Ga naar inhoud

geeveebee

Members+
  • Aantal items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door geeveebee

  1. geeveebee

    batterij vragen

    Als het gewoon 14-15V geeft dan is er geen verlies van omvorming ofzo en is er enkel een diode nodig om het éénrichting te maken als beveiliging. ik heb gezocht naar een niet gebruikte zekerings "poort" die stroom gaf zonder de sleutel ingestoken maar niet direct gevonden. Ik heb er vandaag eens een Fluke stroomtang aan gehangen. Contact af deursloten met een schroverdraaier geblokkeerd omdat ze open moesten staan om aan de zekeringen te kunnen niet de algemene lock opgezet omdat het alarm dan misschien ging af gaan. motorklep was nog open (kon niet dicht met de stroom tang rond de - pool kabel) en ik zag 0.1 - 0.2A op dat draadloos bakje en dat gedurende 5-10 minuten. het lijkt acceptable maar da's dan tot 4x hoger dan de 50mA dat ze aan raden en misschien piekt het nog meer na een tijd voor één of andere reden. Misschien zakt het na een half uur nog meer dat weet ik niet. (ik moest het in een neef zijn hangar gaan testen want ik heb geen oprit en sta altijd op straat geparkeerd wat het moeilijker te monitoren maakt). ik zal het volgende week eens met de fluke multimeter in laag amperage mode meten in serie met de - pool dan is het accurater en dan krijg ik ook de klep toe.
  2. geeveebee

    batterij vragen

    ook al aan gedacht maar de cigaret aansteker aansluiting wordt afgesloten als je de sleutel uit trekt. dan moet ik al een kabel van binnen naar de batterij trekken ofzo.
  3. geeveebee

    batterij vragen

    Wulfke: ik heb iemand efkes laten stoppen om 'm met start kabels in gang te trekken. rond de blok gereden met moeite 2Km en dan nog wat minuten laten draaien. daarna de motor stil gelegd effe gewacht en dan startte het nog altijd direct. Als ik afsloot dacht ik aan de led en inderdaad die bleef 20 seconden branden voor het uit ging. Dus da's waarschijnlijk de dader? Is via de wielkast de enige manier om die af te koppelen? Of is er een aparte zekering voor dat ding?
  4. geeveebee

    batterij vragen

    ik heb gevraagd aan de garagist om eens langs te mogen komen maar heb nog geen datum gekregen. Wulfke had al opgemerkt (zie boven) dat de alarm horn kuren heeft. Misschien is dat het probleem. Mijn zus had de wagen een tijd terug al eens zien staan met knipperende richting aanwijzers. Maar ze sprak niet van een alarm geluid. Misschien stopt dat na een tijd of dat ding werkt gewoon niet meer. Misschien is het nog iets anders. Roy: dat rijden is een probleem. Ik werk in eigen gemeente en ga altijd met de fiets. Dus het is met moeite 1 keer per week dat ik er mee rij. Als ik er dagelijks 30km mee zou rijden zal het probleem waarschijnlijk niet opvallen omdat het genoeg oplaad. Dat boegie lampje knippert al jaren zelfs na verschillende keren ze vervangen te hebben. Bij die garagist kom ik niet meer. Die waar ik nu ga heeft jaren in een VW garage gewerkt en is op zijn eigen begonnen en loste mijn turbo probleem direct op terwijl de andere het niet opgelost kreeg.
  5. geeveebee

    batterij vragen

    Ik ben al eens bij een andere garagist geweest maar dat was voor de keuring onderhoud en hij heeft ook mijn turbo probleem opgelost wat een andere niet opgelost kreeg. Dat bleek een sensor te zijn dat kuren had. Normaal moet ie tegen 16 januari gekeurd worden dus als ik het nog even kan rekken kan hij het nakijken gelijk met de rest.
  6. geeveebee

    batterij vragen

    Alright... Ondertussen 2 jaar verder en nog eens een update... Een 3 tal weken geleden de eerste natte en koudere avond. Ik moest ergens op bezoek en had mijn jump starter mee voor de zekerheid. Daar kunnen starten zonder problemen met de jumper aangesloten. Veel condens op de ramen dus die snel verwarmer opgezet zodat ik iets kon zien. Ik moest mijn moeder thuis afzetten maar ze had haar sleutel niet mee. Dus half parkeren op het voetpad en snel uitstappen met mijn sleutel om haar binnen te laten. Instappen en terug vertrekken... vergeet het. ding wou weer niet starten. Jumper er een tijd aan gehangen en nog niet starten waarschijnlijk omdat die raamverwarming alles plat trekt omdat het nog op stond. Een kwartier de snellader er aan gehangen. Nog niet in gang te trekken. Toeval wil dat ik de dag ervoor een nieuw batterij gekocht had om zeker de winter goed door te komen zonder al te veel zorgen. Dus snel die gaan halen en de batterij vervangen. Dat was ook een gedoe want de polen waren omgedraaid en dan was de - pool zo dicht tegen het chassis dat ik nauwelijks die dikke kabel kon plooien en schroeven. Daarna kon ik starten en mij van 't straat en 't voetpad verzetten. Mijn oude batterij gaf meestal 11.8-12V weer als die net volledig geladen werd op die usb plug dat je hierboven ziet. De nieuwe was 12.3 dus dat zag er al beter uit. Er verder nog 1 keer mee gereden en vlot kunnen starten. Gisteren avond moest ik weg en wat dacht je. rot ding wou weer niet starten en volt meter gaf 11.5 aan (wat meestal rond de 12V is) Vroeger startte die tot ongeveer 11.2V nu niet meer. Misschien omdat het kouder wordt. Nu vraag ik mij af wat het probleem zou kunnen zijn want de batterij is nieuw en misschien 4 keer mee gestart geweest. Kan de start motor versleten zijn of vast zitten zodat die enkel veel stroom trekt maar de motor niet op gang krijgt? maar dat verklaart de voltage drop dan weer niet. Er zijn zo van die battery brain clones waarmee je de batterij belasting mee kan uitschakelen zodat die niet leeg trekt buiten 0.005A voor de remote ontvanger. Is er plaats genoeg om zoiets te installeren bij een passat? Of is er ergens een plaats waar ik een zware schakelaar kan plaatsen waar ik altijd aan kan? (achter VW logo ?) Want binnen in is zinloos want als dat ding zelf kuren heeft geraak ik er ook niet meer in en ik wil die plastic sleutel niet afbreken door veel gebruik. Ik zal nog eens een poging doen om zekeringen uit te trekken en te zien wat veel stroom trekt maar ik heb een vermoeden dat de leegloop de ene keer gebeurt maar andere keren niet dus dan wordt het moeilijk zoeken.
  7. typisch... alles ziet er hetzelfde uit zoals in de video's behalve dat die trek kabel er bij mij niet is.
  8. ex-collega van mij heeft dit vandaag eens bekeken en kreeg het logo er wel uit met een schroevendraaier en wat tikken met een hamer. de notch heeft hij er uit geduwd maar de trek kabel zag hij niet direct en hij had geen kleine schroevendraaier bij om eens te peuteren. ik zal het straks eens bekijken als ik terug thuis ben van 't werk.
  9. Een trekhaak heb ik niet. en koffer noch een andere niet bestuurders deur heeft een slot/sleutelgat. de achterste deur aan de bestuurderskant heeft vorig jaar eens een probleem gehad dat de venster vanzelf zakte nadat ik ze wou openen als ze vervroren was. dat had zichzelf opgelost door regelmatig de ruit naar boven te doen ook al was ze al dicht tot ik de motor niet meer hoorde bewegen. misschien kan ik met zware zuignappen dat ze gebruiken om glas te zetten deze naar beneden trekken?
  10. Hallo, Ik heb enkele dagen geleden mijn batterij uit de auto genomen om in mijn tuinhuis op te laden omdat die redelijk plat was door de koude van de afgelopen dagen. Nu wou ik deze er terug in steken om dan naar de winkel en dan de garage te gaan voor mijn eeuwig durend turbo probleem. Maar nu krijg ik de deur niet meer open met die plastic sleutel. Als je draaid hoor je wel iets klikken maar de klink zelf heeft precies nergens grip aan. Volgen enkele youtube video's zou het mogelijk moeten zijn om dat VW logo aan de voorkant er uit te draaien en dan aan een kabel te trekken om zo de motorkap te openen. Maar je raad het al dat lukt ook niet. Er zit wel wat speling op maar ik krijg het niet gedraaid. Iemand nog een idee om de auto open te krijgen?
  11. geeveebee

    batterij vragen

    effe een update... ik heb een goeie maand geleden voor de eerste keer moeten herladen sinde mijn post in april. wat echt hielp was het gedrag bekijken met de usb charger met ingebouwde volt meter (zie bijlages) het was wat zoeken maar de truk om de batterij lang te laten meegaan is geduld. als ik de sleutel insteek geeft die in goede staat eerst 11.2V aan. In slechte staat zakt dit tot onder de 10.5. na een hoop checks van 15-30 seconden stijgt die wel naar 11.2-11.7. tijdens het rijden is dit 14.1-14.4V. ok, het is geen Fluke maar wel een goeie indicator. Ervaring leert dat 11.2 al gaat richting licht sputterend starten en dus de batterij al leeg trek en dat je in het slechtste geval na een tweede poging wel weg kan. Eens daar onder kan je het wel vergeten. Het laagste dat ik ooit zag was 9.9V voor het steeg. Dus als ik ontgrendel, instap en start trek ik de batterij gewoon te snel leeg. Nu het al een paar weken kouder is 's nacht gaat het precies wel veel sneller dan het vorige half jaar. Ik denk dat ik vandaag (na een maand) weer zal mogen opladen omdat de auto weer altijd stil stond deze week.
  12. geeveebee

    batterij vragen

    enig idee in welke fusebox ik moet kijken om de zekering uit te meten? de voorlaatste foto op deze pagina is wat ik links aan mijn stuur heb (had er een echte foto van genomen op te vergelijken) https://fusesdiagram.com/volkswagen/fuses-and-relay-volkswagen-passat-b6.html
  13. geeveebee

    batterij vragen

    bedankt, @wulfke. Moet ik voor elk probleem dat er nog is een aparte thread maken? Dat die extra verwarming niet werkt is het minste. Andere problemen zouden misschien toch opgelost moeten geraken. Op vlak van rijden is die turbo dat 99% van de tijd niet aanslaat het lastigste. Van de ABS ondervind ik niet veel last en de electrische handrem werkt ook perfect ook al gaf die daar nog een error omdat het met de ABS gelinkt is volgens wulfke. @dieseltje: Dat alarmhoorn probleem had wulke ook al gemeld maar dat is blijkbaar niet zo simpel om te vervangen. kan die niet uitgeschakeld worden zodat het systeem er niet achter blijft zoeken?
  14. geeveebee

    batterij vragen

    ik was nog vergeten te vermelden dat als ik de auto afgesloten had voor de meting ik ook aan alle deuren gevoeld had of ze nog open gingen. dat was niet het geval dus die storing moet iets anders zijn. wat ik wel merkte is als ik de auto terug opende dat het voor een tijd 4 ampère trok. ik vraag me af waarom er zo'n gigantische pieken zijn voor de basis dingen nog voor je gestart bent. als je elke dag een paar keer iets in je auto gaat leggen of halen trekt dit toch uw batterij plat?
  15. geeveebee

    batterij vragen

    goei vraag. hiernet naar de boer achter groenten gereden en dat is volgens google maps (maar) 6.5Km. daar heb ik gemeten en zat aan 12.62V dus iets meer dan gisteren avond. de stroom heb ik ook gemeten met alles dicht en gesloten met alarm op en na een paar minuten zakte het en switchte het tussen 0.00 & 0.01A. eigelijk zou je een ampere logger moeten hebben zodat je dit kan opvolgen over langere tijd. misschien piekt die voor één of andere reden na langere tijd.
  16. geeveebee

    batterij vragen

    de spanning had ik ook gemeten. die was terug 12.54V dus niet nog eens 0.6V gezakt door het starten. de afstand naar die self car wash was wel 3x de afstand ongeveer van die naar de winkel. misschien net genoeg om iets te recuperen van het starten.
  17. geeveebee

    batterij vragen

    die 10mA was dan wel nog zonder dat het alarm op stond. misschien trekt het nu meer stroom. ik zal het morgen eens meten met motorkap dicht en volledig vergrendeld.
  18. geeveebee

    batterij vragen

    right, 10ma. is dat dan teveel? nee, een trekhaak heb ik niet. misschien dat vorige eigenaar er één had en die er terug af gehaald heeft maar dat weet ik niet.
  19. geeveebee

    batterij vragen

    ik ging men auto eens afspuiten (bedankt duiven) en daar kon ik nog eens een meting doen nu het op dit uur (21:00) daar rustig was. met de motorkap open maar de andere deuren dicht trok ie nu 7mA (0.07A) voor een paar minuten en dan viel het terug naar 1mA (0.01A). dat lijkt me goed te zijn. Wat me wel opviel en ik ook al meermaals hier zien verschijnen heb is dat als ik mijn voordeur (van mijnhuis) open deed en ik keek nog eens naar de auto dat ik die deur LED zag branden voor nog een 10 tal seconden voor het uit ging. Was dit niet het melden van een probleem dat de batterij kon leeg trekken?
  20. geeveebee

    batterij vragen

    net gemeten toen ik het van de lader haalde en het was 13.12V naar de winkel gereden maar da's nauwelijk een kilometer. als ik mijn boodschappen ingeladen had heb ik eens gemeten en dan zat het op 12.54V
  21. geeveebee

    batterij vragen

    ik dacht net aan iets... de passat heeft achteraan de middelste arm steun een 220V stopcontact en in de koffer een 12V sigarette aansluiting. ik ga er vanuit dat die alletwee via relais uitvallen als je de sleuten uit trekt? maar kan ik die 220V niet gebruiken om tijdens het rijden de batterij bij te laden met zo'n (CTEK) lader? als de alternator/dynamo het probleem is omzeil ik het zo misschien. ik weet niet of die bekabeling voorzien is voor dit want ik denk dat die max 5A trekken ofzo.
  22. geeveebee

    batterij vragen

    goei vraag. ik denk een jaar of 4-5 ? maar nadat ik die laten vervangen had kwam het probleem na een paar maand terug. probleem is dat ik geen oprit/garage heb. ik heb de miserie al genoeg meegemaakt dat ik met 2 tot 3 verleng kabels over 't straat moest lopen om hem op te laden tot die startte om hem dan zo dicht mogelijk te zetten. nu haal ik de batterij er gewoon uit en laad ik het binnen op met de CTEK van 't werk (zal eens één kopen voor mezelf) is een langwerpig zonnepaneel dat ik bovenop het dashboard kan leggen iets dat kan helpen? 20W ofzo das dan 20W/15V max=1.3A? Edit: voor het bovenstaande mag de sigaretten stekken dan niet onderbreken of ik moet kabels rechtstreeks naar de juiste zekering leggen.
  23. geeveebee

    batterij vragen

    de batterij was precies goed leeg getrokken door een 10 tal keer proberen te starten. rond 17h aan de CTEK gehangen en pas na 2-3 uur had ie stap 4 klaar (start klaar) rond 3h was het nog aan stap 5 bezig. deze morgen rond 8h zat ie aan stap 7 bezig dus normaal is het volledig opgeladen tegen dat ik thuis kom. (had regenerate genomen wat langer duurt en is met 15V pieken) stap 8 is klaar en druppel lader mode dus dat brand nooit niet
  24. geeveebee

    batterij vragen

    hoeveel zou het maximum mogen zakken, Barry? het zal zakken want die start stromen zijn enorm. met de CTEK laad het altijd goed op dus ik denk niet dat het probleem de platen of het zuur zal zijn maar eerder een lekstroom of slechte alternator.
  25. geeveebee

    batterij vragen

    bedankt voor de hint. ik zal die één dezer dagen eens uitmeten. ik heb de batterij er uit gehaald en aan de CTEK gehangen zodat ik morgen toch nog naar de winkel kan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden