Ga naar inhoud
  • 0

Trillen acceleratie / links sturen


Soullancer

Vraag

Beste forummers,

Probleempje waar alle ideeën welkom zijn, lijkt wel een mysterie te worden.

Passat '16 met 90K, 1.6TDI DSG7. Van 100 tot 120 kmpu op de snelweg, bij acceleratie trilt het stuur (echt een rrrrrrrrrrrrrr gevoel). Daarvoor of daarna is het weg.

Bij sturen naar links word dit erger, bij sturen naar rechts gaat het weg.
Garages hebben al wat nagekeken, geen speling te vinden of gekkigheid, behalve dat rechts het wiellager geluid gaf en trilling in de veerpoot. Die is vervangen (ook voor de zekerheid de aandrijf as met binnenste en buitenste homokineten rechts meegenomen voor een exemplaar met slechts 500 km.) Wiellager voelde je wel 'grinden'  vergeleken met de nieuwe.

Probleem is er nog steeds terwijl men aangeeft dat er geen kapotte draag armrubbers zijn, geen speling op de homokineten, en geen gekke dingen te horen zijn.
Als banden wissel met een 16'' set ipv de 19'' set ,lijkt het probleem zich te verplaatsen naar een lager snelheidsbereik.

Banden (winter en zomer velgennset) zijn allemaal gebalanceerd en nagekeken, geen verschil.

Aandrijfassen zijn wel onder de bak uitgeweest ivm vervangen dsg koppeling en tweemassa vliegwiel bij aankoop van de auto. Die waren op.

Iemand enig idee waar mogelijk het probleem in zou kunnen zitten?

 

PS: Verder wat nog opvalt; auto trilt wat in het stuur (lage brom) in lage toerantallen. DSG Bak is wel door JD aangepast om niet te ver door te schakelen tot lage toerentallen/versnellingen.

aangepast door Soullancer
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 antwoord op deze vraag

Aanbevolen berichten

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden