Ga naar inhoud

PeLi

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over PeLi

  • Verjaardag 18-06-1984

Profile Information

  • Plaats
    Hendrik Ido Ambacht

PeLi's Achievements

0

Community reputatie

  1. PeLi

    Motorolie

    Hallo, ik heb een passat 1.6 (3b) van '98. in het boekje staan diverse soorten motorolie die geschikt zijn. Ik ben benieuwd naar de ervaringen, ik lees nl veel over de 10w40 dat die als een soort "probleem oplosser" genoemd wordt. Ik heb er nu 5w40 in zitten en ben benieuwd of daar nog problemen mee zijn. Groeten!
  2. ff olie peilen, peilstok nog droger dan droog. Wel vreemd dat er geen metertje is gaan branden maar gelijk maar even wat olie in gedaan.. morgen bij de hobbyclub even alle olie compleet verversen....
  3. Ok, kan dat ook bij een stationair toerental, dat je motor dan alsnog te ver door kantelt?
  4. Hallo allemaal, mijn naam is Peter en ik heb sinds april een passat 1.6 (3B) uit '98 met ruim 140k op de teller. Na 6 jaren en 296k km met een 2001 renault megance coupe 1.6 16v( ja heel raar maar deze gaf tot het laatste jaar geen problemen, daarna binnen 8 maanden ruim 1200 eu aan reperatie kosten dus weg er mee!) vol te hebben gehouden ben ik overgestapt op een Duitser. Absoluut geen spijt tot dusver. Technisch ken ik wel een paar dingetjes maar op zich ben ik technisch een redelijke nit-wit. . . Wat mij opvalt is dat als ik hem in de achteruit (plek van de 6e) wil zetten, dat dit bijna altijd niet soepel gaat. Ik moet redelijk wat kracht bij zetten of soms eerst nog een klein stukje vooruit rijden om hem in de achteruit te krijgen. Ik denk dat de tandwielen niet helemaal gesynct worden??? Verder, als de motor warm is hoor je bij een constante snelheid een licht ratelend(lees tikkend of rammelend) geluid. Als ik gas bij geef (om snelheid/toeren te verhogen) dan gaat dat meteen weg. Als ik de koppeling in trap (of bij stationair) dan hoor ik het ook niet. Wellicht iets met de kleppen??? Olie te kort??? weet verder iemand hoe lang de vering mee gaat? als ik een drempel neem of over een hobbel rij dan hoor ik het best wel bonken voorin (dit had ik het laatste jaar met de Mégane ook). Of ligt dit wellicht ergens anders aan? Goed, heel verhaal, wellicht dat iemand mij op weg kan helpen. Greetz!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden