Ga naar inhoud

jaalders

Members
  • Aantal items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jaalders

  1. Welke kabelboom?? Heb sinds een paar dagen precies hetzelfde. ESP/ABS + Start-Stop errors. VW PAssat 1.4 TSI...
  2. Zo.... 4 boegies en bobines verder... ter aanraden van een collega, die had soortgelijk! Geen meldingen of wat dan ook. En idd: 1 van de boegies en bobine was duidelijk corrosie te zien! Net gedaan, dus ik wil nog goed testen, maar zo is het een dure Turbo geworden......
  3. Eigenlijk is het pas begonnen na de koppeling en vliegwiel vervangen.... Ik heb een filmpje, maar het is lastig te zien. Je moet goed kijken als ie naar de 3000 toeren gaat. En hij is veel meer dan 1Mb....
  4. Eens. Waren bezig om af te spreken maar is niet naast de.deur...
  5. Zo... we zijn weer verder: nieuwe turbo geplaatst en........... auto rijdt beter, maar daadwerkelijke probleem is NIET opgelost Er is nog steeds een schok te voelen bij het optrekken en het lijkt tussen de 2500 en 3000 toeren te gebeuren. Alsof ie van 2500 hangt en ineens naar 3000 schiet. Voor mijn gevoel zit er ook een 'zwaar' gevoel bij het constant rijden. Alsof er iets tegenwerkt en niet soepel draait. Bobine, bougies misschien??? Het is zo vaag en hij is helemaal uitgelezen, maar verder niets te vinden. Dus nu, koppelingsplaten, vliegwiel, 2x motorolie vervangen, nieuwe turbo later... nog steeds een irritant probleem met het rijden van deze passat... Oja, misschien belangrijk: als ik manueel schakel gebeurt het ook.
  6. @Vdub, Hahahah, nice! Wat bereken je voor de analyse en indien het de WasteGate is, om dit op te lossen? Ik zou dan a.s. week een dag vrij maken hiervoor....
  7. @Vdub, als ik langskom, kan ik dan wachten op je analyse?
  8. @Mario_B7: het schakelen was idd een probleem in het begin, dat is met die koppelingsplaten wel opgelost. De error is druk in de Turbo nu. Tja.... ben ook niet blij met deze auto , wat in 3 jaar, 3 grote problemen heeft gegeven inmiddels!
  9. Dus jullie zeggen: skip de VW Stealer afspraak en vervang de N75 en/of Wastegate?? DSG: koppelingsplaten + vliegwiel zijn al vervangen. Schakelen gaat ook gewoon prima.
  10. Hoe kan het toch.... Ik heb de afgelopen dagen verder navraag gedaan. Sommige mannetjes hebben meteen een mening dat de ketting maar vervangen moet worden. De Passat geeft nu geen foutmeldingen meer sinds de laatste reset. Waarom wordt er niet geadviseerd eerst slangetjes te controleren e.d.? Wastegate lijkt makkelijk om ook eerst te vervangen. Als dat het probleem niet oplost kan de turbo alsnog. Heb wat schoonmaak spul in de tank gedaan. Misschien helpt het... A.s. week laat ik een VW dealer een uur controle uitvoeren. Ben benieuwd wat zij voor 127,- kunnen vinden.. arghhhhh.....
  11. LMM komt ook regelmatig naar voren... En gasklepkamer.
  12. OK, aangezien er in de rekening staat dat ie 'goed bevonden' was.... Hmmm... ik heb de garage diverse opties laten weten, eens kijken waar ze mee komen.
  13. passatbeginner, heb je zelfde symptomen gehad?? En als die wel goed bevonden is, wat is dan het probleem uiteindelijk geweest?
  14. Is dit van te voren te constateren door een garage of is het meer 'een gok'?
  15. Net weer gereden, eerst ca 20 minuten, niet eens snelweg, maar gewoon max 100km/u, toen heeft ie ongeveer 2 uur stil gestaan en is er "niets aan de hand"... Zo vaag!
  16. Ow sorry, heb ik nergens gelezen dat dat moet. Ik ben Jochem en rijd VW Passat station 1.4 TSI DSG uit 2011.
  17. Hallo, Mijn Passat heeft een vreemd probleem: Bij het gas 1/8, gewoon rustig dus ingedrukt gaat het prima. Zodra ik rond de 60 rijd en het gas wat feller indruk, dan schakelt ie van 4-5 en 5-6 en uiteindelijk naar 7. Maar vooral bij 4-5 en 5-6 gaat het niet vloeiend om uiteindelijk te schakelen. Wat zaken te weten: - Bij 160k zijn de koppelingsplaten en vliegwiel vervangen (n.a.v. schokken bij het schakelen van 2-3, probleem helemaal verholpen) - Olie is toen ook volledig geflushed en vernieuwd - Ratel bij starten is binnen 2 seconden weg - Zodra ik 10-15 minuten heb geredenen hem een uurtje niet gebruik en dan weer wel, is het probleem volledig weg! Dus als ik een nacht niet rijd, dan heb ik het wel weer. - Maakt niet uit of het warm of koud is buiten - Er is een foutcode mbt de druk in de turbo - Niet getuned - Ik vind dat de DSG wel erg snel schakelt en laag in de toeren blijft, tenzij ik flink het gas indruk of in de S stand zet,,, Nu wordt er geadviseerd de hele Turbo te vervangen, maar ik ben bang dat dit puur een symptoom is. Ik lees veel over de LMM en gasmaker wat vervuild is. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen en tips om eerst te doen, voordat we >1000,- gaan uitgeven aan een nieuwe Turbo. Thanks!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden