Ga naar inhoud

Art

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Art

Profile Information

  • Plaats
    Schiedam

Art's Achievements

0

Community reputatie

  1. Hallo Wally, ik heb precies hetzelfde probleem. Schakelaar in de gordel is waarschijnlijk stuk...als ik de gordel erin duw, dan stopt het ..anders blijft het maar piepen. Mag ik vragen waar je de insteek gedeelte v/d gordel hebt besteld? Alvast bedankt voor je reactie.
  2. Sorry voor de late reactie...Poefff, d'r is nogal wat gebeurd ondertussen. Vorige week kwam de lokale garage met de diagnose dat twee verstuivers vervangen moesten worden. Ik wist inmiddels dat de verstuivers een bekend probleem waren, want vorig jaar kwam ik ook een keer still te staan en moest 1 verstuiver vervangen worden, op eigen kosten EUR 700,-. Blij dat nu de oorzaak gevonden was, maar minder blij met de voorstel van de garage...vervangen door twee andere gebruikte verstuivers die het 'nog' zouden doen voor EUR 675,-!!! Had geen vertrouwen hierin, dus ik ging daar niet mee akkoord, en heb dit keer de VW Dealer gebeld, waar ik vroeger al mijn lease auto's had besteld en in onderhoud had, en het probleem voorgelegd. Zij hebben dezelfde diagnose gesteld, dus vervangen van twee verstuivers, maar dit keer onder coulance-regeling!!! Ze gaan ook preventief de kabelboom vervangen, maar dat kost me veel minder natuurlijk. Er is dus nog maar 1 verstuiver die nog kandidaat is voor 'ellende' onderweg, maar volgens de dealer is deze nog goed en hoeft zeker niet vervangen te worden. Zodra ik de auto terugkrijg, laat ik wel horen of de trillingen inderdaad zijn verdwenen...en de motorcode voor de statistieken natuurlijk.
  3. Halllo Nard, ik zal dit zeker doen. Ik wacht eerst even af waar de garage uiteindelijk mee komt en vragen naar de gemeten afwijkingen. Thanks!
  4. Werd gisteren door de garage (geen VW dealer) gebeld...ze 'vermoeden' één van de injectoren (dure grap). Tijdens het rijden zijn er absoluut geen haperingen, geen 'inhaal-gedrag' en rijd de auto gewoon vloeiend en lekker. Ze gaan de auto vandaag verder onderzoeken... Twee vragen: a. Is het logisch verklaarbaar waarom een 'defecte' injector alleen in stationair N,P, en R-stand voor trilling kan zorgen en niet in stationair D & S. b. Ik neem aan dat wanneer een injector 'defect' is, dat je geen meter verder kunt rijden. Wellicht is de schade aan de injector in mijn geval dan beperkt, want hij rijdt vloeiend..is het schoonmaken van de injector een mogelijkheid, en zo ja wat zijn hier in het algemeen de kosten voor? Advies? Baal d'r wel van, want vorige week hebben ze pas de vliegwiel vervangen (ook een dure grap).
  5. Ozzy, bedankt voor je reactie. Heb mijzelf gelijk geintroduceerd via de forum;-) Ze hebben de 2de massag vliegwiel juist vervangen vanwege de trillingen, en deze trillingen zijn nu 'gedeeltelijk' verholpen, ze treden niet meer op in D/S-stand ...ze hebben toen niks gezegd over de mechatronic. De trilling is nu 'soms' waar te nemen in de N, R, of P-stand. Ik zal wat uitvoerige testen moeten doen om te kijken wanneer de trillingen precies optreden (koude/warme motor). Kan een garage een defecte mechatronic traceren middels het uitlezen?
  6. Hallo leden van het VW Forum, Dit is de eerste keer dat ik via een forum een vraag stel, en daarbij vertrouw op de kennis die er is binnen de leden Het gaat om mijn Passat - 2006 Automaat DSG, deze had last van trillingen in stationair, met een beetje gas geven was het over, ook begon hij moeite te krijgen met opstarten (duurde wat langer). Uiteindelijk naar garage gebracht, deze hebben onlangs de 2de massa vliegwiel vervangen. Trillingen in stationaire (stand D, S) zijn nu verholpen, en het opstarten gaat zonder enige vertraging. Wat ik echter nu merk, na een lange rit, is dat de auto in stand N, R, en P blijft trillen. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik ga zo en zo terug naar de garage, maar wil heel graag van jullie weten wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn? Alvast bedankt voor jullie reactie, Arthur
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden