Ga naar inhoud

Joris123

Members+
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Joris123

Profile Information

  • Plaats
    Voorthuizen
  • Naam
    Joris

Overige

  • Auto
    Passat B8

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Joris123's Achievements

1

Community reputatie

  1. Update: heb uiteindelijk geen oem veren gekocht maar Sachs 993 928 (voor). Deze lijkt op papier iets stugger dan de originele 5Q0 411 105 CD (PR-G01+L30 Y+B+G ), al lijkt het verschil niet extreem groot. Het prijsverschil tussen de Sachs veren en de originele is wel reuzen, 141 euro vs 41 euro Ook achterveren ben ik gegaan voor de Sachs 994 977 (die volledig identiek zijn aan originele 3Q0 511 115 AK). Voor de schokbrekers was de keuze tussen originele, Sachs (stuk goedkoper) of Koni special active. Aangezien ik confortablel rijden heel belangrijk vind ben ik voor de Koni special Active gegaan. Wat betreft vervanging van veel kleine spullenboel (Stabilisator Stangen, veerpootlager, wentel lager etc) is de keuze gevallen op LEMFÖRDER, de kwaliteit ervan leek me uitstekend en de prijs was goedkoper dan originele variant. Voor de stabilisator stang rubbers heb ik Febest reparatiekit gekocht (link vorige post), mocht dat niet helpen kunnen ze ook vervangen worden door nieuwe. Dit zullen dan originele stangen worden want ik ga geen Febi stabilisatorstang monteren, niet overtuigd van de kwaliteit (correct me if I am wrong). Even afwachten tot de montage.
  2. Dag Diver, Dank voor je input! Lijkt dat 3Q0 511 115 AA alleen voor sport onderstel is (tenminste daar lijkt het op - JC == dan voor sport onderstel). En blijft dus alleen 3Q0 511 115 AK over. Ik zal het part nummer nog even laten checken bij de dealer of bij die oemshop. Neem aan dat die beide bij dezelfde informatie kunnen. Iemand ervaring met de volgende reparatiesets voor de stabilisator? (of alternatieve merken) https://febest.de/en/details/front_stabilizer_bar_bush_kit_d25_2-vwsb_tigiif_kit https://febest.de/en/details/rear_stabilizer_bar_bush_d20_7-vwsb_ba5r_kit Nogmaals dank voor alle hulp! Groet, Joris
  3. Dag Diver, Dank voor je feedback, dankzij je input gekomen tot de volgende relevante PR code: 0YC (Stond op pagina 1 van mijn "serviceplan" boekje) Nu is de vraag, veer 3Q0 511 115 AK heeft PR code PR-1JA+0YC Is mijn onderstel nu "1JA" of één van de andere: (oja, ik heb geen gewoon het "standaard" onderstel zover ik weet) Van https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/passat+4motion+santana/pa/2016-793/5/511-511000/#1 Van https://www.oemvwshop.com/pr-code-decoder/ 1JC Rear shock absorption for sports version 1JG Rear shock absorption for rough-road version 2 UC7: Rear shock absorption, chassis with increased ride height 1JA Rear shock absorption, basic version 1 1JR: Rear shock absorption (deze is mij echt heel vaag) Enige suggestie?
  4. Is het comfort op de snelweg een beetje te vergelijken met de orginele set?? Ik hou van dat hele slappe wat de originele set schokbrekers en dempers hebben. Wat betreft stugger, mag dat zeker wat stugger voor bijvoorbeeld drempels etc. verder mooi te zien dat die schokdempers van Bilstein de veren van Eibach gebruiken, dat is mooi spul....stof tot nadenken
  5. Dank voor je reactie! De veren lijken geen kleurcode te hebben. Heb beide achterveren van meerdere hoeken bekeken maar zie nergens een kleurcode.of ik moet nog meer poetsen, maar ik ben vrij zeker van dat ze geen kleurcode hebben. De motor betreft een motor: 150 pk ACT Variant uit 2016 zonder DCC. Het is een heel standaard uitvoering maar rijd ook standaard zeer comfortabel. Wat ik wel gevonden heb is de oe productcode van de achterste schokdempers: 3Q0512011JF (maar die lijken niet meer leverbaar) Enige suggestie welk OE nummer de achterveren hebben? Zitten er altijd kleurcodes op de achterveren? P.s. voor zit de veer 5Q0 411 105 CD (PR-G01+L30 Yellow+Blue+Green )
  6. Enige tips hoe ik kan achterhalen wat het OE nummer is van de achterste veren?? (Ik wil dezelde als er nu opzitten) Alvast dank voor de hulp. Tot nu toe: Vin nummer proberen te zoeken op (geen resultaat): https://userguide.volkswagen.de/public/vin/login/nl_NL Checken https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/passat+4motion+santana/pa/2016-793/5/511-511000/ zelf met werkend account is er nog steeds teveel keuze. Geprobeerd trim level te achterhalen door meerdere vin decoder websites, maar daar komt geen enkele technische informatie uit mbt trim level of wat dan ook. Wat ik verwacht dat mijn setup is: PR-1JA: Standard suspension setup Of PR-1JG: Comfort suspension setup Maar zelfs als ik dat weet is er nog veel subkeuze.
  7. Dank voor je input Vdub is het geheel confortablel of stugger dan orginele shokdempers+ veren? Ik ben even aan het kijken of ik toch originele schokbrekers en veren ga plaatsen. Op dit moment lukt het me nog niet het exacte artikelnummer te achterhalen van de achterste veren. Er zijn wel 10+ type veren en het lijkt dat de kleurcodes er wel zijn maar deze niet bij vw helder in de beschrijving staan. De voorste veren heb ik wel reeds kunnen identificeren aan de kleurcode. Nu de achterste nog...
  8. Na wat onderzoek zelf uitgevonden: Nu heb ik een aantal vragen over het plaatsen van nieuwe schokdempers: 1. Zou ik ook de veren moeten vervangen of zou alleen de schokdemper afdoende zijn? ANTWOORD: Veren kunnen wat doorzakken naar verloop van tijd. De monteur waarmee ik sprak vond het vervangen van voorste veren afdoende. 2. Welk merk schokdemper monteert vw in de fabriek? ANTWOORD: Dit is merk ZF, dat eigenaar is van Sachs, dus Sachs dempers zijn ook gemaakt door ZF 3. Welk merk veren monteert vw in de fabriek? ANTWOORD: Geen idee, maar Sachs levert ook veren. Een alternatief lijkt Eibach wat ook goede veren lijkt te leveren 4. Zijn er nog andere zaken die je preventief wilt vervangen bij een schokdemper vervanging? Veerpoot lager, veerpoot rubber, aanslagrubber, stabilisatorstang, onderste fuseekogel) ANTWOORD: Na wat overleg met een monteur gekomen tot het idee, veerpootlager, veren, stofkap schokdemper incl dempereinde en stabilisatorstang te vervangen. Gekozen is voor Lemförer voor meeste zaken die Sachs niet levert (dat is ook onderdeel van ZF concern, en heeft hele mooie kwaliteit onderdelen) 5. Ik denk dat Koni special Active wel de mooiste zijn, maar deze zijn ruim dan 2x de prijs van bv een Sachs demper. Is er iemand die het dit prijsverschil waard is? ANTWOORD: Denk dat Koni heel mooi is, maar nog niemand gehoord die dubbele prijs verklaart. Wie weet dat ik toch nog beslis voor Koni Active, maar denk dat ik voor Sachs ga gezien de prijs 50% lager is.
  9. Beste forumleden, Ik heb een VW Passat B8 uit 2016. De auto heeft reeds 200.000 km gereden en de schokbrekers werken nog wel, maar comfort lijkt minder te worden (bij drempels lijken ze aanzienlijk minder stevig waardoor je heel langzaam er over moet). Nu heb ik een aantal vragen over het plaatsen van nieuwe schokdempers: 1. Zou ik ook de veren moeten vervangen of zou alleen de schokdemper afdoende zijn? 2. Welk merk schokdemper monteert vw in de fabriek? 3. Welk merk veren monteert vw in de fabriek? 4. Zijn er nog andere zaken die je preventief wilt vervangen bij een schokdemper vervanging? Veerpoot lager, veerpoot rubber, aanslagrubber, stabilisatorstang, onderste fuseekogel) 5. Ik denk dat Koni special Active wel de mooiste zijn, maar deze zijn ruim dan 2x de prijs van bv een Sachs demper. Is er iemand die het dit prijsverschil waard is? Alvast dank voor de informatie!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden