Ga naar inhoud

laatje

Members
  • Aantal items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over laatje

  • Verjaardag 28-08-1970

Profile Information

  • Plaats
    Brabant

laatje's Achievements

0

Community reputatie

  1. Bedankt voor de uitleg Fappie. Lang de set up knop vasthouden werkt niet, maar ik zie een sterretje staan langs de eject knop dus ik heb een "C". Kom jammer genoeg voorlopig niet in de buurt van Zwaag, dus even bij je updaten zal niet lukken Ik zal eerst maar eens even op het forum zoeken hoe te updaten.
  2. Ik heb een RNS 510 maar als ik de set up knop een aantal seconden indruk krijg ik alleen maar te zien: - FM - AM Lees ergens op voorgaande pagina's in dit onderwerp dat de firmware moet worden ge-upgrade. Hoe kan ik dit op een verantwoorde manier doen? (een vriend van mij heeft dit een aantal jaar geleden eens geprobeerd maar toen draaide zijn hele systeem in de soep). NB: ik weet niet of ik een RNS 510 type A,B,C of D heb.....
  3. Schijnt niet zo eenvoudig te zijn om zelf de kabel aan te sluiten en trekhaak in te lezen. Heb uiteindelijk een Thule afneembare trekhaak besteld bij Grogo en hier in de buurt bij een universeel bedrijf laten monteren en inleren. Ook daar ging het inleren in eerste instantie niet goed, maar is uiteindelijk wel goed geregeld.
  4. Update: Ondertussen is de sleepring dus vervangen. Bij ophalen auto kwam de factuur uit op 420 euro. Betreffende vervangen onderdeel heeft onderdeelnummer 5K0 953 569 AS. Kosten onderdeel 216 euro. De (de) montage en inregelen was dus 204 euro. Na het nodige protest bij de balie van de dealer (argument: auto is pas 4 jaar oud, zo'n onderdeel mag niet kapot gaan) heb ik een coulance gekregen. Importeur neem 34% van de factuur en dealer 16% van de factuur voor hun rekening. Totaal dus 210 euro moeten betalen. Toch nog positief dat de importeur/dealer nog voor enig argument vatbaar is.
  5. Jawel, maar dat kan je niet vergelijken he
  6. Dat zal wel geen nieuw multifunctioneel stuur VW stuur zijn geweest.
  7. De totaal rekening inclusief montage e.d. wordt 450 euro. Dat is toch iets anders dan 50 euro...
  8. 50 euro is te overzien, maar Ik hoorde dat dat snel een paar honderd euro zou kunnen kosten. Misschien zijn de manuren duur?
  9. Nee, nog niet. Dealer heeft allen via computer uitgelezen. Volgende week wordt stuur eraf gehaald en kan e.e.a. optisch worden bekeken.
  10. Ik heb met mijn Passat van 4 jaar oud hetzelfde probleem. Stuurwielbediening werkt niet meer en airbaglampje brand. Volgens de dealer een waarschijnlijk de sleepring. Ik begreep van een vriend uit de schadeherstel branche dat zo'n onderdeel eigenlijk niet kapot mag gaan binnen 4 jaar en hij vroeg zich af of er een recall of coulance regeling op zit als dit kapot is. Weet iemand hier iets vanaf?
  11. laatje

    OCT tuning

    @ bjorn: De turbo is ook (nog?) niet kapot. Maar aangezien mijn navigatie is gestolen, rijdt ik nu een paar dagen ook zonder muziek. Daarom hoor ik nu het motorgeluid meer, maar ik heb ook ik idee dat ik mijn turbo wat meer hoor fluiten. Met name als de motor nog koud is. Is dat normaal, dat je hem meer hoort als de motor koud is? Met oliepomp, bedoel je daarmee de tandempomp?
  12. laatje

    OCT tuning

    Mijn auto is af fabriek gelevered met een 2.0 TDI 140PK motor. De eerste eigenaar heeft hem op een km stand van 40.000 bij de dealer (Van Mossel) middels OCT laten tunen tot 170 PK. Ondertussen heeft de motor ruim 200.000 km gelopen. Stel nu dat de turbo binnenkort kapot gaat, en deze moet vervangen worden, kan er dan "gewoon" een nieuwe of revisie turbo worden geplaatst? Of moet de turbo dan ook weer speciaal worden afgesteld of iets dergelijks?
  13. Tja, dat is te laat nou. Ik las trouwens ook dat je hem moest laten afstellen of inregelen of zoiets. Weet ook niet hoe dat moet.
  14. En inlcusief inbouwen enz € 460 (bij Van den Udenhout)
  15. Bij mij is in 2011 ook 1 verstuiver en een kabelboom vervangen. totaalkosten inclusief kabelboom waren plusminus € 900. hiervan hoefde ik alleen de kabelboom van +/- 100 euries te betalen. De rest was coulance. Hoe jouw dealer erbij komt dat je dan voor 30% nog € 800 moet betalen is voor mij een raadsel. Ik zou daar ook eens naar informeren. Lijkt erop dat je behoorlijk bent genept. Welke dealer was dit?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden