Ga naar inhoud

Marthijn

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Marthijn

Profile Information

  • Plaats
    Wildervank

Marthijn's Achievements

0

Community reputatie

  1. Marthijn

    tikkende DSG 3.2 fsi

    Denk je dat er schade kan ontstaan door het stotteren.? Heb er denk ik 6 maanden mee gereden (de euro 98 van Q8) hij stotterde enkel bij lage toeren en met name bij koude motor. Heb inmiddels flink wat onderhoud gehad laatste jaar, de auto rijd nu perfect dus ik denk zelf dat er geen schade is ontstaan. Misschien kan ik eens beginnen om mijn kosten terug te vragen van de gekochte brandstof bij de pomphouder. Of een deel daarvan. Wat kost het om brandstof te laten testen of het daadwerkelijk het soort is dat ze aangeven.?
  2. Marthijn

    tikkende DSG 3.2 fsi

    Ik ben er inmiddels achter wat het gestotter veroorzaakt.......verkeerde benzine.... Ik tankte altijd super 98 bij de q8 wat volgens mij gelijk is aan euro 98. De laatste weken/maanden ben ik eens bij Shell gaan tanken Shell V power 95 en tot mijn grote verbazing heeft de auto nog niet 1 x gestotterd. Volgens diverse 'experts' loopt de motor het beste op euro 98, nu dus blijkt dat dat niet het geval is (mijn geval) begin ik te twijfelen om een rechtszaak te beginnen. Denken jullie dat ik een kans maak als ik de benzine pomp aanklaag.? Mvg, Marthijn.
  3. Marthijn

    tikkende DSG 3.2 fsi

    Hallo, ik heb inmiddels mijn passat onderhanden laten nemen door TVS engeneering, distributie vervangen, koppeling en vliegwiel. Geen getik meer. Nu nog een volgend probleem, de auto stottert soms, vooral bij lage toeren. Bij uitlezing geeft hij aan meervoudige/willekeurige cilinder overslag gedetecteerd cyl 4t/m 6. Nieuwe bobines en bougies in alle cilinders gedaan maar probleem is er nog steeds. Dit probleem is er al tijdens aanschaf en had gehoopt dat het in de distributie zat, maar helaas..... Lees er verschillende dingen over, van computerstoring tot losse krukas lagers...... iemand een idee.???? Alvast bedankt.
  4. Marthijn

    tikkende DSG 3.2 fsi

    Bedankt voor de reacties.!! denk dat ik binnenkort maar het 2 massavliegwiel en de hele distributie laat vervangen, ben immers van plan de auto nog wat jaartjes te houden. Heeft iemand ervaring met de DSG dokter/TVS Engineering..???? Groet, Marthijn.
  5. Marthijn

    tikkende DSG 3.2 fsi

    Distributie is nog niet vervangen, bij de dealer zeiden ze dat die nog niet aan vervangen toe was. Het tikken komt echt uit de bak, hij doet dit enkel als hij in N of P staat. Zodra ik de bak naar D,R of S zet is het getik weg...?? Bij TVS Engineering bieden ze trouwens een distributie revisie incl arbeidsloon aan voor 1099. ex BTW Bij de dealer zit je gauw op 4000.
  6. Marthijn

    tikkende DSG 3.2 fsi

    Hallo, Ik heb een vraag betreffende een tikkend geluid vanuit de DSG, Mijn Passat 3.2 heeft 185.000 km gelopen, BJ is 11-2006 Wat ik heb ontdekt op het internet is dat dit tikkend geluid het vliegwiel kan zijn, en als ik deze laat vervangen raden ze erbij aan om de koppeling ook direct te vervangen. Heeft iemand hier ervaring mee of aanvullende informatie..?? Ook lees ik goede/slechte berichten over de DSG Dokter/TVS Engineering, heeft iemand daar ervaring mee.? hoelang gaat een DSG bak mee voordat deze vervangen/gereviceerd moet worden.?? (Bij normaal gebruik) Hoop dat ik hier wat wijzer word, het zijn immers dure reparaties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden