Ga naar inhoud

omelet4554

Members
  • Aantal items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over omelet4554

Profile Information

  • Plaats
    Brabant

omelet4554's Achievements

0

Community reputatie

  1. Slot is vervangen, alles doet het weer super. Overigens kon ik met een inbus de 12-puntsbout prima los krijgen. Bedankt!
  2. Ja, de stekker zat er helemaal in en was ook vergrendeld. Ik heb eens flink zitten sproeien met de ruitenwisser achter, maar deze is helemaal lekvrij. Ook langs het rubber in het raam komt niks naar binnen. Vervolgens heb ik de hogedrukspuit van alle hoeken op de achterklep gezet, maar het slot blijft krukdroog (hij zit ook aan de binnenzijde van het rubber). Het gebied van de achterklep heeft aan de binnenzijde ook helemaal geen droogresten of andere sporen dat er ooit water langs is gelopen. Raadselachtig.
  3. Dat zal ik morgen eens proberen. Ik heb sowieso last van water in de klep als ik hem open doe na een regenbui, loopt er langs alle kanten water het kofferruim in. Nu de bekleding eraf is zal ik eens kijken waar dat vandaan komt. Vermoed dat het niet van de ruitenwisser komt, omdat er ook zand, stof, enz in zat. Iemand nog een idee waar ik de juiste tools kan krijgen op die 12-punts bouten los te krijgen?
  4. Bingo. Bij het lostrekken komt er al rotzooi uit de stekker mee naar buiten. De schade: pinnen 1 en 2 van stekker T4az zijn totaal verdwenen uit het slot, de hele connector ligt vol met zand en geoxideerd koper. Pin 1 is teruggevonden in het contradeel dat aan de stekker zit: Inderdaad gaat bij het kortsluiten van pin 1 en 3 het kofferbaklampje branden in het kombi-instrument en gaat bij het kortsluiten van pin 2 en 3 de kofferbakverlichting aan (eindelijk na 1.5 jaar!). Elektrisch schema (voor de station versie): Morgen dus even een nieuw slot bestellen.
  5. Ik zou wel willen, maar ik kom er niet bij Het grote euvel is dat ik de bekleding van de achterklep er niet af krijg op de hoeken die richting het raam gaan. Hoe krijg ik dat los?
  6. Hallo, Mijn Passat 3C uit 2007 ziet niet dat de kofferbak open is: - In het kombi-instrument is niet te zien dat de kofferbak open is, deuren laat hij wel zien, - Als ik de auto ontgrendel en de kofferbak open, gaan na een tijdje de deuren op slot, - In VCDS geeft de comfort module ook aan dat de trunk dicht is. - De kofferbakverlichting doet het niet. Dus de speurtocht begint. De sensor lijkt in het kofferbakslot te zitten (2x microswitch), dus de binnenbekleding eraf. Ik kom tot het stuk aan de achterruit, dat zit echt ontzettend vast. Hoe krijg ik dit los? Alle andere clipjes en schroeven zijn los. Verder: ik zie het slot zitten, hoe krijg ik dit los uit de auto? Heb ik daar zo'n 12-punts bit voor nodig? Waar koop je zoiets? Tot slot: waar kan ik de stekker T10 vinden waarin alles bij elkaar komt en naar de kabelboom loopt? Als ik deze niet kan vinden wil ik bij de comfortmodule meten of de signalen daar aankomen op T18 pin 8 en 15. Hoe kom ik daarbij?
  7. Thanks man! Heb dezelfde camera gekocht, dus dat gaat goed komen. Als hij binnen is, ga ik aan de slag. Ik ga wel een vaste 12V>5V converter monteren achter het opbergvakje, omdat ik daar al dingen in heb liggen.
  8. Hallo, Ik wil een dashcam monteren en de kabel langs de overgang voorruit/hemelbekleding, door de A-stijl bekleding naar beneden leiden tot in de zekeringenkast links naast het stuur. Ik vraag me af hoe ik dit het beste kan doen. De bekleding van de A-stijl lijkt vrij makkelijk los te kunnen door het AIRBAG labeltje weg te halen en de Torx schroef daaronder te verwijderen. Onderaan de A-stijl zit een klein afdekkapje en vervolgens een langwerpige die naast de zekeringenkast zit: De kabel loopt dan langs de groene weg. Vragen: 1) Hoe gaat het kapje in de rode rechthoek los? 2) Hoe kan ik een extra zekering toevoegen op een lege plek? 3) Hoe leid ik de kabels veilig langs de airbags in de A-stijl? 4) Waar kan ik op deze plek een 'Ignition on' signaal aftakken? Als het lukt zal ik wat foto's van de montage toevoegen
  9. Hallo allemaal, Ik heb een Passat 3C (07/2007) waarbij de afdekplaat niet in de bumper zit, omdat de clipjes niet meer aanwezig zijn. Ik heb de afdekplaat wel. Bij de dealer heb ik twee clipjes gehaald, maar ik krijg ze met geen mogelijkheid in de bumper. Dit onderdeel heb ik besteld: Hoe krijg ik dit in de vierkante gaatjes in de bumper, zonder de bumper te slopen? Ik heb het idee dat als ik gewoon erg veel kracht zet, de bumper het niet overleeft en dan zijn we nog verder van huis. Tot slot: is het normaal dat er rond het montagepunt van de trekhaak wat roestige plekjes te zien zijn (dus rond het gat waar de trekhaak in gaat)?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden