Ga naar inhoud

quadrofoglio

Members
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over quadrofoglio

Profile Information

  • Plaats
    nieuwegein

quadrofoglio's Achievements

1

Community reputatie

  1. oke wederom bedankt. ben nu bezig de goede onderdelen te bestellen en zal er een reportage v maken. miss hebben jullie nog tips voor mij tussentijds.als jullie de fotos zien. ga wel eerst nog wel op vakantie.met vliegtuig hoor ff paar weekjes Rhodos. ik heb al wel de snaar contitech...heb me laten vertellen dat dat een hele goede kwaliteit is...
  2. oke.dan heb ik genoeg info om de klus te gaan beginnen.zoals ik eerder schreef zal ik er een fotoshoot v maken, laatste vraag nog...gezien dat waarschijnlijk de krukas keering ook lekt..is deze ook te vervangen...of moet dan het blok uit elkaar..hij lekt aan de kant van de krukaspoelie...
  3. evt meerdere onderdelen die ik direct moet vervangen terwijl alles open ligt...waterpomp,spanrol,nieuwe snaar is mij bekend...,..evt nog meer..?
  4. oke dat is duidelijk.nu zit er volgens mij ook een soort spanner op de snaar naar de dynamo.dient deze ook vervangen te worden....?
  5. dat is duidelijk. goede uitleg. de spanrol spannen vind ik nog een beetje vaag hoe deze te spannen op de juiste spanning, dan heb je als ik het goed gezien heb ook een soort spanrol voor de dynamo,en voor de airco,zit daar ook een spanrol? sorry voor de vele vragen maar wil wel weten waar ik aan begin.wil er graag aan beginnen,maar wil zoveel mogelijk info.
  6. dus met een inbus de spanner op spanning zetten tot op de markeringen en dan de bout vastdraaien..begrijp ik dit goed..? de nokkenas ook op demarkeringen zetten net zoals dekrukaspoelie.? bedankt voor deze uitleg. natuurlijk zal ik een aantal foto,s plaatsen zodra ik eraan begin.
  7. dank jullie wel voor de snelle reactie...heb je ook nog een momentsleutel nodig...? waar ik het meeste moeite mee heb is ..hoe span je de spanrol... en bedankt voor de tekening. daar ben ik al een flink stuk mee verder.
  8. graag vraag ik jullie het volgende voor mijn reeds op leeftijd zijnde passaatje. ik ben regelmatig in het buitenland ,en ben vandaag erachtergekomen dat mijn distributie snaar reeds lange tijd vervangen had moeten worden.dit komt omdat ik ben gaan zoeken naar de olielektage onder de auto. dit blijkt ook een krukaskeerring te zijn ....bij de distributiezijde.... nu word ook de distributiegedeelte een beetje vettig vd olie... uiteraard had ik dit eerder moeten opmerken,maar geen onderhoudshistorie oid van bekend. mijn vraag is dan ook...kan ik dit zelf hier ter plaatse vervangen.ik heb gereedschap ter beschikking en een brug. de onderdelenset laat ik opsturen uit nederland.alleen is dit mijn eerste distributiewissel... wel heb ik ruime sleutelervaring....ook heb ik begrepen dat er speciaal gereedschap nodig is om de spanrol te spannen... graag zou ik van jullie experts eea gedetaileerd uitleg willen hebben als jullie hiertoe bereid zijn.... heb natuurlijk al veel gezocht op dit mooie forum ,maar niets wat betreft de 1.6 ahl moter uit 1999.. in alle geval bedankt.zelfs als jullie mij niet kunnen helpen. (heb nu even een leenauto ter beschikking) ik zit nu in Bulgarije en de monteurs specialisten hier staan niet bekend om hun vakkundigheid....
  9. bedankt voor alle leuke reacties alvast. pa en ik hebben al een uitlaatspruitstuk bemachtigd,ook van marktplaats.vdub,bedankt voor de tip.wij wisten overigens niet dat deze ook op ons passaatje zou passen. kun je zien hoeveel kennis en ervaring hier op het forum is.pics van het passaatje worden vandaag gemaakt.
  10. voor ik mijn probleem wil voorleggen aan het vw forum ff voorstellen. andre janssen uit nieuwegein 24 jaar en sinds kort de trotse bezitter van een passat gt 2.0 16 v uit 1992. zelf gezocht naar deze auto op het net en eindelijk gevonden en gekocht. de auto was niet duur en had/heeft enkele gebreken,daar ik en paps handig zijn hopen we dit zelf te kunnen oplossen. gisteren hebben we gezien dat het uitlaatspruitstuk gescheurd is en willen er een nieuwe of tweedehandsje op zetten. onze vraag aan jullie is,of dit zelf te doen is ? en waar we dit onderdeel kunnen kopen...(goede vw sloperij) we hebben natuurlijk al ff gegoogled maar nog niet echt iets gevonden.. heel graag enige tips omtrend dit onderwerp van dit grootse forum. andre en bart.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden