Ga naar inhoud

Sander_C

Members+
 • Aantal items

  130
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Berichten die geplaatst zijn door Sander_C

 1. Vandaag met CH en LH bezig geweest ik het langer te zetten, dat is soort van gelukt. Hij staat nu langer, maar als ik dat wil terug zetten in het radio menu naar 30 sec. Kan ik m erna niet meer terug zetten naar 60 of 90 sec dan springt de originele tijd van Max 30 sec weer in het menu en ben ik de ingestelde tijd kwijt die ik had geactiveerd via OBDeleven.
  Doe ik iets verkeerds of zie ik iets over het hoofd.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 2. Misschien handig om hier ook even te vermelden. Ik had al een tijdje last dat mijn leaving home kuren had, deed het soms wel maar ook vaak gewoon helemaal niet. Dacht eerst dat het aan de verandering lag wat ik had gedaan, van “open door” naar “ignition”

  Na een beetje speur werk ben ik op het golf forum erachter gekomen dat het aan de rainclosing ligt. Had deze via obdeleven geactiveerd bij m’n auto maar nooit eigenlijk gecheckt of die het ook daadwerkelijk deed. Deze weer terug gezet naar hoe het was en vanavond gecheckt of de leaving home het weer deed.

  En ja hoor zowel via de afstandbediening als via de kessy springen de lampen weer netjes aan.
  Nog wat verder speur werk gedaan en het blijkt vanaf MY2015 is de regen/licht sensor anders waardoor het bij veel auto’s vanaf dat bouwjaar het rainclosing coderen niet goed werkt en op andere dingen raar gaat doen(zoals verlichting)

  Misschien voor de mensen die gaan coderen handig om te weten..


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 3. Module 9, onderaan staat subsystemen/subsystems, vervolgens selecteer je RLHS en daarna longcoding. Dan zit je in de sub menu van de regensensor.

  Thanks ik hoop dadelijk effe tijd te hebben. Dan probeer ik het even rustig goed te zetten. Ik had ook gezocht op YouTube gisteravond met de uitleg en kwam de uitleg van de sub systemen daar ook tegen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 4. Krijg je geen coding info bij de bits in OBDeleven? Ik raad je wel aan van als beginner in coderen van goed bij te houden hoe alles stond voor dat je wat aanpast. Zodra je wat aanpast kan je kijken of iets werkt. Als het nog niet werkt kan je even afwachten. Als er een foutmelding volgt zet je de boel terug naar de toestand waarin je vertrokken bent en kijk je of de foutmelding gewist kan worden en weg blijft. 
  Nu had je het idee dat rainclosing wel werkende zou zijn omdat je het op het scherm aan en uit kan zetten maar dit is niet het geval gezien je in de verkeerde byte bits hebt aangevinkt met nu deze situatie als gevolgd. Gelukkig niet zo ingrijpende gevolgen maar zou zomaar kunnen dat je eens de wagen niet meer van zijn plek af krijgt door een verkeerd vinkje te zetten.

  Gelukkig viel de schade mee en reed de wagen nog inderdaad. Maar inderdaad als je wat verkeerds aanpast en de auto doet niks meer heb je een groter probleem. Ik maak altijd een scan voordat ik begin. Ik ga het weekend effe de rainclosing terug zetten of effe kijken wat ik waar fout heb aangevinkt. En wat Ozzy zegt misschien kan rainclosing niet bij mij is het een andere sensor.

  Ik ga eerst zorgen dat dit weer goed is. Voor ik überhaupt iets anders ga doen
  Vindt het nu effe te spannend om DRL achter te coderen en de bleep van het alarm aan te zetten


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 5. Toch moet je het zoeken in module 09 centr electrics. Ik zie dat je een poging hebt gedaan om regensluiten te activeren. Echter zit deze codering in een sub systeem van module 09 en niet in de directe codering van 09. Dus als je even in 09 byte 0 bit 1 wijzigt vermoed ik dat je probleem zal opgelost zijn. Echter als je regensluiten wil activeren zal je in byte 0 van het subsysteem RLS (geen idee hoe ze het noemen in OBDeleven) bit 1 moeten aanvinken. 

  Ik zal van de week effe regensluiten helemaal nalopen. Want wellicht heb ik daar iets verkeerds gedaan dan. Zie alleen effe niet wat ik fout heb gedaan.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 6. Ik heb het opgelost wulfke bedankt, klopt helemaal wat je zei in central electrics.

  Op de 1 of andere manier was verkehrseite op links gekomen. En merk stond op Audi. Snap er niks van. Maar het is op gelost. Gelijk die andere weer op actief gezet. Dus alles klopt weer.
  Dank u wel


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

  IMG_7972.png
 7. Heb in headlight regulation links/rechts verkeer omschakeling activeren, op niet actief gezet. Daarmee is de storing weg. Kan nu alleen niet meer naar links verkeer zetten in m’n menu. Zou iemand een keer als ie tijd heeft kunnen checken waar deze bij hun op staat actief of niet actief. Dan weet ik dat ik de goeie heb. Anders zet ik deze terug en ga ik verder zoeken.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 8. Sorry dat ik zoveel post hier nu, maar vandaag kreeg ik een foutmelding in de scan die ik niet kan resetten. Het rare is dat ik niks heb verandert alleen wat wulfke aangaf als je in central electrics dingen aanpast dat ie bepaalde instellingen wist.

  Nu heb ik er een fout in staan van links/rechts verkeer die ik opnieuw heb moeten aanpassen na gister de rainclosing te hebben aangepast.

  Ik krijg nu telkens deze erin. Maar kan m via Obdeleven niet verwijderen. Weet iemand wat ik fout doe?
  ff1cd4e8b7d5e1a4bd37693f919990d0.png


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 9. Vandaag weer even bezig geweest, ook nog even contact gehad met Ozzy over de eerste codering. Zover hij kon zijn is er gelukkig niks fout gegaan met de fan codering.

  vandaag heb ik de volgende dingen gecodeerd, panoramadak met sleutel openen(tilting staat ie op) uitgeprobeerd en is inderdaad gelukt :-) 

  Rainclosing van de ramen heb alles gezet zoals het staat, maar weet niet of het werkt. heb met een plantenspuit gespoten, maar alles bleef lekker eigenwijs openstaan, wel in mijn radiomenu staart rainclosing vermeld dus ook dat voor elkaar gekregen. 

  Fade in/out van knopjesverlichting geactiveerd dus vanavond als het donker eens kijken of dat gelukt is. Morgen wil nog gaan proberen de outerrings achter van de verlichting mee te laten branden met DRL. En ik wil het ''bleep'' bij open en ''bleep bleep'' bij dicht activeren. Die moet ik effe opzoeken want die zie ik hier niet meer tussen staan. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden