iets niet in orde is om het netjes te activeren. 

  De hoorn is enkel te bereiken via de wielkast / modderkuip eruit halen. 

  Zomaar afkoppelen lijkt me ook geen oplossing voor eventueel sluimerverbruik, gezien er steeds door het systeem gezocht gaat worden achter de hoorn. 

 8. 5 minuten geleden, berry0367 zei:

  Deze led set kost 100 euro is geen goedkoop setje dus. De xenon die ik had was 90 euro dus ook geen rommel. 

  Dan is het veel geld voor een niet werkend setje 🤨. Wil ik maar zeggen dat er wel plug and play setjes zijn en die het zonder problemen doen. Zelf destijds een xenon setje van pilot in de 3C gehad en ook hiermee geen enkel probleem. 

 9. Mijn defecte hoorn maakte ook geen geluid meer, kon ik goed merken omdat de piepjes aan stonden bij ver- en ontgrendelen. Ook eens gehad dat de knipperlichten begonnen te branden en ook last van een leegloop accu. Ook te zien dat wanneer je de wagen vast doet dat de knipperende alarmled in de deur even blijft branden tot hij overgaat naar knipperen. Vervangen is niet zo spannend maar wel wat prutsen met die anti diefstal boutjes. 

 10. Ik zou eens kijken voor een kwalitatief setje dan - met de betere setjes heb je gewoon geen problemen en is het plug and play. Kan wel een andere hogere afsluitdop van de koplamp behuizing vragen. Maar ook die zijn te koop.

  Neus eens rond in Dit topic en misschien heeft @HansJan nog een setje op de plank liggen 

   

 11. Als je bvb sensor 1 op de plaats van sensor 3 plaatst en aansluit met de connector van sensor 3 en sensor connector 1 los laat liggen dan zou je melding moeten krijgen dat sensor 1 niet aanwezig is. In deze situatie lijkt me dat sensor 3 defect is. Zeker als je dan sensor 3 aansluit aan de sensor 1 connector en terug de short to ground fout krijgt.

 12. 27 minuten geleden, wannes zei:

  Klopt, dat ga ik morgen eens uitvogelen.

  Ik weet niet hoe toegankelijk de binnenkant van de koplamp is. Maar als je de voet van het groot licht lampje kan bereiken kan je meten vanaf + kant van de voet van de lamp zo naar de stekker achterop de koplamp en alle pinnen doormeten tot je bingo hebt en zo weet je ineens op welke pinplaats deze zit. 

 13. 4 minuten geleden, wannes zei:

  Ok, bedankt. Dus aan de koplamp zou het op plek 1 moeten zitten.

  Volgens het schema wel maar volgens uw onderzoek in OP is pin 1 van de stekker leeg . Volgens het schema zit signaal groot licht op pin 1 van de 10-polige stekker en aangesloten met draad kleurcode wit/zwart.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden