Ga naar inhoud

dsgdriver

Members+
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dsgdriver

 1. Iemand een idee hoe je op een B8 via VCDS/OBD11 het alarmsignaal (biepen) kan uitzetten dat afgaat bij het openen vd elektrische achterklep dmv de autosleutel?
 2. Hallo, wanneer ik met OBD11 mijn passat b7 scan, krijg ik volgende foutcode (zie foto hieronder). Het lukt niet om de foutcode te wissen, hoewel er niets mis is met de passagiersdeuren, ze werken allemaal perfect (zowel slot als raam). Heb ook eens bekabeling bekeken aan binnenkant vd deur maar alles zag er normaal uit en alle fiches zaten goed op hun plaats. Iemand een idee waarom deze foutcode niet weg te krijgen is? Of moet ik me geen zorgen maken zolang de deuren normaal werken?
 3. Hoi, Een kennis z'n B7 heeft het volgende probleem: als hij de deuren wilt sluiten met de centrale vergrendeling, sluiten alle deuren behalve de deur rechtsachter die kan je gewoon nog steeds opendoen en reageert dus niet op het signaal van de centrale vergrendeling. Waaraan kan dit liggen? De deur gaat wel gewoon normaal open en dicht, maar reageert gewoon niet op de centrale vergrendeling. EDIT: probleem lijkt opgelost. heb zijn auto eens uitgelezen met OBDeleven & de foutcodes gewist. daarna werkte de deur terug normaal. (had dit eigenlijk moeten proberen vooraleer deze topic aan te maken ^^)
 4. dsgdriver

  dsg7 versleten

  heb hetzelfde probleem van optoeren op het moment van schakelen naar een hogere versnelling: https://www.youtube.com/watch?v=OVpSWPFvvqc schokken in z'n 5de heb ik ook een tijdje gehad, maar is vanzelf verdwenen...
 5. Ik maak het gewoon schoon met een nat doekje.. geen product ofzo. Ik krijg die witte aanslag wel weggeveegd, maar na zoveel weken komt dat terug. Heb het daarnet eens schoongemaakt met WD40 (lol), eens zien wat dat geeft.
 6. Elke keer als ik de bruine afdekking van de bekerhouder schoonmaak, krijgt hij een witte aanslag na een paar weken, zoals te zien op de foto in bijlage. Iemand anders hetzelfde probleem? Hoe los ik dit op? Mijn vorige B6 met dezelfde afdekking had dit probleem niet. (Het gaat om een B7 en kleur van interieur is bruin.)
 7. Hoi, Is het mogelijk om het interval of de frequentie van de DPF regeneratie aan te passen via VCDS? Bv: stel dat er geregenereerd wordt elke ~700km, kan ik dit aanpassen naar bv 1500km?
 8. Heeft iemand dit al eens geprobeerd op zijn Passat? https://www.briskoda.net/forums/topic/380829-superb-mkiii-vcds-adaptations-tried-and-tested/?tab=comments#comment-4611928
 9. Heb dit vandaag eens geprobeerd. Stukje gereden zonder airbag maar het geratel is nog steeds hoorbaar, het lijkt van ergens achter het stuur te komen.
 10. Hoi iedereen. Heb deze topic gestart zodat we ons gemiddeld verbruik kunnen vergelijken met elkaar. (Indien er al zo'n topic bestaat, mijn excuses) Plaats jouw gemiddeld verbruik (liefst in L/100km), welke uitvoering & motor (al dan niet gechipt of dpf/egr eruit) je hebt, welke versnellingsbak (dsg of handbak), hoeveel % van je ritten autosnelweg zijn, welke bandenmaat (+evt. ook spanning) je hebt en eventueel nog andere info die je nuttig vindt om te vermelden. Hier kan je omrekenen naar "1 op ..." naar ".. L/100km": http://www.berekenen.info/van-1-op-naar-liters-per-100-km/ Ik zal beginnen. Onderstaande mag je gebruiken als template & aanpassen met jouw gegevens: Type: B7 Variant Motor: 1.6TDI 105pk CAYC (gechipt naar 140pk/308Nm) Versnellingsbak: DSG7 (DQ200) % autosnelweg: ~80% (meestal CC op 120 of 130km/h) Bandenmaat: 205/55/16 (~2.6bar) Verbruik: ~5.7 l/100km (eigen berekening)
 11. bij het rechtdoor rijden. ik heb er eigenlijk nog niet op gelet of het ook aanwezig is bij het sturen, zal er eens op letten volgende keer
 12. Hoi, Tijdens het rijden met de B7 hoor ik vaak een constant licht geratel die uit het stuur of uit het stuurhuis komt, precies of er iets een beetje los zit vanbinnen. Ik kan niet exact zeggen of het uit het stuur of het stuurhuis komt, maar ik vermoed eerder het stuurhuis. Ik hoor het niet altijd, het hangt er van af hoe "smooth" het wegdek is waarop ik rijd (en in Belgïe zijn deze niet erg smooth zoals jullie weten). Zijn er handleidingen hoe ik het stuur & het stuurhuis makkelijk kan opendoen zonder de boel af te breken?
 13. Hoi iedereen, Op de tankklep van mijn B7 wordt 2.2 voor en 2.2 achter aangeraden (bij minimum belading). Dit lijkt me een beetje te weinig, dus gebruik ik standaard 2.6 bar voor & achter. Kan dit kwaad? En waarom raden ze zo'n lage spanning aan? (Heb er nu 205/55/16 banden op zitten)
 14. Hoi, Welk product raden jullie aan om kleine krasjes te verwijderen van de carrosserie die veroorzaakt zijn door een spons?
 15. Ben vandaag geweest bij APEC. Resultaat: 140pk/308Nm, zeer tevreden auto rijdt nu zoals het moet, verbruik is ook stukken beter geworden op autosnelweg was eerst 110pk/260Nm (theoretisch: 105pk/250Nm) ook een gratis dsg tuning erbij gehad, kan nu eindelijk eens genieten van die dsg
 16. Denk niet dat ik het nog zal gebruiken. Maar moest ik de auto weer verkopen in de toekomst wil ik het wel kunnen terug aanzetten. Anyway, eigenlijk is dat symbooltje geen drama. Zal het maar zo laten ^^
 17. Beste forumleden, Ik heb start/stop reeds uitgezet in vcds (via de "temperatuur" methode), maar het doorstreepte "A" symbool (zie foto bijlage) verschijnt nog steeds rechtsboven in de MFA wanneer de auto stilstaat. is er een manier om dit te verwijderen in vcds zodat het niet meer verschijnt?
 18. Beste forumleden, Waar kan ik in België het beste mijn auto laten chiptunen of mijn DSG laten programmeren? Ik dacht aan APEC in deinze, zij zijn het dichtste bij mij. Iemand ervaring bij hen?
 19. Hallo iedereen, Ik ben sinds ongeveer een week in het bezit van een Passat B7 1.6TDI DSG7 met ~70k kilometers (bj 2014). Tot nu toe zeer tevreden van de wagen (eerste keer met DSG ook). Maar onlangs tijdens het gas geven is mij opgevallen dat wanneer de DSG (in "D" modus) schakelt van D4 naar D5, het toerental voor een kort moment stijgt met ~200rpm alsof hij op dat moment in z'n vrij zit. Dit gebeurt dus enkel tijdens het schakelen van D4 naar D5 (bij andere versnellingen is het me niet meteen opgevallen, maar ik moet misschien nog eens aandachtiger kijken komende ritten). Als het niet duidelijk is wat ik bedoel, kan ik proberen een video te maken ervan. Is dit normaal of teken van slijtage? EDIT: na nog eens goed te observeren tijdens mijn laatste ritten, merk ik het ook bij andere versnellingen, dus niet alleen bij D4->D5. ook valt het meer op wanneer de auto al goed warm is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden