Ga naar inhoud

blondy1974

Members
  • Aantal items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door blondy1974

  1. Ik heb gisteren een zelfdiagnose uitgevoerd. Hier kwamen de volgende codes uit: 25B, 4F7, 4F8,4F9 en 4FA. Kortom ongeveer in elke stelmotor zit wel een fout. Weten jullie welke stelmotor verantwoordelijk is voor het blazen van de lucht rechtvooruit en wat vervangen van zo`n motor ongeveer zal gaan kosten?
  2. Hoe doe je zo`n zelftest? Heb je daar Vag com voor nodig?
  3. Grappig vandaag voor het eerst de airco aan (had hem ook gedurende de winter op vooruit laten blazen) en exact hetzelfde probleem. Het komt dus vaker voor.
  4. blondy1974

    Carterplug

    Okay, bedankt voor de info. Is het een normale bout, inbus of torque?
  5. blondy1974

    Carterplug

    Ik wil binnenkort mijn olie zelf gaan verversen. Weet iemand met welkemaat en wat voor soort sleutel ik de carperplug moet los maken? En wat is beter: olieverversen door het eruit te pompen of op de normale manier via het carter?
  6. Ik vind het raar dat het niet onder de garnatie valt en het komt best vaak voor. Ga maar eens zoeken op internet. Ik ben via diverse forums achter deze oorzaak gekomen. Doorzichtige kit is er gebruikt. Ik denk siliconen. Met afkitten bedoel ik dat je voordat je de bak plaatst op de bak zelf een dun laagje kit spuit, zodat de bak goed hecht als je hem vast schroeft. De ruitenwissers kan je volgens mij alleen verwijderen met een poulietrekker. Het bakje van het interieurfilter is overigens ongveer 20 EURO bij de dealer.
  7. Nee, alleen de armen. Bij mij zat de strip gekit en was het lastig om deze zonder beschadinging er af te krijgen.
  8. Ik heb hetzelfde gehad. Het lijkt wel een bouwjaar 2002 probleem. De interieurfilterbak is niet heel makkelijk te vervangen. Ik moest mijn ruitenwissers in zijn gheel demonteren en de plasticstrip die over de voorruit loopt. Ik heb het laten doen. Voor de zekerheid hebben we tijdens monteren nog wat extra kit gebruikt aan de onderkant van het bakje. Lekkage was overigens daarna wel verholpen.Succes.
  9. blondy1974

    Oliepeil

    In de 1.9 PD motoren kan ook 5w30 Longlife 3 olie gebruikt worden. Het olieverbruik met 5w30 is bij mij lager dan met 0w30.
  10. Welke olie doe je erin dan als je naar Zweden gaat?
  11. ? Haha........ Pattatliefhebbers, ja waar de geest vol van is.......
  12. Mijn passat heeft 140.000 km gelopen. Als nu als de synchromesh ringen zijn versleten, begin ik zo langzamerhand toch een beetje te twijvelen aan de kwaliteit van volkswagen............. Voor wat betreft de olie heb ik heel wat forums al afgespeurd en op http://www.passat3b.de/ las ik dat met CASTROL TAF-X 75W-90 goede resultaten werden geboekt. Voor wat betreft het toevoegen van een aditief heb ik ook berichten gehoord dat dit de boel kan verslechteren. Laat even weten of het verversen bij hou helpt DM. gr, Blondy
  13. Hallo Pattatliefhebbers, Ik heb afgelopen week toen het weer wat kouder (onder 8 graden) werd geconstateerd dat mijn versnellingsbak slecht schakelt van de eerste naar de tweede versnelling. Het is alsof hij er niet lekker invalt, die voel je in de pook en je hoort het ook een beetje. Als de motor op temperatuur is schakelt hij weer perfect. Wat kan dit zijn? ZOu verversen van versnellingsbakolie het probleem kunnen e oplossen en gaat je bak verder stuk als je er niks saan doet? gr, Blondy
  14. Heeft iemand ervaring met het kopen van longlife olie via ebay? Een liter A merk Longlife olie wordt daar aangeboden voor ongeveer EUR 7. In de winkel betaal je met gemak EUR 20,-- per liter. Ik vind deze prijsverschillen dermate groot dat je bijna denkt dat het niet goed kan zijn, dat het imitatie olie is of iets dergelijk? Hoe kan dit?
  15. Gemiddelde verbruik van mijn 3BG 2002 74 KW 1 op 19. Ik rijd vooral snelweg.
  16. Bedankt voor het aanbod, maar ik heb het lampje bij de dealer laten vervangen. Auto moet woensdag namleijk APK gekeurd worden. groet
  17. Bedankt voor de reacties. Luchtfilter weghalen is niet het probleem. De koplampjes vervang ik zonder probleem. Alleen weet ik niet precies hoeveel kracht je kan zetten op de stadslichtjes. Ben bang dat ik iets kapot maak. Bij de dealer rekenen ze ruim 15 EURO per stadslichtje. Het is dus snel verdient als je het zelf kan doen.
  18. Heeft iemand ervaring met het vervangen van stadslichtjes. Ik heb het geprobeerd maar kan er slecht bij. Heb je hier een speciaal tangetje voor nodig en moet je ook het lampje van de verstraler eruithalen?
  19. Ik had exact dezelfde klachten en bij mij was het ook de poulie. De dynamo hebben ze ook gedemonteerd en doorgemeten. Deze bleek nog goed te zijn. Dus alleen polie vervangen. Ruim 200 EURI. Probleem was gelukkig wel opgelost.
  20. blondy1974

    airco probleem

    Bij uitlezen kwamen bij mij ook soort gelijke foutcodes van de clima ook te voorschijn. Volgens monteur niks aan doen zolang de airco goed werkt. Zijn passat had ook deze foutcode. Miscchien is het een bouwjaar 2002 probleem. Auto van monteur kwam ook uit 2002, net als die van mij.
  21. Probleem opgelost. Radio bleek verkeerd aangesloten te zijn.
  22. Toen ik vanochtend mijn auto parkeerde zag ik bij het weglopen dat mijn lichten nog brandden. Teruggelopen en gehoord of de waarschuwingszoemer het deed. Deze deed het inderdaad niet. Tenminste na het afzetten van de motor en de sleutel uit het contact gehaald te hebben, moet het portier ongeveer 3 a 4 seconden openstaan voor de zoemer afgaat. ALs je daarna nog een keer test of de zoemer het doet, zonder de motor gestart te hebben, dan gaat deze wel gelijk af bij het openen van de deur met brandende lichten. ALs je de motor echter gestart hebt duur het weer 4 seconden voor de zoemer gaar? Wat zou dit kunnen zijn?
  23. Mijn ouders wonen in Zwolle en daar staat de Passat op dit moment nog. Ga hem vanaf woensdag pas echt rijden, omdat ik dan mijn lease auto moet inleveren. Kan ik het lampje verwijderen door er voorzichtig een schroevendraaiertje tussen te zetten?
  24. Ik ben sinds kort de gelukkige eigenaar van een passat TDI 74 KW uit 2002. Recenelijk merkte ik op dat als ik het dashboardkastje open er permanent een lichtje brand. Ik heb tegen autoinbraak altijd uit voorzorg mijn dashboardkastje open staan (woon in Amsterdam). Is er een gemakkelijke manier om dit lampje uit te schakelen of moet je dan echt het lampje verwijderen? EN indien je het lampje wilt verwijderen moet dan eerst het hele dasboardkastje uitgebouwd worden? Blondy
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden