Ga naar inhoud

pascal1970

Members+
  • Aantal items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over pascal1970

  • Verjaardag 07-12-1970

Profile Information

  • Geslacht
    Not Telling
  • Plaats
    emmen
  • Interests
    Techniek, zomer- en wintervakanties, sport

pascal1970's Achievements

0

Community reputatie

  1. PROBLEEM OPGELOST !!!!! Heb eergisteravond voor de zekerheid toch nog ff de hele zaak gedemonteerd en de complete cassete (onder het suur) waarin de stuurhoeksensor zit geinspecteerd. Daarbij viel het me op dat de sleepring niet lekker liep, dus deze voorzichtig uitelkaar gehaal. Het bleek dat de ongeveer 3 meter lange signaalsnoer bij het bevestigingsdeel van de stuurzijde dubbel zat. Hierdoor liep de sleepring dus niet soepel. Ik heb het snoer weer opnieuw opgerold en de complete cassette weer inelkaar gezet, dit vergde overigens wel het nodige geduld. Vervolgens de cassette dusdanig afgesteld dat wanneer de merktekens in de nulpositie staan (met dank aan Rida) de maximale uitslag van de cassette dus voldoende overeekomt met de maximale stuuruitslag. Anders zou door sturen naar rechts het signaalsnoer wegens te grote spanning kunnen breken. Alles weer teruggemonteerd, alleen na starten van de motor toch weer die lampjes aan. Gisteren naar de dealer geweest, en de stuurhoesensor opnieuw gecodeerd (ik weet niet of dit hetzelfde is als inleren). Ben in ieder geval nu van het probleem verlost en kan nu weer met volle teugen genieten van mijn fantastische passat. In ieder geval wil ik iedereen bedanken die meegedacht hebben.
  2. Dat heb ik gedaan, en daar staat omschreven hoe hem kan kalibreren. Dit heb ik geprobeerd maar is niet gelukt. Ben nu natuurlijk erg benieuwd of de sensor door verkeerde montage (verdaaide montage) defect is geraakt. Heb tijdens mijn eerste rit niets horen kraken of schuren. Weet verder ook niet hoe een stuurhoeksensor precies functioneert. Trouwens ik heb ergens op een forum van VWPassat een andere inlogcode gezien dan dat in de site van gerritspeek omschreven staat. Ging ook om een VW Passat 1.9 TDI uit 2005. Wie weet raad.
  3. Hallo, Ik heb gisteren mijn richtingaanwijzerhendel van binnen eens schoongemaakt omdat deze een vals contact gaf aan het knipperrelais, hierdoor knipperde het relais terwijl deze dat niet hoorde te doen (gewoon willekeurig tijdens het rijden). Door deze actie moest het hele stuur, airbag, sleepring gedemonteerd worden. Alvoren deze werkzaamheden eerst de accupolen losgegooid, vervolgens de airbag, het stuur en de sleepringmodule gedemonteerd. Hierna de knipperhendel gedemonteerd en schoongemaakt. Daarna alles in omgekeerde volgorde weer terug gemonteerd. Resultaat was dat het relais niet meer onwillekeurig knipperde, ik dacht, mooi €79,- bespaard. Maar nu komt het; de lampjes van de ABS/ESD blijven branden en na een tijdje rijden gaat zelfs het rode controle lampje van de handrem branden. Heb met VagCom wel wat uitgelezen en de melding was dat de stuurhoeksensor niet uitglijnd is (G85 sensor). Nu is het inderdaad mogelijk dat de stuurhoeksensor per ongeluk verdraaid is, 1 omwenteling dan wel te verstaan, ik weet dit echter niet zeker. Mijn vraag aan jullie is wat ik nu het beste kan doen, en is de stuurhoeksensor wegens een eventuele beperkte verdraaing nu hierdoor defect geraakt. Is misschien te controleren of de stuurhoeksensor in de oorspronkelijke nulpositie staat ? Of moet deze nu gewoon weer opnieuw ingeleerd worden. Genoeg vragen dus, misschien iemand van jullie hier ervaring mee ? Groeten Pascal
  4. Ik heb af en toe ook problemen met mijn (rode) display !! Het probleem is dan dat er niets meer leesbaar is, als ik VAG COM aansluit en storingen probeer uit te lezen, dan plotseling tijdens het scannen van stuurapparaten doet ie het ineens weer, dan heb ik nog geen storing gevonden en dus ook niets gereset, vervolgens wordt er niets gevonden natuurlijk, alles doet het weer. Een heel vreemd probleem dat zich de laatste tijd steeds meer voordoet voordoet. Lijkt mij geen display probleem, ik denk zelf dat dit met de bediening van de MFA te maken heeft, daarvan functioneert 1 knopje niet meer van (menu naar boven). Iemand hier ervaring mee????
  5. Mooie auto Jee, precies de goeie kleur haha. Heb op http://www.passatplus.de wel een ombouw topic gevonden om de knipperlichten te voorzien van een paar extra ledlampjes, lijkt wel goed maar of ik dat werk ervoor over heb weet ik nog niet, heb eerst nog een paar andere projectjes die gedaan moeten worden. De foto's van de knippers by night houden jullie nog ff tegoed.
  6. Trouwens boelie nog bedankt, die bedoelde ik inderdaad. Heb ze inmiddels in bestelling.
  7. Op de pasvorm valt niet veel aan te merken, past allemaal goed en lijkt (vind ik) gewoon OEM materiaal. Als je de spiegel demonteerd zie je aan het materiaal en afwerking dat het geen OEM is. Volgens mij passen OEM componenten, zoals de knipperlichten en speigelkappen gewoon op deze spiegels. Ik zal nog ff wat aanvullende foto's van de spiegel en de richtingaanwijzer op het forum plaatsen. Als ik zo even alles mag evalueren vind ik dat ik voor totaal 164 Eur (119 Euro voor de spiegels en 45 Euro voor het spuiten) absoluut geen miskoop heb gedaan.
  8. Heb gisteren mijn zijspiegels met knipperlichten uit HONG KONG gemonteerd. Vind het er zelf wel gaaf uitzien, alleen de knippers lijken niet zo fel te knipperen als dat ik verwacht had, hebben meer mensen deze ervaring ? En is er eventueel wat aan te doen ? Wil nog wel mijn orginele knippers in het spatscherm vervangen door Wolfsbergkapjes, weet iemand waar ik deze kan bestellen ? Heb ook nog een paar foto's gemaakt:
  9. Die zitten gewoon waar ze horen. Dus geen Wolfsbergkapjes ????
  10. Ziet er absoluut gaaf uit, wat heb je met de orginele knippers gedaan in het spatscherm ?
  11. Het is ongelofelijk, vanmiddag mijn spiegels met knipperlichten ontvangen, 1,5 week levertijd vanuit Hong Kong is echt ontzettend snel. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze Ebayverkoper echt serieus met zijn handel bezig is. Ik ben netjes van alles op de hoogte gehouden, kreeg netjes op al mijn vragen een antwoord, gewoon top. Maar nu het materiaal; de spiegels zijn absoluut niet orgineel, Hong Kong prijzen en Hong Kong kwaliteit. Ook de pasvorm van de spiegelkappen is links vergeleken met rechts niet overal even gelijk, tevens hier en daar enkele scherpe randen, welke overigens weg te schuren zijn. Ben je niet al te kritisch, zoals ik, dan zijn deze spiegels kwalitatief voldoende, Ze zijn tenslotte vele malen goedkoper dan de imitatie hier verkrijgbaar en orgineel. Heb vanavond de spiegelkappen gedemonteerd t.b.v. lakken. Met een beetje friemelwerk goed te doen. Zal ze deze week laten spuiten. Als het projectje klaar is zal ik voor de geinteresseerden een paar fotos op het forum zetten. Weet iemand trouwens waar ik die Wolfsburg knipperlichtkapjes kan halen ? Wil de gaten in het spatscherm graag met deze kappen afdichten.
  12. Hier ff een update van mijn bestelling in Hong Kong. Ik heb van de verkopende partij een track en trace nummer gekregen, hieruit blijkt op dit moment dat ze op 21-2-09 uit Hong Kong verzonden zijn naar de bestemming. Ze worden verstuurt per Hong Kong Post. Ik weet alleen niet of ze per boot of per vliegtuig komen. Las wel op de internetsite van Hong Kong Post dat er een aantal landen in Europa zijn (waaronder Duitsland) waarbij ze snelzending kunnen garanderen. Nederland stond hier helaas niet bij. Ik wacht het nog ff af en laat zeer zeker mijn bevindingen weten, dus sluit het forum nog maar niet.
  13. Misschien afhankelijk over welke locatie in het verre Oosten we het hebben. Ik zou in deze tijd niet graag iets uit bijv. het midden Oosten willen ontvangen, maar Hong Kong is redelijk geënt op de Westerse markt, misschien zijn die lijnen korter en/of betrouwbaarder. Heb in ieder geval vaker in Hong Kong dingen gekocht variërend van SD kaarten tot aan Xenon verlichting, en alles ruim binnen 4 weken ontvangen. Ik heb dus op basis van mijn ervaring geen redenen om te twijfelen aan de opgegeven levertijd. Heb natuurlijk wel eerst wat dingen, voor zover dat mogelijk is uitgeplozen. Zo is Ebay op zich een redelijk veilig medium waarbij je de hele transactiehistorie van de verkoper kunt checken. Heb tevens Email contact met de verkoper gehad, en netjes antwoorde terug gekregen. Vervolgens betaal je via Pay Pal waarbij de verkoper makelijker te achterhalen is. Tevens is er bij deze Pay Pal transacties kopersbescherming van toepassing bij bijv. ongeauroriseerde betalingen. Voordat ik deze bestelling gedaan had ben ik niet over éen nacht ijs gegaan. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen, maar ik laat het zeker ff weten.
  14. Volgens VAGTEAM, de verkopende partij, zijn de spiegels geschikt voor zowel linksrijdend als rechtsrijdend verkeer. Worden er meerdere sets tegelijketijd afgenomen dan scheelt dat wel iets order and handling kosten maar niet veel. Ik heb inmiddels éen paar besteld en volgens de verkoper zou de levertijd wegens het feit dat ze uit Hong Kong komen 2 a 3 weken in beslag nemen. Ben zeer benieuwd, laat het wel weten als ze binnen zijn en hoe de transactie verder verlopen is, dan kunnen er misschien meerdere forumisten hun voordeel mee doen.
  15. Heb reeds vaker dingen in Hong Kong gekocht die spotgoedkoop werden aangeboden via Ebay, en ik moet zeggen dat ik er geen slechte ervaring mee heb. Met garantie reclameren zal het een iets ander verhaal worden, natuurlijk wordt er wel garantie gegeven maar het blijft inderdaad wel lastig. Ik denk er nog even over na, die zijspiegels van SKG is ook wel wat, maar het blijft een bult geld voor een paar spiegeltjes.......
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden