Ga naar inhoud

pascal

Members
  • Aantal items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door pascal

  1. bedankt voor de reacties, Had je nog andere problemen die gelinkt waren aan dit probleem Garfield? Wat zou het gekost hebben indien je wagen niet meer in garantie was?
  2. na het starten valt m'n motor onmiddellijk stil. Volgende vermeldingen worden soms weergegeven: motorstoring of stuurvergrendeling defect. Dit is niet altijd het geval. Na een aantal keren starten blijft de motor dan draaien.
  3. missie geslaagd. Het is idd geen probleem om het zelf te doen. Bedankt aan allen die gereageerd hebben
  4. Bedankt Robertje. had er niet aan gedacht om 'lampje' te gebruiken ipv 'lamp' tijdens het zoeken. Zit de lamp dan vast met clips of zo. Ik durf niet te hard aan de lampfitting trekken.
  5. Dank je Jasper, het gaat idd alleen over de lampen en ze zijn moeilijk bereikbaar
  6. Is het mogelijk om zelf de lamp van mijn stadslichten (links vooraan) en van de lichten vooraan in het algemeen zelf te vervangen. Ik heb standaard lichten.
  7. Het leest vast en zeker vlotter met een citaat als referentie M'n deuren waren met zekerheid goed gesloten. De binnenverlichting was uit en de LED indicator in het bestuurdersportier gaf aan dat de auto vergrendeld was. Ik weet echter niet of het alarm geactiveerd was.
  8. Hey Eric, is het mogelijk om me iets meer info ivm je probleem te geven? Thx
  9. Is de electronica van VW zo labiel of heb ik gewoon pech. Mijn ruitewissers weigeren soms gewoon dienst. Ze blijven gewoon beneden en gaan lichtjes heen en weer. Even terug af en aan zetten is de enige oplossing Bij het vergrendelen van mijn auto blijft de knipperlichtindicatie soms uit. Na het openen en sluiten van een of ander portier of koffer is alles terug OK. De onderbreker van het motordeksel werd ondertussen al vervangen maar nog steeds hetzelfde probleem. Wanneer ik mijn lichten inschakel duurt het een 10-tal seconden voor de verlichting van de radio aangaat. Wanneer ik ze terug af- en aanzet gaat het onmiddellijk aan. M'n auto draait onregelmatig op stationair toerental. Dit heb ik al eens vermeld in de rubriek motorisch maar daar kreeg ik niet echt veel respons. Het koelvloeistof reservoir werd ook al vervangen omdat de voeler defect was. In het algemeen geeft m'n auto een zeer slechte indruk wat de electronica betreft, komt dit vaker voor bij VW of heb ik gewoon pech?! Wat staat er me nog te wachten? Of is dit gewoon een periode waar ik doorgeen moet en zal ik daarna, zoals de meesten van jullie, een tevreden Passat rijder zijn???
  10. Dit is idd niet leuk meer. Onder het moto "Er kan nog altijd eentje bij" heb ik daarjuist het volgende vastgesteld. Toen ik mijn auto vergrendelde bleef de indicatie van mijn knipperlichten uit...terug ontgrendeld en dat werkte prima. Terug vergrendelen --> zelfde fenomeen. mijn koffer geopend en daarna bestuurdersportier --> zelfde fenomeen. Na het openen van de passagiersdeur was alles terug ok. Is de electronica dan echt zo labiel. Ik ben beroepsmatig een ICT specialist. Als mijn projecten op deze wijze zouden werken was ik al lang ontslagen. Kl**** auto
  11. Ik kocht hem nieuw in April 2007 dus garantie is geen probleem.
  12. Ik heb ondertussen 30k met m'n dieseltje. Het was wel even schrikken toen ze me deze morgen in de garage wisten te vertellen dat er olie in m'n koelvloeistof zat. Binnenkort gaat ie dus voor een weekje naar de garage. Een mogelijke oorzaak zou de EGR klep kunnen zijn. Anders is er iets fout met de motor. Ik heb ook een onregelmatig stationair toerental, niet dat er op de toerenteller iets te merken is. Alleen stottert de motor verschillende malen per minuut. Volgens de garage zou er een verband bestaan tussen beide problemen. Ondertussen was er ook al een voeler kapot in het koelvloeistof reservoir. Er werd al een nieuwe motor voor de ruitenwissers gemonteerd en alle massa's werden nagekeken omdat mijn ruitenwissers soms dienst weigerden. Verder werd het contact van de motorkap voor het alarm vervangen. Ik kocht een VW om zijn kwaliteit en ik heb nog nooit zoveel problemen gehad met een nieuwe wagen.
  13. pascal

    winterbanden

    Was eerst ook van plan om online banden te kopen. Heb het uiteindelijk niet gedaan omdat naar een bandencentrale rijden met nieuwe banden toch wat raar is. Natuurlijk is een smoesje vlug gevonden. 80€ is echt wel veel vind ik voor oml&uitb. Ik betaalde daar 25€ voor en dit op Aluminium velgen
  14. pascal

    winterbanden

    De Duitse wetgeving lijkt wel op de Belgische drugs wetgeving...helemaal niet duidelijk. http://www.arval.nl/dut/homepage/winterbanden.html
  15. pascal

    winterbanden

    Inderdaad...snelheid en rijstijl aanpassen maar... bij temperaturen onder nul is het wegdek, bij ons in België toch, vaak droog. En winterbanden leren me uit ervaring dat ze nuttig zijn: betere waterafvoer en zelfs met M&S banden raak je veel vlotter door de sneeuw. Door de constructie komt de sneeuw makkelijker los uit de profielen. En voor zover ik weet is je auto onder controle houden op ijs bijna onmogelijk, ook met winterbanden. Het scheelt wel maar in een bocht op een ijsplek komen of remmen op ijs zorgt altijd voor verrassingen. De meeste ongevallen gebeuren voor zover ik weet ook 's morgens vroeg. Voor het strooien of op het koudste moment van de dag.
  16. Hoi, zijn de standaard Milwaukee aluminium velgen goed bestand tegen strooizout? Of kan ik ze best behandelen met bv TEC7/Gt7
  17. pascal

    winterbanden

    hey Rick, juist het artikel gelezen en het stemt tot nadenken. Maar ja... iedere winter gaan we de sneeuw opzoeken, (dit jaar in Duitsland) en daar kan je beter winterbanden hebben, omdat het nu eenmaal tot een boete kan leiden als je bij een ongevan betrokken raakt. De waarheid zal wel, zoals vaak, in het midden liggen. Inderdaad winterbanden bewijzen hun nut het meest in de sneeuw en daar komen de Tyfoon's in de test zeer goed uit.
  18. pascal

    winterbanden

    score is drie punt acht voor de Tyfoon banden
  19. pascal

    winterbanden

    vandaag ben ik behoorlijk hard in de remmen gegaan aan 130km/h op een nat wegdek. m'n wagen gaf geen krimp (het is dan ook een Passat ). bleef lekker stabiel en remde behoorlijk snel af. Volgend de tests die ik las is een nat wegdek het zwakke punt van deze band en inderdaad...laat dit nu juist het weer zijn waar we het meest mee te maken krijgen. De score op nat wegdek (3.8) is als ik hem vgl met bv een Pirelli Winter 210 Sottozero (3.5)of de Firestone winterhawk (3.7) nog zo slecht niet (testberichte.de). Toch denk ik dat een defensieve rijstijl veel meer bijdraagt tot de veiligheid dan de beste banden die er op de markt te vinden zijn. In noodgevallen kan het natuurlijk het verschil maken. Maar de ene chauffeur maakt iedere dag noodsituaties mee en andere bijna nooit, onafhankelijk of ze nu al dan niet vaak op de weg zijn.
  20. pascal

    winterbanden

    Misschien is een A band idd aangewezen voor iemand die de limieten van zijn auto wenst op te zoeken. Maar uit testberichten kan ik opmaken dat ook A-merken niet altijd over de gehele lijn goed scoren. Voor deze maat van banden betall je al vlug het dubbele van wat ik betaalde. Nl 400€ geplaatst en uitgebalanceerd voor 4 banden. In de garage gaven ze me de tip om 15 duims te nemen om de kosten te sparen. Maar die maat past helemaal niet. De velgen raken de remklauw.
  21. pascal

    winterbanden

    Hoi, heeft er iemand ervaring met de Tyfoon winterbanden (215/55 R15 93 H).
  22. Zoals beloofd... Vandaag winterbanden laten plaatsen op orginele velgen. Alles is prima verlopen. Ik liet Tyfoon banden 215/55 R15 93 H plaatsen en betaalde daar 400€ voor. Ik wou echter R15 banden en velgen kopen om de prijs te drukken. Volgens de garage geen probleem maar in de bandencentrale bleek dat dit niet mogelijk was. De velgen raakten de remklauwen. Dus nu gratis laten plaatsen op de orginele velgen en de volgende keer koop ik misschien extra velgen.
  23. hey iedereen, hier in België vragen ze tot 5€ meer per velg/band. Maar waar ik ga leggen ze de nieuwe banden er gratis op. ik laat weten hoe het is geweest.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden