Ga naar inhoud

JobZ

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JobZ

  1. Dat die steeds stuk gaat ( zie klachten TinusTG) heeft niks met enige garage te maken. de VW dealer, A piont heeft het echt opgegeven, willen alleen maar alles, maar dan ook alles vervangen. Specialist in Drenthe kwam er ook niet uit en de lokale garage ( ex- dealer monteur) zit ook met zijn handen in het haar! Nee, geloof niet dat het aan de garage ligt. Bij de inruil wordt het ook bevestigd...helaas heb ik een 2.O tdi, de oude vertrouwde 1.9 brengt meer op! Ben dus echt teleurgesteld in de BKP. En op diverse fora en sites te lezen ben ik helaas niet de enige. (O.a Anwb, TüV, consumentengids).
  2. Nou, het heeft dus even geduurd, maar nu kan ik wel weer eens reageren. Nog steeds geen idee. Garage ziet foutmelding in Nokaspositiesensor. Maar het kan ook een kabelboom zijn die lekt of een iets in het stuurhuis. Na vier (!) terug geweest te zijn, en nog niet goed starten, ben ik klaar met deze auto. Alleen dit jaar heeft hij me al drie keer laten staan en meer dan 5000 euro onverwachte kosten opgeleverd. Vanmiddag heb ik hem ingeruild voor een 5 cilinder mercedes. Hopelijk brengt die me meer betrouwbaarheid. @TinusTG: jouw klachten herken ik helaas ook, elk door jou genoemde problemen zijn ook al aangepakt. Maar toch zit er dus nog iets anders niet goed. Bedankt voor jullie tips en meedenken. Sorry, voor mij voorlopig geen VW meer.
  3. Enorme knal....de hele buurt ziet dan blauw van de dieseldamp. Er was wel veel prut in het brandstoffilter. Leidingen en tank schoon gemaakt, maar wellicht zit daar nog steeds rotzooi! Ga ik idd checken. Maar het valt echt op dat m.n de temperatuur bepaalt, als het vriest gaat het echt veel lastiger dan wanneer het ruim boven nul is!
  4. Ik heb hele vreemde klachten. M.n bij erg koud weer start hij heel slecht. Dwz (start)motor draait wel rond, maar motor slaat niet aan. Na diverse keren (soms een kwartier) proberen slaat hij wel aan, vaak met een enorme knal. En dan zijn er weer periodes dat hij het weer vrij normaal doet. Overigens lijkt de motor ook met warm weer met een lichte schok te starten, maar minder erg. Dynamo, accu, startmotor, pompverstuivers, brandstoffilter, (hogedruk) compressor allemaal gecontroleerd of vervangen. Na meerdere startpogingen gaat hij piepen, en geeft hij aan dat er geen oliedruk is en de thermostaat defect is. (Uiteraar voldoende olie, motor wordt niet heet en blijft niet koud, vloeistofpeil voldoende). Bijkomend probleem is dat het koppelingspedaal sponzig voelt en niet terug veert. Na paar kilometers rijden (schakelen) is ook deze weer normaal. Nu het duidelijk dooit,doet hij het überhaupt weer normaal. Herkent iemand vergelijkbare klachten en heeft iemand enig idee waar te zoeken? (TDI 103KW, 260.000 km)
  5. Bij ong. 200.000 km (voorjaar 2011) - kortsluiting in kabelboom (vervangen) en -1e pompverstuiver vervangen. Betreft BKM, (2.0 tdi, 103KW, b.j 2007). Geen coulance toegekend. Kosten 1400 euro.
  6. JobZ

    Motor kapot gelopen 3C.

    Je gaat je haast afvragen of er ook TDI's (2.0, 103KW) rijden die dit probleem niet hebben... Ondertussen ben ik erachter wat de oorzaak is. Verstuiver 1 doet het niet goed meer, waardoor weerstand in de verstuiver toeneemt. Daardoor ontstaat uiteindelijk sluiting in de kabelboom. (aldus de lezing van A-point). En ze zijn wel eerlijk: "het kan natuurlijk zo weer gebeuren met de andere verstuivers". Mijn vraag aan jullie: " hebben jullie ervaren dat als de eerste verstuiver stopt, de andere snel volgen?"
  7. JobZ

    Motor kapot gelopen 3C.

    Net aangemeld bij de club. Ben benieuwd...van de week stopte mijn 2.0 TDI (103KW) zomaar. Diagnose (voorlopig) verstuiver defect, kabelboom vervangen. Als dat niet helpt, ECU vervangen. Schade minimaal 1200 euro incl. maar kan nog oplopen tot 2700 incl. Bouwjaar 2007, 195.000 km. Dit lijkt mij of ondeugelijk materiaal of een ondeugelijke constructie. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Is dit voer voor coulance oid? Groet JobZ
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden