Ga naar inhoud
  • 0

Airco gerepareerd maar koelt nog steeds niet genoeg


VWVariant

Vraag

Enkele weken geleden kwam er geen echt koude lucht meer uit de airco (ecc) van mijn Passat variant (1999). Met een digitale thermometer gemeten en er kwam lucht uit met een temperatuur van 16 graden uit op stand LO. In de auto van mijn vriendin kwam dezelfde thermometer op 6 graden. Dus naar de garage en daar werd geconstateerd dat er een pakking lek was. Is vervangen en daarna is het systeem opnieuw gevuld. Kosten 275 euro. Dus gaan rijden en er bleek na de reparatie nog steeds lucht uit te komen met een temperatuur van 16 graden! Op welke stand de airco ook staat, altijd 16 graden. Airco uit en er komt 19 graden uit. Hij koelt dus maar 3 graden. Heeft iemand dit probleem wel eens mee gemaakt? Hij moet weer terug naar de garage maar als iemand dit probleem al eens heeft gehad weten ze tenminste waarnaar ze moeten zoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Gast TheoStek

Waar het probleem ligt zou ik niet kunnen zeggen, kan mechanisch/electrisch zijn, o.a. condensorventilator die niet aanslaat, verstopping in het systeem, ect, er ontbreekt informatie om hier verder op in te gaan.

 

Welke pakking is vervangen.

De drukken, hoog/laag moet op een airco certificaat staan, alsook de hoogste/laagste druk/temperatuur, vulgraad, enz, enz.

 

Je hebt recht op het airco certificaat, is de garage verplicht om af te geven, tevens kun je nog een berekening verlangen van de nakoeling/oververhitting.

Het beste wat je kunt doen, is het systeem te laten controleren door een airco specialist zodat je sterker in je schoenen staat, die moet wel de diagnose op papier moeten zetten.

 

Dit is i.d.d. een zeer slordige zaak.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden