Ga naar inhoud

Lennert

Members
  • Aantal items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lennert

  1. je zult ook aan restricties moeten denken op elke balg / cilinder. ik heb zelf eens een heel systeem in mijn auto gebouwd, en bediend met 1 knop.

    elke as gaat niet even snel omhoog, of omlaag. ligt aan soort leiding, lengte leiding, dikte leiding, plaatselijk gewicht, warmte enz. als je bv de knop 2 seconde bediend, kan het zijn dat links achter hoger staat dan rechts achter, terwijl de vooras nog laag ligt omdat de voorkant zwaarder is dan de achterkant. dit alles kun je mooi instellen met restricties op elke luchtbalg / cilinder. dan kun je de snellere iets knijpen zodat deze gelijk gaan met de rest. ook bestaat er een systeem dat je op de draagarmen monteerd, en dat comuniceerd met een kleine computer en de hoogte meet en zelf corrigeerd zodat elk wiel op gelijke hoogte komt. is niet eens zo duur. een duits airride bedrijf verkoopt deze.

     

    als je niet zeker weet hoe het hoort te werken, doe het dan niet zelf !! er zijn zat verhalen over airride dat niet goed werkte. je wilt niet weten wat er dan gebeuren kan tijdens het rijden .....

    hier heb ik nog niet over na gedacht :shock:

    maar eigenlijk niet meer dan logisch :D

  2. alle wielen onafhankelijk van elkaaar idd

    dus rijd altijd scheef plus volgens mij krijg ik hem niet eens op kenteken hahaha

     

    dus vandaar de vraag

     

    ben echt een noob qua airride :o

    zag dat er vier knopjes in de auto zit voor omhoog en naar beneden

    daar zal waarschijnlijk iets van eeen solenoid zit en dat bedoel jij zeker met die ventielen?

    Greets

  3. Hey.

    Kleine vraag van mij.

    heeft er iemand ervaring met air ride hier zo?

    Mijn nieuwe auto heeft air ride eronder maar is elk wil los instelbaar.

    En dat wil ik niet.

    kan dat makkelijk worden aan gepast?

  4. hey mensen even vraagje

    ben dit weekend naar Duitsland gegaan. toen ik lekker aan cruisen was op de Duitse autobaan (160/170) merkte ik dat er geen ik vermogen verlies had.

    bergje naar beneden geen probleem maar naar boven werd toch ineens lastig. nou stonden we daar op camping alles globaal even na gekeken. kon geen kapotte slangetjes's zien turbo nog droog draaibaar en nihil speling zoals het hoort. maar hij spoelt niet mee ik hoor hem namelijk ook niet.

     

    Waar op zou dit kunnen duiden? Morgen ga ik naar de garage even uitlaten lezen maar tja ik ben ongeduldig dus vraag het hier maar even. Verder loopt het blok nog goed erg zuinig geworden trouwens maar geen rook of warmer wordend motorblok.

    Enig idee iemand?

     

    245k op de klok

    net service beurt gehad alleen melding er nog niet laten uithalen dat hij dat nodig heeft

  5. idd hdr foto's

    maakt alles net wat mooier soms.. haha

     

    en ja ik rij ook met de auto whahha

    vorige week al weer 1000km getuft

     

    onder het zeiltje?

    dat blijft voorlopig onder het zeiltje haha

    komt van de zomer er weer uit

  6. Correctie

    exselium is dat niet

    is challerger van gulf

     

    maar hier bij een korte uitleg

    kortom als je auto voor 95 is gemaakt zoals de meeste auto's in europa huidig heeft totaal geen zin om ron98 erin te gooien

     

     

    Het Octaangetal

     

    Wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met het octaangetal? Welke benzine dienen we te tanken?

     

    Klopvastheid

     

    Klopvastheid is een term waarmee een eigenschap van benzine wordt aangeduid. Het slaat op de mate waarin de brandstof in een benzine-luchtmengsel kan worden samengeperst zonder spontaan tot ontbranding te komen [door het samenpersen ontstaat namelijk een temperatuursverhoging]. Een onvoorspelbaar tijdstip van ontbranding kan schade aanrichten in een motor zoals o.a. het branden van gaten in de zuigers. De klopvastheid wordt meestal aangegeven door het octaangetal wat vaak verward wordt met de term octaangehalte.

     

    Hoe hoger het octaangetal, hoe klopvaster de benzine.

     

    Het octaangetal van benzine wordt gemeten door de klopvastheid te vergelijken met een mengsel van het makkelijk ontbrandbare n-heptaan en het moeilijk ontbrandbare iso-octaan. Hierbij geldt dat de klopvastheid van n-heptaan 0 en die van iso-octaan 100 is. Naar mate het octaangetal hoger is, ontbrandt het gecomprimeerde benzine-luchtmengsel minder gemakkelijk spontaan.

     

    Klopvaste benzine of benzine met een hoog octaangetal laat daardoor een hogere compressieverhouding in een motor toe zonder spontaan voortijdig te ontbranden.

     

    Het voortijdig ontbranden van een benzine-luchtmengsel in een motor wordt ook wel pingelen of detoneren genoemd en is te herkennen aan een metaalachtig gerinkel in de motor als onder belasting bij laag toerental het gaspedaal ver wordt ingedrukt.

     

    Wanneer bij een benzinepomp staat aangegeven RON 98 dan staat dit voor Research Octane Number 98 en is deze benzine in principe geschikt voor hoog gecomprimeerde motoren. Indien de motor volgens fabrieksopgave geschikt is en afgesteld staat voor gebruik van RON 95 benzine heeft het geen enkele zin om RON 98 te gaan tanken omdat de motor er niet sneller of beter door gaat lopen, andersom kan het wel problemen gaan opleveren.

     

    Een hoger octaangetal betekent overigens ook niet dat er meer energie in de benzine zit.

     

     

    dus kortom hoe hoger je boost druk is (dus hoe hoger de compressiedruk). hoe hoger het octaangetal van de benzine moet zijn.

  7. auto word er niet zuiniger op

    beter starten is een mogelijkheid door eerdere ontbranding

     

    moet goed onthouden dan veel tankstations niet ron98 hebben he

    veel zijn gewoon tussen de 97 en 95 en euro95 zit vaak rond de 96 en 94

     

    enige die nog vrijwel echte ron98 heeft is bp

    en exselium van euh hoe heet die tankstation ook alweer :D heeft zelf ron 100 maar zijn maar 3 of 4 tankstations door heel nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden