Ga naar inhoud

noppwes

Members
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over noppwes

Profile Information

  • Plaats
    Urk

noppwes's Achievements

0

Community reputatie

  1. Goedendag, Ik sta op het punt om een RNS 510 C in mijn passat uit 2006 in te bouwen. Hierbij wil ik ook gelijk de CAN bus gateway vervangen. Ik kom in verschillende artikelen op het internet 2 verschillende artikelcodes tegen namelijk: 3c0907530* en 1k0907530*. Mijn vraag is wat is nu de juiste CAN bus gateway?
  2. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle reacties. Ik heb er enorm veel aan gehad en jullie enthousiasm heeft ertoe bijgedragen dat ik me momenteel druk aan het verdiepen ben om de volgende wijzigingen door te voeren. (nav-systeem en ander bluetooth systeem) Toch nog 1 resterende vraag mbt de mistlampen. Deze zijn ingebouwd door de garage en deze heeft er gewoon een zwarte en een rode draad aan gesoldoord. (kwam ik vanmiddag achter omdat ik het niet helemaal vertrouwde) Ik zoek dus nog een draad om de mistlampen voor te verbinden met het boordnet. Heeft iemand een artikelnummer voor mij zodat ik hem alsnog kan inbouwen op de juiste wijze.
  3. ohw dat is dan helemaal geweldig. Ik begrijp dan alleen niet waarom een garage zo terughoudend reageert en aangeeft dat dit eigenlijk niet mogelijk is. Dan behoef ik hem dus alleen nog te laten programmeren door de garage of door iemand met VAGCOM.
  4. heb zojuist een aanbod gekregen voor een 23 byte high-end boordnet voor een goed bedrag. Ik denk dat ik daar gebruik van ga maken. Zoals ik het dus nu begrijp is het dus mogelijk een ander boordnet in de auto te plaatsen en kan ik alle stekkers 1 op 1 overzetten. Wel zal ik hem dan voor het inbouwen laten programmeren door de garage. @dre: Hierbij heb ik (als ik je goed begrijp) dus jouw excelblad bij nodig.
  5. Dag forumleden, heb lang niets van mij laten horen, dit komt door mijn werk. Maar had laatst weer even tijd om hierin te duiken en ben ook even langs garages gegaan. Want ik zat met het feit dat ik wel een ander boordnet in kan bouwen, maar dan moet hij nog wel geprogrammeerd worden. De garage waar ik langs gegaan ben zei dat het niet mogelijk was om van een medium boordnet naar high-end boordnet te gaan. Men gaf aan dat dit volgens hun onmogelijk was, maar men had hier nog geen ervaring mee. Daarom mijn vraag aan jullie: Wie o wie heeft hier ervaring mee? Zijn er zaken waar ik echt op moet letten alvorens ik dit doe? Op motorisch gebied kan ik mij prima redden, maar tegenwoordig spelen de computers een dusdanige belangrijke rol dat ik echt zeker wil weten dat het mogelijk is alvorens ik alles los schroef.
  6. Ok, dat is een oplossing welke goed klinkt. Heb even gezocht, het zou dus zo'n lichtschakelaar moeten worden: 1K0941431A Deze schakelaar moets ik zowiezo aanschaffen volgens mij, al had ik een andere boordnetmodule aangeschaft. Dus nu komt bij mij de vraag: Wat is nu het verschil als ik kies voor: optie 1: nieuw boordnetmodule + nieuwe lichtschakelaar optie 2: nieuwe lichtschakelaar met een relais. Gaan de mistlampen automatisch aan bij een highend boordnetmodule? Of is het enige verschil het relais? Ik weet dat er meerdere 'luxe' functies aan een nieuw boordnetmodule gekoppeld zitten, maar ik wil puur het verschil voor de mistlampen weten. En als ik in de toekomst mijn radio/cd speler vervang door de versie welke ook MP3 afspeelt, moet ik dan alsnog een nieuwe boordnetmodule aanschaffen of staat dit er echt los van? Sorry voor de vele vragen, hoop dat jullie nog een klein beetje geduld hebben.
  7. Heb lang gezocht, maar kan geen blanke knop ontdekken, en wil toch nog proberen om onder een nieuw boordnet uit te komen aangezien dit budgettechnisch niet mijn voorkeur heeft. Kwam deze afbeelding tegen en vroeg mij af of dit ook een knop is welke op dezelfde wijze als de waarschuwingslampenknop werkt.
  8. Ok, stel dat ik voor een ander boordnet zou gaan, is dan 3C0 937 049 J (23 bite highend) een juiste keuze? of kan 3C0 937 049 AJ (30 byte highend) ook? Ik wil in de toekomst ook mijn radio/cd speler vervangen door een radio/cd speler welke mp3 afspeelt, is dit ook van invloed op het boordnet? Als dit niet het geval is, dan moet ik dus alleen voor mijn mistlampen een nieuw boordnet aanschaffen en dat is best een prijzig dingetje.
  9. wat voor een relais precies? Zou je mij iets meer info kunnen geven?
  10. Dan moet ik er dus een flip-flop schakeling of een one-shot relais bij doen. Ik heb nog niet gekeken of dit netjes weg te werken is, maar heeft hier iemand ervaring mee toevallig? Of weet iemand een betere oplossing?
  11. Het is een 23 byte Medium. http://www.tdiclub.nl/printview.php?t=58098&start=0 Hier kunnen dus geen mistlampen op worden aangesloten helaas, dus zal het middels een knopje moeten. Ik wil hiervoor graag 1 van de knoppen naast de versnellingspook gebruiken, maar kan geen schakelaar vinden daarvoor. Heeft iemand een tip hiervoor of een typenummer?
  12. Goed heb hem eindelijk achterhaald: mijn boardnet nummer is: 3c0-937-049-h
  13. Zit ik dan wel in de buurt een op de goede plek te kijken? Of zit het totaal ergens anders?
  14. toch nog een lampie gevonden: het nr is volgens mij: 3CO 937 125
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden