Ga naar inhoud
  • 0

Dakraam gaat niet meer dicht


Procaliber

Vraag

Van de 3C variant gaat het dakraam niet meer dicht als die open is geweest, hij lijkt ergens klem te zitten.

Via handleiding van Elsawin is de motor van het dakraam opnieuw afgesteld maar nog steeds hetzelfde probleem.

Weet iemand waar het aan kan liggen? Of moet er een andere dakraam in?

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ewout, gaat het over een elektrisch bedienbaar raam? Is, voor zover jij weet, de regensensor geactiveerd die het dakraam automatisch dicht moet doen bij regen? heb je de schuifafdekking die je met de hand dicht moet doen ook in de juiste stand staan? Of is die mee tussen de hemel en het dak verdwenen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ja is elektrisch bedienbaar. Geen idee, niet dat het me opgevallen is. Maakt dat uit waar de schuifafdekking staat dan?

 

Er is voor dit probleem wel een nieuwe voorruit (met regensensor) ingekomen, maar na de tijd heeft het dakraam wel normaal gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Wanneer je het dak openmaakt en je verschuift de afdekking naar achteren een stuk met de hand mee gelijktijdig tijdens het openschuiven van het dak, dan loop je het risico dat de afdekking tussen de hemel en het dak verdwijnt. Daar moet je mee opletten. de nieuwere versies hebben een uitstekende handgreep ipv een uitsparing waardoor de afdekking niet meer tussen dak en hemel mee kan.

 

Even hypothetisch: wanneer de regensensor gekoppeld is aan je dak, dan kan het zijn dat de regensensor denkt dat het regent en het dak niet meer open of dicht kan. Wanneer daar een storing in komt, dan kan het wellicht fout gaan en het dak ineens niet meer dicht of open gaat. Nu heb je de ruit met regensensor laten vervangen en wellicht is daardoor "iets" gebeurt. Ik zou de auto laten uitlezen door iemand met Vagcom, alle foutcordes wissen en dan zien wat er gebeurt. Begin anders eens met het volgende: haal beide accupolen eens los en houd die losse klemmen eens een tijd tegen elkaar aan. Daardoor wissen vaak fouten en willen spontane problemen ook wel eens opgelost zijn. Niet schrikken wanneer je daarna, na aansluiten accu en starten van de auto, allemaal lampjes op je dash krijgt. Dat is normaal en die gaan na een stukje rijden weer uit.

 

Succes en laat ons even weten hoe en wat.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden