Ga naar inhoud

deroy

Members
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door deroy

 1. Hoi, Mijn koppeling heeft sinds vandaag de eerste 6 cm dode slag, en geeft dan pas weerstand. Er valt wel vervolgens gewoon te schakelen en mee te rijden. Na onder de pedalen gedoken te zijn merk ik dat het staafje (zie foto) van de hoofdcylinder achter het pedaal wel erg losjes in zijn cylinder hangt. Ik kan hem een beetje van links naar rechts en rond bewegen. Ik vermoed dat die intern gebroken of los is. Of hoort dat staafje (plastic) zo los te zitten als het pedaal omhoog is...?
 2. Stadslichtje was vastgesmolten in de lampunit. Uiteraard brak bij het proberen te verwijderen het lampje. Het gat voor de fitting was vervormd. Ellende dacht ik; unit total loss, bumper moet eraf om unit uit te bouwen en nieuwe er weer in, afstellen..... Niet dus! De fitting van het standlicht heeft een doorsnede van 12mm. De meeste verzinkboortjes ook! Dus de oplossing was een uurtje prutsen met een verzinkboor op een korte ratelschroevendraaier. De hoek lastig, wat een stijve duim oplevert na het gepruts, maar het werkt. Wel opletten dat je niet doorschiet en de verzinkboor verliest in de lampunit . Maar het fittinkje zit weer klemvast, en het spaart me een nieuwe unit en een bumper verwijderen uit. Deze procedure leek met het delen waard. De kruimels glas en plastic moet ik nog met een stofzuiger met dun slangetje verwijderen uit de unit, maar dat is peanuts.
 3. Klus geklaard. Ik zag dat de carterplug van RVS oid was, en mijn nieuwe niet (corteco plug, leek me gegalvaniseerd, met groen goedje erop gesmeerd). Dus ik heb de oude hergebruikt, incl ring, en netjes met 30Nm aangedraaid. Was dat een goed idee? Niet dat er nu nog wat aan te doen valt, maar toch...
 4. luchtfilter, interieurfilter, ruitenwissers. Niet echt spannend, maar wel nodig. En leuk voor de ervaring van zoon van 4 Ambitieuzer is wellicht de koplamp waarin het stadslichtje vastgesmolten zit. Vaker voorkomend probleem las ik al. Ik vrees dat dus de hele unit vervangen mag worden, en dus de bumper eraf moet. Passat 3C variant, highline, 1.8TSI handgeschakeld. Rijdt als een trein. En het beige alcantara zit goddelijk.
 5. dank u dank u. Met de vakantie in het zicht, wat klusjes aan de wagen aan het plannen...
 6. Ik wil zelf eens olie en filter verversen. Zit gewoon nog op LL intervallen, en nu zo'n 15000 gereden sinds laatste verversing. Rustige kinderproof rijstijl. km stand nu 149000. Moet ik dan ook iets met de service interval meter doen? Of gewoon verversen, rustig verder rijden en wachten tot de service melding komt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden