Ga naar inhoud

Freetime103e

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Freetime103e

Profile Information

  • Plaats
    Amersfoort

Freetime103e's Achievements

0

Community reputatie

  1. Bedankt voor je tip Gerorg007 zeer waardevol en goed uitvoerbaar! Je moet toch wat doen om het dieventuig in ieder geval moeilijk te maken. Inderdaad, als ze persè iets willen hebben dan sta je machteloos! We gaan hiermee aan de slag.
  2. Zo'n anti diefstal afscherming is uiteraard een goed alternatief maar......wel erg duur! Komt nog bij als men toch al in de auto is en de radio wil stelen wat zal dan de schade hiervan zijn? Er zal dan grof geweld gebruikt worden. Ik denk dat gewoon de normale montage methode met de standaard schroeven de beste keuze zal zijn en dan maar hopen dat er geen inbrekers komen. Een alarminstallatie zou hierbij kunnen helpen.
  3. Als je de originele bevestigingsschroeven vervangt voor antidiefstal schroeven dan is het probleem van Erwin opgelost.
  4. Op de eerste plaats allemaal hartelijk dank voor de reacties! Inmiddels heb ik zelf de wisseling van de standaard radio voor een RNS300 navi uitgevoerd.....erg eenvoudig? De omlijsting wip je er zo vanaf ( klik systeem) daarna 4 schroeven losdraaien en dan kan de radio eruit. Voldoende lengte van de achterliggende kabels, dus dat is geen probleem. Het loskoppelen van de aangesloten kabels is eenvoudig en d.m.v. Het kleur systeem niet te verwarren. Het voedingsblok is d.m.v. Een beugel verzegeld. Voor de RNS300 navi moet een GPS antenne geïnstalleerd worden. De plaats van deze antenne is hierboven besproken. Toen de radio er uit was voelde ik aan de bovenzijde van het radiohuis een vrije ruimte. Daarboven is de kunststof behuizing van de voorruitventilatie. In genoemde vrije ruimte past precies her vierkante blokje van de GPS antenne, dus een prima plek. Het uiteinde van deze GPS antenne (blauwe connector) aangesloten op de blauwe connectie op de RNS300 navi. Heb dit vierkante GPS antenne blokje voorzien van dubbelzijdig plakband en in deze vrije ruimte gemonteerd. Daarna de RNS300 navi geplaatst en in omgekeerde volgorde het geheel afgemonteerd. Daarna de radio d.m.v. de code geactiveerd en alles uitgetest.........alles werkte! Het heeft in totaal ca. Een half uur geduurd..........dus dit is zelf goed te doen.
  5. Achter de tellers lijkt mij een prima plek en als de ontvangst 100% is hoef ik niet verder te zoeken! Ik was bang voor de metalen kooi werking die mogelijk de goede ontvangst negatief zou beïnvloeden (kooi van faradeh) ....kennelijk dus niet!
  6. Bedankt voor uw bericht. De verkoper van deze Fakra GPS antenne geeft in z'n beschrijving aan: Eenvoudig aan de radio aankoppelen (de blauwe stekker zit aan de 5mtr. Kabel) en het vierkante GPS antenne moduul aan het "armaturenbrett" zeg maar het verlichtingsframe bevestigen.......dat is dus een andere plaats dan de A-stijl die u bedoelt.
  7. Ik wil mijn standaard radio in m'n Passat 3C 2006 wisselen voor een RNS300 navi. Deze radio heb ik laatst op Marktplaats.nl gekocht, voorzien van radiocodekaart en handleiding en zelf opgehaald, dus niet van de vrachtauto gevallen of zo! Bij de inbouw van deze radio moet er ook een GPS antenne geplaatst worden, deze heb ik op EBay in Duitsland gekocht. Mijn vraag: Aan deze GPS antenne zit een kabel van ca. 5mtr. Wie kan mij zeggen wat de juiste montage plaats is waar deze GPS antenne (blokje) gemonteerd moet worden?.......die 5mtr. Zal wel een bedoeling hebben. Deze GPS antenne, met origineel aansluitstuk op de RNS300, is van het merk Akra o.i.d. N.B. Bij mijn vorige auto, een Opel Omega 2.5 Ltr. XE autm. Zat de GPS antenne op het dashboard vlak voor de voorruit, ca. 50cm van de radio verwijderd. Ik hoor graag van jullie ! Alvast bedankt. Groet, Alfred
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden