Ga naar inhoud

WFH

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over WFH

Profile Information

  • Plaats
    Belgie

WFH's Achievements

0

Community reputatie

  1. Halfweg onderweg naar de garage gemerkt dat hij niet meer in noodloop zat (maar wel degelijk nog toen ik er mee vertrok..). Fout na uitlezing bleek f125 multi function switch te zijn. Garagist sprak van de 1-3 zo min mogelijk te gebruiken, en dat als 't zich nog voordeed een schakelaar geintje van 240e zou worden, even aankijken maar I guess..
  2. Remlichten werken nog prima, versnelling durf ik zo even niet te zeggen omdat 'k vanavond niks harder dan 70 heb gehad. Wel op dat ritje gemerkt dat ik hem niet kan forceren in 3 of 2, enkel in 1.. :-/ Noodloop, het enige wat ik me kan voorstellen dat misgegaan is was een stukkie op de snelweg, toen 'k hem uit neutraal terug in D gooide (vanaf 2 bij het optrekken te ver doorgegooid naar N..) dat ie even een stootje gaf, maar..? Op naar de garage ermee? Edit; even rondlezende, automaatolie is minder dan 5DKM geleden vervangen bij de dealer..
  3. Hi, 'k heb een vreemd probleem gekregen met m'n 3B van '99, bij het thuis aankomen/parkeren sloegen de parkeersensoren (exacte werking niet gekend daar geinstalleerd door de vorige eigenaar..) niet aan, toen niet echt aandacht aan besteed en auto gewoon geparkeerd. Toen even opnieuw willen starten om dan nog eens in R te gooien en kijken of ze dan wel aangingen, maar.. de boel startte niet meer en deed er ook geen poging meer toe (sleutel om, lampjes aan, lampjes uit (as they should), sleutel doordraaien, motor geeft geen kik, stuurkasje voor de LPG/benzine switcher bleef eveneens dood (normaal aan na aanzetten contact)). Goed, m'n reserve sleutel gaan halen om een sleutel probleem uit te sluiten, auto startte terug zonder problemen. De gewone sleutel terug, evenmin problemen. Enige maffe dat er nu nog is, is dat de indicator op het dashboard niet meer aangeeft waarin hij staat (P/R/N/..), zie foto. Iemand enig idee wat er hier aan de hand kan zijn? Auto rijdt verder prima, maar riskeer het liever niet dat hij nog eens geen krimp geeft bij het omdraaien van de sleutel..
  4. Check.. Mailtje gestuurd naar Frank na dit leuke topic.. 200-300e zou ik nog best over hebben om er cruise control in te laten bouwen. 'k Ben handgeschakelde bakken gewend en 'k slaag er met dit ding voorlopig niet in me onder de toegelaten snelheid te houden, tenzij ik meer naar m'n teller kijk dan naar de weg.. Twee boetes en ik zou het er uit hebben denk ik dan. Iemand een adresje voor, liefst zo zuidelijk of belgisch mogelijk?
  5. 1) Nog niet opgelost geraakt.. 2) Cilindertje vervangen 3) Is blijkbaar voornamelijk de LPG installatie. Als ik de laatste 10 meter van de rit op bezine rij start hij daarna een stuk vlotter.. 4) Is inmiddels vervangen 5) Iemand een prijsgokje & of het mogelijk is? 6) Kosten waarschijnlijk niet waard... 7) Dingetje onder de motorkap gevonden om deze bij te regelen.. Maw, 'k zit nu nog met: - deurvergrendeling die niet helemaal werkt zoals het hoort, zie 1) - cruise control optie? Nu ivm de deurvergrendeling, bij het uitlezen zou er niets fout naar boven zijn gekomen, maar ze de garage had gebeld om te vragen hoe ver ze hier achter mochten gaan zoeken, kon volgens hen namelijk vanalles zijn. Begon met deurportieren/bekabeling open te halen a rato van gegokt minstens 3hr aan 60 BTWe/hr en toen had ik er al niet veel zin meer in. Toen hij dan nog twee mogelijke oorzaken opsomde (tussen de 300-600e, sprak te snel om te verstaan wat het juist was..) had ik het zo even wel gehad...
  6. Hi, 'k heb een 2de hands passat 3B sedan '99 over genomen, automaat & LPG dr in, KM stand 150dkm. (voornamelijk onder motorisch geplaatst ivm. start'probleem', indien gewenst doe ik een ander topic open in de elektronica sectie) Nu opzich, ik klaag er niet van, bolt redelijk fijn, maar 'k zit met een paar kleintjes die mogelijk op wat grootjes wijzen / dingen die mogelijk niet veel hoeven te kosten: 1) Bestuurders portier heeft een lock knop voor de deuren, wanneer ik er op duw gaan alle deuren op slot, en spring de bestuurdersdeur een seconde later terug los. Deze is wel gewoon af te sluiten door het pinnetje met de hand in te duwen, ook geen problemen bij het vergrendelen bij het verlaten van de auto. Bug or a feature? 2) Kofferdeksel gaat vrij stroef maar weegt gok ik ook wel wat. Zijn die cilindertjes die het open duwen duur? 3) Het starten duurt 'lang' naar mijn mening. 't Probleem is dat ik een 2,5 jaar rijervaring heb met auto's, allemaal handgeschakelde diesels waren, en geen enkele ervan ooit boven de 50dkm geweest is (leasing/huur/jobhopping/..), echt gewend aan een wat oudere met de gebreken die met de jaren komen ben ik dus niet. Voor de wagen start heb ik een gevoel van ~2 à 3 seconden dat het contact in de start positie moet staan voor de motor uiteindelijk doorstart/op toeren komt (na uiteraard braaf gewacht te hebben tot alle lichtjes op de dash uit zijn..). Voor zover ik weet start hij op benzine en schakelt hij daarna pas over naar LPG, maar mogelijk zit de sturing van dat ding iets te vertragen? 'k Ga maandag even langs de originele LPG installateur (installatie zit er nog maar 30dKM / 1 jaar in) voor een filtertje te vervangen die blijkbaar om de 20dkm moest maar nog niet gebeurt is volgens het boekje. Als er hier al mensen zijn die zeggen, don't worry about it, is vrij normaal voor zo'n wagen, ga ik die installateur er verder ook niet mee lastig vallen (kan gok ik aan nog 101 andere dingen liggen). Indien gewenst maak 'k wel een filmpje met het startproces. 4) Automaatolie? Al wat rond gelezen hier en blijkbaar geen onbelangrijk (wel duur? ) spul om ook met regelmaat eens te laten vervangen, is een manier om uit te vissen of 't tijd is om dat goedje te (laten I guess..) vervangen? 5) Cruise control, 'k heb even zitten rondneuzen en ik vind wel her en der guides om het in te bouwen, is er iemand die me uitsluitsel kan geven over de onderliggende voorwaarden om het te kunnen (laten) installeren? 6) Sleutels hebben geen afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. Heeft iemand een richtprijs om dit te laten inbouwen, evt. een adresje? 7) Lig er niet van wakker, maar gaspedaal heeft een centimeter of 1-2 speling bij het induwen. Easy fixable of duur grapje voor wat is? Vagcom? Geen in de buurt, tenzij er hier mogelijk iemand uit het antwerpse is..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden