Ga naar inhoud

Marceltdi

Full Members
  • Aantal items

    183
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Marceltdi

  1. Nu in veel steden al bussen die volledig elektriek zijn

    Ook de wadden eilanden hebben al veel lokaal transport en vervoer welke elektriek is

    Op Terschelling rijdt de post, DHL en openbaar vervoer zo rond

    Die met de fietser is hybride, maar het klopt je ziet het steeds meer, een goede ontwikkeling. 

  2. Je kan een DVD bij de dealer aanschaffen of bijvoorbeeld even contact opnemen met @fappie, die kan dat wel voor je regelen en ook de firmware evt bijwerken.

    fappie heeft zich onlangs afgemeld van dit forum, maar misschien kunnen andere forumleden die hem kennen hem met jou in contact brengen.

  3. De strengere eisen gaan er komen alleen lees je elke dag wat anders in de krant, dus gewoon afwachten.

    Vandaag staat er weer dit in de Gelderlander:

    ARNHEM - De invoeringsdatum van de strengere milieuzone in de Arnhemse binnenstad, 1 januari 2019, is niet in beton gegoten. Doordat de benodigde procedure voor de nieuwe regels nog niet is afgerond, zou de invoering op de eerste dag van het nieuwe jaar in gevaar kunnen komen.

  4. Ik ben het met je eens symboolPOLITIEK alle diesels van voor 2005, dus ook de bestelbusjes. Helaas voor mij is mijn wagen van 2002. 

    Wat betreft het afsluiten van steden, of centrumdelen, voor oude diesels zijn ze in Duitsland nog voortvarender bezig.

    Moeten er maar aan gaan wennen.  

  5. teveel naar de F1 gekeken. Die moeten/mogen ook olie verbruiken voor een beter resultaat....

     

    Op dit moment mogen Formule 1-motoren 0.6 liter olie per 100 kilometer verbranden. Lijkt verdacht veel op t verbuik van de VW motoren

    Zouden ze dan stiekem F1 technieken proberen om uiteindelijk met een Fabrieksteam de formule 1 in te gaan ?

  6. Wat kunnen wij zeiken zeg. holy moly.

     

    Misschien gewoon wat meer uit je doppen kijken?. Een fiets maakt toch ook geen geluid. De sloot, een stoeprand, de voordeur.

     

    Tsjonge jonge jonge.(())

    Je blijft je verbazen over instanties, die hebben blijkbaar niks beters te doen, de EU voorop.

  7. Op 350.000 km?

    Nee dan valt het wel mee.

    Maar moet je bij een DSG bak de handrem gebruiken, zit daar geen P stand in zoals bij een Tiptronic ?

    Ik heb dan nog een "oude" Tiptronic maar ik gebruik de handrem nooit ook niet bij mijn vorige schakelbak, gewoon parkeren in z´n 1 zit je ´s winters ook niet met vastgevroren remmen.

  8.  

    Elektrische auto’s moeten vanaf juli klinken als benzine- of dieselmotor

    Nieuwe elektrische auto's moeten vanaf  juli zijn voorzien van een akoestisch waarschuwingssysteem. Dit moet voorkomen dat deze voertuigen niet gehoord worden. Wereldwijd hebben bonden voor blinden en slechtzienden het verbod geïnitieerd.

    De meeste inwoners van dorpen en steden waren juist zo blij dat de wereld een beetje stiller wordt door het stijgende aantal elektrische auto’s. Ze verhogen de levenskwaliteit, want geluid is letterlijk ziekmakend. Ook de bestuurders van elektrische auto's zelf genieten van de stilte aan boord. Maar de vreugde is van korte duur, want komende zomer is de introductie van een zogeheten Acoustic Vehicle Alerting Systems (AVAS) verplicht.

    Elektrische voertuigen kunnen namelijk levensgevaarlijk zijn en niet alleen voor blinden. Het Amerikaanse Department of Transportation heeft geconstateerd dat elektrische voertuigen 37 procent vaker betrokken zijn bij ongevallen met voetgangers dan hun conventionele tegenhangers. Daarom moeten alle nieuw toegelaten auto's met een elektromotor vanaf 1 juli zijn voorzien van een waarschuwingssysteem. Een jaar later geldt die regeling voor álle elektrische auto's, plug-in hybrides en brandstofcelauto’s. Het gaat daarbij niet alleen om auto’s, maar ook om commerciële voertuigen met vier of meer wielen, zoals bussen.

    De EU-verordening bepaalt dat het geluid tot een snelheid van 20 km/u wordt uitgezonden. Daarboven maken de banden zoveel geluid dat men ze daardoor kan horen aankomen. Het geluid moet lijken op een verbrandingsmotor en bestaan ​​uit frequenties die ook door ouderen goed waarneembaar zijn. Het volume moet minimaal 56 dB bedragen en niet meer dan 75 dB bij 20 km/u. Achteruitrijgeluiden zijn ook verplicht, standgeluid is optioneel. Een ‘pause switch’, een schakelaar om bijvoorbeeld ‘s nachts toch onhoorbaar door een woonwijk te kunnen rijden, is toegestaan.

     

  9. verkeerd idee wil ik niet 1,2,3 zeggen, maar het is een gevoelig systeem. Plastic van de stelmotoren wordt oud en scheurt na verloop van tijd. Ook komt er tijdens vorst periodes pekel en vocht tussen. t totale proces met oud plastic zorgt ervoor dat de boel stuk gaat.

     

    Heb al 2 keer de ANWB er bij moeten roepen omdat er een stelmotor stuk was.

     

    Producteigenschap ?

  10. ik heb de motor en toebehoren nieuw liggen heb ik toen gekocht maar niet gebruikt. Het is oem vw.

     

    Misschien heb je er wat aan

     

     

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    Hou ik even in gedachte eerst even kijken of de huidige V70 weer goed aan de praat te krijgen is als die het probleem is.

    Heb je ook een OEM nummer voor mij ?  

  11. Vandaag in de Telegraaf

     

    DEN HAAG - Het ’groenste kabinet ooit’ zorgt voor meer files met de ambitie om mensen massaal aan de stekkerauto te krijgen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) waarschuwt voor de schaduwzijde van elektrisch rijden.

    De aanschafprijs van elektrische auto’s is hoog, maar het gebruik is juist goedkoper. Mensen hoeven bijvoorbeeld geen accijns te betalen”, zegt PBL-programmaleider verkeer en vervoer Hans Hilbers. „Als automobilisten minder kosten hebben, gaan ze vaker rijden.”

     

    Zeker als de aanschaf van de stekkerauto voor meer mensen binnen bereik komt, gaat dit sneller leiden tot meer files, waarschuwt de deskundige. Hilbers attendeerde Kamerleden in een gesprek ook op het wegvallen van de accijnsinkomsten aan de pomp. Dit levert de schatkist nu jaarlijks ruim 8 miljard euro op.

    Het kabinet probeert uiterlijk in 2030 de verkoop van nieuwe auto’s die rijden op diesel of benzine aan banden te leggen. Ook in het toekomstige klimaatakkoord ligt de focus op elektrisch rijden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden