Ga naar inhoud

Willems

Members
 • Aantal items

  40
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Willems

 1. Willems

  accu vervangen

  Vandaag een poging gewaagd om bij een andere VW-dealer dit (instellen naar AGM-accu) na te vragen. Ook hij benadrukte het belang van het juist inleren vd accu. Op mijn vraag waarom dit mij niet lukte met VCDS kreeg ik als antwoord dat hij dit niet wist aangezien de dealers blijkbaar werken met een ander systeem (OCIs). Tja, weer terug bij af.
 2. Willems

  accu vervangen

  Exact hetzelfde probleem dus. Ook ik kan de code aanpassen naar 070 VA0 111111111, de rest niet met dezelfde melding. Ik vind dit wel erg toevallig dat dit bij ons allebei zo staat. Er staat toch niet voor niets de optie AGM? Zou jij dit ook eens bij de dealer kunnen navragen? De plaatselijke dealer hier is niet erg scheutig met het geven van info hierover (natuurlijk uit eigenbelang). Ik probeer het nog eens via de dealer van mijn werkgever, wellicht kan hij mij dit toelichten.
 3. Willems

  accu vervangen

  Hoe moeilijk kan een accuwissel zijn? Ik kwam er ook achter dat, naast de reeds genoemde foute instellingen, ook het type accu fout staat. Wellicht is dit ook de oorzaak dat de AGM-accu die blijkbaar in oktober 2013 is vervangen, nu weer aan vervanging toe is (zou in principe 7-10 jaar mee moeten gaan). Er staat een wet-accu ipv een AGM-accu ingegeven. Als ik dit wil veranderen krijg ik de volgende melding "This appears to be an uninitialized control Module;valid WSC/Importer/Equipment data may be required.". Ik kom zowel met de defaultcodes als de bestaande codes echter niet verder. Zucht
 4. @Foppe: nee, ik heb dit nog niet getest omdat mijn start/stop niet werkt, wsch ten gevolge van een accu die aan vervanging toe is. Ik ben er nog niet geheel uit hoe ik een nieuwe accu dien in te leren. Als dit gelukt is, zal ik dit verder bekijken. Als iemand in de tussentijd dit met succes heeft ingevoerd, hoor ik dat graag.
 5. Hierbij een handige link om het start-stop-systeem uit te zetten. coderen via 19 - Can gateway 10 - aanpassing in lijst startspanningsgrens opzoeken en aanpassen naar 12V Ik heb deze zelf nog niet getest maar kwam deze toevallig tegen voor diegene die hem zoekt. Succes!
 6. Willems

  accu vervangen

  Heb nog een link gevonden op internet Ook hier staat de code ingesteld op 068 JCB 1111111111. Toeval? Ik denk persoonlijk dat de 1e 3 posities het belangrijkst zijn. Deze staan bij bij op 068 aangezien er een 68Ah Varta inzit. Dit dien ik dus te wijzigen naar 070. De volgende 3 hou ik maar VA0 aan omdat ik een Bosch heb gekocht. Het serienummer is dus volgens de dealer niet zo belangrijk; deze stelling wordt onderschreven aangezien bij mij enkel 1'n staan.
 7. Willems

  accu vervangen

  Martijn, ben benieuwd wat er bij jouw staat. Overigens bedoelde ik in bovenstaande posts niet dat coderen via optie 61 duidelijk is maar via het UDS-protocol. Hier kun je immers de waardes ingeven van de nieuwe accu. Mijn kabel geeft bij mijn weten alleen CAN aan of kun je dit ergens wijzigen? Of is dit bepaald in de OBU of deze CAN of UDS is?
 8. Willems

  accu vervangen

  Ik heb eens gekeken welke waarde bij mij staat (fabrieksmatig tenzij iemand dit zonder reden ooit gewijzigd heeft) Stored value is: 068 JCB 1111111111 Deze correspondeert totaal niet met de BEM-code van mijn Varta accu. Ook de eerste 3 posities zouden niet conform het format zijn zoals door VW bepaald. Ik vraag me dan ook af of het door VW niet spannender gemaakt wordt dan dat het is. De VW-dealer wist mij te zeggen dat het serienummer vd accu wordt ingegeven voor de garantie. Ben benieuwd wat er bij jullie vermeld staat. Persoonlijk denk ik wel dat het belangrijk is dat de juiste wa
 9. Willems

  accu vervangen

  Ik heb idd begrepen dat in het boordnet niet het merk Bosch is te selecteren maar dat je wel Varta kunt selecteren aangezien deze identiek is aan de Bosch. Ik weet alleen niet hoe cq waar ik dit zou moeten aangeven. Het filmpje vind ik enkel duidelijk met de codering via adres 61 aangezien je daar de specificaties vd accu kunt selecteren. Ik heb echter de CANbus optie waarin je blijkbaar enkel een BEM code ingeeft. Aangezien de specificaties (68Ah vs 70Ah resp. 680A vs 760A) afwijken zou ik niet weten waar ik dat moet aangeven.
 10. Willems

  accu vervangen

  Heren, mijn Passat 2.0 tdi uit 2010 met start-stop-systeem heeft een Varta AGM accu 7P0915105 68Ah 680A die aan vervanging toe is. Nu heb ik een nieuwe Bosch accu gekocht S5A08 die helaas niet voorzien is van een BEM code. De dealer stelt dat voor een auto met start-stop-systeem een accu met BEM-code noodzakelijk is. dit vind ik vreemd aangezien de nieuwe Bosch een start-stop-accu is en hierbij wordt aangegeven dat hij de 7P0915105 kan vervangen. Mij vraag is nu hoe ik deze accu kan inleren. Weet iemand raad?
 11. Willems

  boordnet uitbouwen

  Heren, bedankt alvast voor jullie reacties. We gaan het proberen. Eerst op zoek naar een boordnet. Ik heb nu een 3C8937049AB boordnet met (waarschijnlijk) een probleempje. Welk boordnet zou hiervoor als vervanging gebruikt kunnen worden? Hoeveel codes / screenshots moet ik maken?
 12. Willems

  boordnet uitbouwen

  Ik zit met de volgende vragen: - hoe bouw je een boordnet uit? - hoe kopieer (?) je de codes van het oude naar het nieuwe boordnet? - moet dit dan hetzelfde zijn of kun je bv 3C8937049AB kopiëren naar 3C8937049D? - blijven de codes bewaart op het boordnet als er geen spanning meer opstaat?; zoja, hoe lang?
 13. Heren, ik ga kijken of hier mogelijk het probleem zit. Wordt wel weer volgend weekend aangezien ik hier door de week geen tijd heb. Voor het geval het probleem toch in het boordnet zit hoor ik graag wie nog een 3C8 937 049 AB boordnet te koop heeft. Wederom bedankt voor jullie ondersteuning.
 14. Beste Vincent, ik heb idd een 3c. Als ik het goed begrijp dan gaat de kabel van de stekker aan de mistlampzijde over naar de stekker die jij aangeeft; dat zou idd verklaren dat de kabel overgaat in een andere kleurcodering. Bedoel je het binnenscherm van het linker spatbord en hoe kan ik deze het beste verwijderen? Kun je iets specifieker aangeven waar ik de stekker vervolgens moet zoeken?
 15. Ik weet niet meer waar ik het moet zoeken. Heeft iemand misschien een electrisch schema dan kan ik wellicht dit nog helemaal nalopen.
 16. Heren, n.a.v. jullie reacties het volgende geprobeerd. Via vagcom mistlampen gedeactiveerd; storing blijft echter op dashboard staan. Dit vind ik vreemd. Kabels doorgemeten; deze blijken in orde te zijn. Wel snap ik het volgende niet: - mistlamp rechts: stekker A positie 3 vh boordnet; kleur bedrading aan zijde boordnet = kleur bedrading aan R-mistlamp (wit-geel) - mistlamp links: stekker D positie 2 vh boordnet; kleur bedrading aan zijde boordnet = wit-groen <> kleur bedrading aan zijde L-mistlamp = wit-geel​; dit snap ik niet. Kan iemand mij dit uitleggen? Tevens mee
 17. Peter, jij geeft aan stekker D pin 3. Jan jij geeft aan stekker D pin 2. Welke is de juiste?
 18. Beste Peter, dank voor je uitgebreide verhaal. Ondanks dat ik geen technische achtergrond heb, heb ik een tijd geleden op mijn Passat zelf een trekhaak gemonteerd en kabelboom aangesloten. Dus het zou me moeten lukken. Ik ga dit een andere dag proberen. Je zegt stekker D pin 3. Welke pin zou dan de rechter kant bedienen? Ik neem aan dat dit een andere zou moeten zijn aangezien dit de bochtverlichting aanstuurt.
 19. Nog even het volgende geprobeerd. Ik heb een rechtstreekse massa aangesloten op de linker mistlamp. Ook hier weer zonder lamp met contact uit 12V en zodra ik de lamp aansluit valt de spanning weg. Aan de massa ligt het dus niet.
 20. Martijn, nummer 13 is idd de zekering van de mistlamp. Als ik deze verwijder dan gaat de rechter mistlamp uit. Echter, dan blijft er nog steeds spanning staan op de linker mistlamp. Ik snap er niets meer van.
 21. Beste Peter, ook hier vind ik niet de zekering vd mistlampen. Zou toch ook gewoon in het boekje moeten staan (verbeterpunt voor VW)
 22. @@wulfke: Yep als ik de linkse rechts aansluit doet hij het idd. ik krijg op mijn dashboard idd een foutmelding dat de linkse mistlamp het niet doet. Bij het uitlezen met vcds krijg ik de melding 'open or short to plus'. Maar hier wordt ik uiteraard ook niet wijzer van. Dit kan wijzen op een onderbreking in de bedrading, kapotte zekering of iets dergelijks maar niet waarschijnlijk omdat ik toch spanning meet. Ben echter nog steeds zoekende naar de zekering van de mistlampen; blijft een groot raadsel waar deze zit. Dan kan ik dat ook weer uitsluiten.
 23. Heren, dank voor jullie reacties maar ben er nog steeds niet uit. @@Diver: welke massa bedoel je? Er zit 1 stekker met 2 aansluitingen op de mistlamp. Uiteraard de plus en de massa. Welke massa zou links aanwezig moeten zijn? Ook is de zekeringenkast onder de motorkap anders dan jouw afbeelding. Welke zekering(en) zouden vd mistlampen zijn? Ik denk echter niet dat het een zekering is aangezien ik wel spanning heb. @@wulfke: aan de lamp ligt het niet aangezien ik de rechterlamp heb geprobeerd waarvan ik zeker weet dat ie het doet. Aan de connector ligt het ook niet aangezien deze norma
 24. Inmiddels heb ik het volgende gedaan. Ik ben begonnen met de foutcode te wissen maar deze komt terug als ik het contact weer aanzet. Vervolgens heb ik de spanning gemeten op beide mistlampen: - rechts is enkel spanning als de mistverlichting aanstaat; deze lamp doet het gewoon. - links is ALTIJD spanning; ook als het contact uitstaat; de lamp brandt echter niet. Als ik rechts een lamp aansluit dan brandt deze gewoon. Deze zijde functioneert dan ook correct (ook de bochtverlichting). Sluit ik links dezelfde lamp aan dan daalt de spanning naar 0; dit klopt dus niet. Aangezien
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden