Ga naar inhoud

SummitMan62

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over SummitMan62

Profile Information

  • Plaats
    Schoorl

SummitMan62's Achievements

0

Community reputatie

  1. @Blaauwwiekel: bedankt voor deze suggestie @Diesel986: daar had ik inderdaad niet aan gedacht. hartelijk dank
  2. Hmmm. Normaliter haal ik alles uit elkaar om te hopen dat het iets oplost. Maar ik heb er van geleerd dat dat niet altijd de beste werkwijze is. Vandaar dat ik het nu een keer anders aanpakte. Sorry als deze werkwijze je niet aanstaat. Maar in elk geval dank voor de moeite om me te helpen.
  3. @blaauwwiekel, Bedankt voor de tip, maar ook in jouw voorstel zou ik het getik 430 keer per minuut moeten horen bij een snelheid van 50 km/uur. Maar ik hoor het slechts 168 keer per minuut. Helaas nog geen oplossing ben ik bang. Maar in elk geval dank voor het meedenken.
  4. @Fopperr: dank voor je suggestie. Maar hetzelfde geldt als voor alle andere ideeen: het aantal omwentelingen van de banden komt niet overeen met het aantal tikken. Dus het kan geen steentje, schroef of spijker zijn. Vandaar dat ik het ook een "Puzzel" noem in de titel van het onderwerp Hopelijk is er toch iemand die snapt welk draaiend onderdeel er 2.5x zo langzaam gaat als de wielen, homokineet of aandrijfas.
  5. oh ja, @bandenman: er zitten geen lichtmetalen velgen op
  6. Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik heb mijn stuur volledig gedraaid en opgetrokken. Geen geluid. Het geluid is overigens ook best lastig te horen. Vanaf circa 40 km/uur begin je geluid te horen. Het lijkt me dus onlogisch dat het de homokineet is. Het lijkt me ook niet dat het de wiellager is. Deze zou ook een tikkend geluid moeten geven met hetzelfde toerental als de wielen. Dus circa 430 tikken per minuut bij 50 km/uur. Maar ik hoor er toch maar 168. Nog andere suggesties?
  7. De homokineet lijkt me niet zo waarschijnlijk. Deze draait toch met hetzelfde toerental als de wielen?
  8. SummitMan62

    Aanloop puzzel

    Mijn passat (1.9 tdi, 6 bak) heeft sinds enige tijd een aanloop geluid. Het is een raadsel wat er aanloopt. Wellicht dat technische experts onder jullie weten waar dit vandaan komt. Hierbij de feiten: - tikkend (laag) geluid - alleen te horen tijdens het rijden - tikkend geluid is regelmatig bij een constante snelheid - het tikkend geluid is recht evenredig met de rij snelheid - het kan niet één van de wielen/remmen zijn, omdat het toerental niet overeenkomt. Namelijk het volgende: Mijn band heeft een omtrek van 1.94 cm Een snelheid van 50 km/uur is 833 meter/minuut. Dat betekent 429 omwentelingen / minuut Bij 50 km/uur is het aantal tikken 168 per minuut. De band maakt dus veel meer omwentelingen dan het tikkend geluid. De verhouding is dan 429/168=2.55 Bij 60 km/uur: 200 tikken per minuut Bij 70 km/uur: 232 tikken per minuut Bij 80 km/uur: 272 tikken per minuut Het tikken is dus recht evenredig met de snelheid Als ik naar links stuur, wordt het tikkend geluid duidelijker hoorbaar. Stuur ik naar rechts, dan wordt het tikken geluid vager. Als ik tijdens het rijden de koppeling intrap, blijft het tikkend geluid doorgaan. Als ik verander van versnelling (maar gelijke snelheid houd), heeft dat geen effect op het aantal tikken bij de betreffende snelheid. Het geluid is moeilijk te localiseren, maar lijkt uit de voorkant te komen. Het is wellicht overbodig, maar bij stilstand is het tikkend geluid niet te horen. Ook als ik bij stilstand gas geef, is er uiteraard geen tikkend geluid Heeft er iemand een idee welke draaiende delen de oorzaak van dit tikkend geluid kan zijn?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden