Ga naar inhoud

touzani

Members+
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door touzani

 1. Heeft een 1.6tdi bj 2012 cayc motor wel of geen dubbele massavliegwiel?

  Online kom ik 2 setjes tegen. Een model voor zonder dubbele massavliegwiel en een model met.

  Alvast bedankt.

   

  Update:

  Bij het stoppen bij een stoplicht viel de auto uit en kon deze niet meer in de versnelling krijgen. Koppelingspedaal bleef ingedrukt.

  Bij de garage bleek de hulp cilinder het begeven te hebben.

  Auto heeft 250.000 op de teller, chipped door vagtechniek. Bij het wegrijden heb ik het gevoel dat de auto inhoud / beetje slipt. Het schakelen gaat voor de rest prima.

 2. Beste Passat rijders,

  Ik heb het vermoeden dat 1 van de 4 verstuivers van de Passat aan het begeven is. Ik heb de waardes uitgelezen met vcds. Heb eerlijk gezegd geen verstand van hoe ik de waardes moet interpreteren.

  Kan er iemand een blik werpen op het log bestand en mij een richting geven in welke verstuiver ik het probleem moet zoeken?

  Motor loopt stationair niet lekker, schud en verbruikt veel brandstof. Betreft een Passat 1.6 TDI CAYC motor blok.

  Alvast mijn dank.

  passat-3aa-injectoren.xlsx

 3. Forum leden,

  Ik heb van de week een Kleuren Km teller kunnen kopen als vervanging van de originele B7 Diesel teller. Deze heeft o.a. needle sweep geactiveerd wat met de originele teller niet kon. DPF indicator is geactiveerd.

  Nou is mijn vraag wat de verschillen zijn tussen beide units? Gaat om een 3C8920880M teller als vervanging voor 3AA920870D.

  Wat mij opviel was de toerenteller, maar wat nog meer.

  image.png.3c1a40bad73cdb6a2833b78a71d227d5.png

 4. Kijk is op ahw-shop in Duitsland. Bestel de set met waterpomp daar en stuur de oude waterpomp terug voor de pfant (statiegeld)

  Werkt super daar. Bij laatste golf gti ook gedaan en ga voor mijn Passat 1.6 TDI aanstaande lente ook weer doen. Je hebt alleen een monteur nodig die het wil vervangen.

   

   

  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

   

  Ik ken inderdaad ahw-shop, had alleen nog niet gekeken. De prijsopgaaf die ik heb opgekregen was excl borg waterpomp. Prijs is afkomstig van autohaas Zutphen en incl 35% ledenkorting. vind het toch een behoorlijke bedrag wat ze nog vragen.

   

  Ik zal het setje maar bij de oosterburen bestellen. Thanks voor de tip. 

 5. Mijn Passat 2012 1.6 TDI moet binnenkort een nieuwe distributieset hebben. heeft nu 194000 op de teller. Maar omdat ik koelvloeistof verlies heb en om de 2 weken koolvloeistof moet bijvullen wil ik vervroegd de distributie en waterpomp vervangen.

   

  Ik heb nu een offerte liggen voor een complete originele VW set inclusief waterpomp a €430,- exclusief arbeid.

   

  Is dit een schappelijke prijs of moet ik kijken naar alternatieven als conti en skf? 

 6. Ik kan uit ervaring zeggen dat je geen spijt zult krijgen van vagtechniek. Ik heb mijn Passat op 13 september bij ze laten tunen en geniet nu elke dag van de auto. Ik heb helemaal niet meer het gevoel dat ik een 1.6 aan het rijden ben. De auto reageert veel vlotter en agressiever dan voorheen. De ontvangst bij vagtechniek was perfect. je kan zowel tijdens de proefrit als na de tuning mee rijden.

 7. er zit dacht ik nog een 2de schroef heel diep in de holte thv waar de greep aansluit aan het paneel, als deze eruit is moet de greep uit het paneel geschoven worden.

  Die schroef zit aan de binnenkant/achterkant van het deurpaneel.

  Die had ik ook gevonden, eruit gehaald, maar krijg de hendel er niet makkelijk uit. Wilde geen geweld gebruiken..

   

  Is er manier van eruit halen? Dus eerst boven eruit en dan onderkant naar boven duwen.

 8. Ik ben benieuwd. Hou ons op de hoogte inderdaad. Weet je toevallig ook hoe lang die 20% korting geldt bij 2 kandidaten?

  Volgens mij is dit standaard als je met 2 auto's komt. Kijk even wie van de members nog zijn auto wil laten tunnen en neem contact met ze op...

   

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 9. Kreeg dit advies meerdere malen. Matthijs dus maar een bericht gestuurd. Ik wacht af.

   

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

   

  Ik heb al contact gehad met Matthijs hierover en die kon een korting aanbieden van 15% bij JD. Het is voor mij nog steeds duurder dan bij Vagtechniek zonder korting voor een stage 1 tuning. De korting die ik kan besparen op de tuning kan ik aan andere aanpassing en onderhoud van de auto uitgeven. Zo bekijk ik het.

 10. Ik overweeg tuning en wil dan ook gelijk de DSG mee te laten nemen. Alleen is dan even de vraag of de DSG-tuning mogelijk is in combinatie met de 20% korting op stage 1 tuning.

   

   

   

  Ik ben er nog niet uit welke stage ik dan wil laten doen voor chiptuning en DSG-tuning. Iemand nog tips of advies?

   

  Het is inderdaad mogelijk om 20% korting te krijgen op een stage 1 tuning i.c.m met een DSG tuning. Op de DSG tuning zit dan geen korting op. korting geldt enkel voor motor tuning en enkel stage 1.

  wachttijd bij vagtechniek is momenteel 1 week.

 11. ik zou graag mijn B7 1.6TDI willen chippen om meer vermogen uit de motor te halen. Merkte tijdens de vakantie dat ie net toch een beetje pit miste in Frankrijk in de hoogte versnelling.

   

  Weer iemand of er op termijn een actie of Groupbuy langskomt bij vagtehniek, JD, VVT of hartog?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden