Ga naar inhoud

PassatW8

Members+
  • Aantal items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door PassatW8

  1. Ook in deze tijden wil je w8 rijden, het blijft geweldige auto. Wat voor BMW heb je gekocht? En oude liefde roest niet hè.
  2. Ik rij ongeveer 22.000 km per jaar. En dat wordt toch wat veel als je gemiddeld 1 op 8 rijdt. Het is een geweldige auto echt en ik mis um al een beetje maar toch is het beter zo.
  3. Wees realistisch, hij doet het nu, beste verkoopmoment dus. Het is een pracht auto en voor de liefhebber. Maar als je zelf geen onderhoud kunt doen dan ben je gauw 4000/jaar kwijt. Als ik geld had was ik er in blijven rijden.
  4. Dank voor de tip dat kan ik ook altijd eens proberen inderdaad. ik verwacht ook niet de hoofdprijs voor de auto terug te krijgen, maar wil er wel een nette prijs voor, biedingen van 5000 auro is een beetje overtrokken voor een auto als deze toch? Ik meen wel dat ze in brummen al een sedan aanbieden, zo'n bepanserde zoals Holleeder had. En anders toch maar die inruil. Ze boden mij 3000, met motormanagement lampje dat brandde, 208.000 op de teller en uit 2001. Zat wel alles op en aan met lederen Recaro interieur. Ik weet niet of je leer hebt en wat je km stand is maar je moet 4-4,5 wel kunnen halen. Niet top maar weg is weg.
  5. Informeer eens bij http://www.thegallerybrummen.nl/nl_NL/welkom.html die kopen ook alleen in. Verwacht geen topprijzen maar wel een mogelijk alternatief.
  6. Ben nu BMW aan het dieselen, een zes in lijn. Mis de power van de W8 wel maar het weggedrag van de 5-serie is wel weer veel beter. En geen 4motion meer
  7. Vorige week mijn Passat W8 ingeruild op een BMW 525d Touring 2004 (E61). Ging me wel aan het hart maar ik kreeg maar geen vertrouwen in de W8, te veel problemen. En belangrijker nog, enorm teleurgesteld in de kwaliteit van VW dealer en de in mijn ogen zeer slechte ondersteuning door Pon. Reparatie zou 5200 euro kosten, 3 dagen in beslag nemen. W8 heeft uiteindelijk 4 weken lang bij de dealer gestaan en ik kreeg een factuur van 7500 euro. Het was dat ik in een mail de afspraak van 5200 euro zwart op wit had staan. En de versnellingsbak was verkeerd ingebouwd en moest nog een keer worden uitgebouwd en weer opnieuw ingebouwd. En Pon zegt dat ze niets kunnen doen. Prutsers. Ik dacht laat ik de reparatie bij VW doen, dat is wel duur maar dan heb je ook kwaliteit en garantie. Het vertrouwen was weg en ik heb besloten terug naar BMW te gaan. Overigens heb ik een jaar lang probleemloos gereden en absoluut genoten. Ik zei altijd, als ie rijdt dan rijdt ie ook wel geweldig. Mede W8-rijders, veel veilige kilometers toegewenst.
  8. Als ik hem vol gooi, bitte tanken melding al gehad, dan gaat er meestal zo'n 68 liter 95 in a 1,69, dus dat is 114 euro, dus hoe kom jij aan 112 euro als je 98 tankt? Hoe dan ook je rijdt een bijzondere auto en dat kost gewoon iets meer ja. Overigens mag de prijs van mij direct naar beneden.
  9. Wie heeft een W8 - Uitvoering - Kleur - Bouwjaar - ......... 1.Niwdecire - Variant - ReflexSilverMetallic - 18-6-2004 2.PassatW8 - Variant - Black Magic Pearl - nov 2001 - 206.000 3.Bas23 4.Ad Driessen - Variant 5.DenV5Passat - Sedan 6. 7. 8. 9. 10.
  10. Dat betwijfel ik maar het zou kunnen, in elk geval zou ik die W8 dan niet meer kopen met de kennis die ik nu heb. Lees de Duitse W8-site er maar op na.
  11. Kies in elk geval een W8 uit die een nokkenasverstellerreparatie heeft gehad. Dat is nl een dure reparatie (3000 euro) en iedere W8 komt aan de beurt. En als de kettingen zijn meegenomen is dat helemaal mooi. Onderhoud kost je jaarlijks best wel wat maar als je zelf want kunt doen is dat ideaal. Let ook op roestvorming onder de dakrails van de Variant. Verder zou ik een getunede laten staan. O ja en nog drie belangrijke dingen, olie, olie en olie. Negen liter per keer en om de 10-15 duizend km verversen. En echt doen!!!! En het rijdt heerlijk, het is geen BMW, maar is wel geweldig. Doet het ook goed in de wintersportgebieden met de 4x4.
  12. Wie heeft een W8 1.Niwdecire 2.PassatW8 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
  13. Waar zit die zekering? Wil graag zoveel mogelijk uitsluiten. Heb ook de LiquiMoly injectiereiniger besteld zoals op de duitse site staat, je weet maar nooit.
  14. Ik overweeg die van mij te verkopen, zwart met recaro, deze zomer twee nieuwe nokkenasverstellers, drie kettingen vervangen, spanrollen vernieuwd en balansasriem vervangen. Nog enkele puntjes, airflow en heel af en toe oliedruk. Of iemand hier vragen om hulp, airflow is vervelend (gele motormanagement lampje brandt) en weet niet of een oliepomp makkelijk te vervangen is. Want hij rijdt natuurlijk geweldig.
  15. Ik overweeg die van mij te verkopen, zwart met recaro, deze zomer twee nieuwe nokkenasverstellers, drie kettingen vervangen, spanrollen vernieuwd en balansasriem vervangen. Nog enkele puntjes, airflow en heel af en toe oliedruk.
  16. Zeker wel animo maar het is nu vakantietijd dus niet iedereen zal het forum op de voet volgen.
  17. Ad heeft inderdaad hulp aangeboden en daar ben ik blij om, maar het is in Limburg en dat is wel een stukje weg. Ik weet nog niet goed wat te doen, ik heb een offerte van VW uit Duitsland en een van VW in NL. En Dustin heeft recent zelfde reparatie bij een Mazdadealer laten uitvoeren waar hij zeer tevreden over is. Ik was nogal verbaasd, een W8 in onderhoud bij Mazda, maar nogmaals hij is zeer te spreken. Probleem is een beetje dat ik dit jaar naar Spanje ga en een 1500 kg zware caravan moet trekken het laatste stuk. (ja ja lagguh he een W8 voor een caravan). Wil dus wel dat hij het goed doet en niet dat ik in Spanje kan gaan uitleggen dat de nokkenasverstellers vervangen moeten worden. M.a.w. ik ben er nog niet uit.
  18. Sinds vrijdag loopt mijn W8 behoorlijk onregelmatig. Even uitgelezen en hij geeft foutcode 16406. foutcode: 16406 P0022 nl Nokkenaspositie-bediening A cilinderrij 2 timing teveel verlaat du Bank 2, Nockenwellenverstellung Soll nicht erreicht en Camshaft Position Actuator A Bank 2 Timing Over-Retard Extra info bij de foutcodes. Intermittent Mogelijke verschijnselen: Storingslampje (MIL) brandt Mogelijke oorzaken: Bedrading en/of aansluitingen Nokkenas-Positie-Sensor defect Nokkenas-Positie-Sensor niet goed bevestigd Mogelijke oplossingen: Check bedrading en/of aansluitingen Check timing Check Nokkenas-Positie-Sensor Check bevestiging Nokkenas-Positie-Sensor Dealer naar laten kijken en die komt om een prijs van ongeveer 4000 euro Vervangen van nokkenassen, onderhoudsbeurt (olie) en ook meteen die van bank 1 vervangen want de motor moet er helemaal uit. Iemand een anternatief, e-shock? Heb ook maar even in Duitsland bij VW dealer een offerte aanvraag gedaan, nog geen reactie. Paul.
  19. Marcel, volgens mij gebruik je twee keer dezelfde link. Vooral over die W8 motor wil ik graag hebben. Paul.
  20. Join the club, iedere Passat (W8) bezitter lijkt me een liefhebber hier. Het starten alleen al, dat geluid, geweldig en ja loopt hij nog wel mooi rond, ook even vluchtig een blik op de toerenteller, ja gelukkig. En voelde ik nu bij het insturen een trilling in het stuur en schakelde die tiptronic niet te vroeg, normaal altijd bij 30, 50 en 70 km/u en nu reed ik pas 65 km/u! Ja ja ik ken het
  21. Misschien leuk om je even voor te stellen en wat fotootjes te plaatsen, daar zijn we gek op. Wellicht de nieuwe eigenaar W8 van Ydwer?!?!
  22. Kies een model dat motorisch gelijkwaardig is, dus tweewielaandrijving en geen 4-motion. Selecteer de opties die erop zitten en dat is het. Je hebt het dan toch naar eer en geweten ingevuld. En om zoveel geld gaat het voor de belastingdienst nu ook weer niet. Bij mij is de ambtenaar niet eens uit zijn kantoor gekomen om naar de auto te kijken (bij mijn voorganger overigens wel), dus ik had gewoon stoffen bekleding kunnen opgeven
  23. Inmiddels contact gehad en de onderhoudshistorie is inderdaad op te vragen maar mag niet worden uitgeprint, dat is policy van VW. Maar telefonisch kun je natuurlijk wel vragen wat er aan reparaties zijn uitgevoerd. Bij mij geen uitzonderlijke gevallen. Blaasjes op het dak bij de dakreling, airflow bank 2 too low (heb ik nu weer) en magneetventiel nokkenas vervangen. Maar geen riem van de balansassen vervangen, dus ...
  24. Dat klinkt goed, ik ga even de VW dealer bellen. To be continued ....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden