Ga naar inhoud

DJR

Members
  • Aantal items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DJR

  1. Het lijkt een bekend probleem te zijn, geadviseerd werd om het gasklephuis te reinigen. Een klus van een half uurtje. Je kan het zelf schoonmaken maar ik kies er toch maar voor om het te laten doen. Nb als je dit zelf doet, laat dan de 12 volt stekker zitten, ander MOET je met VAGCOM het huis weer in trainen.
  2. Overigens: het onregelmatig wiebelen is met het tunen helaas niet opgelost. Nog steeds voel ik soms voor een stoplicht een lichte tinteling door de auto gaan. Bij een volgend stoplicht is de auto stationnair weer compleet geruisloos. Blijft vreemd.
  3. Kijk even in de thread "VWPassat.nl Meeting JDEngineering 13 oktober 2012" voor een review van mijn 1.8tsi.
  4. Ik laat mijn 1.8tsi Passat (bij 2008) op 1 augustus tunen bij JD. Ik post mijn bevindingen wel.
  5. Hallo, omdat ik op de club-dag niet kan heb ik gevraagd of ze een uitzondering willen maken en mijn Passat 1 augustus van anabolen kunnen voorzien. En dat kan. Ik zal dus als een van de eersten weten wat 60PK en 100Nm extra betekent. Volgens JD een uitstekende motor om te tunen. Ik zal de resultaten wel posten hier.
  6. Dank voor de tip, hoe meld ik me trouwens hiervoor aan? Gewoon op 13 oktober naar JD afreizen of moet ik eerst lid worden van een club? Mijn vrouw is de baas thuis.. omdat ik dat wil
  7. Dank, ik ga het toch maar eens proberen. Omdat dit een fijn motortje is om te tunen zou ik wellicht ook inderdaad bij JD langs kunnen gaan. Maar dat laatste is nog best kostbaar (eigenlijk moet ik zeggen dat mijn vrouw het onzin vindt). Maar als ik haar om de tuin leidt (zuiniger en beter voor de motor) is tunen wellicht ook een oplossing. Geruststelling dat dit "probleem" (nou ja er zijn ergere dingen) ook jullie bekend is. Ben ik dus niet een incidenteel geval.
  8. Mag ik dit draadje nog een keer bumpen? Ben benieuwd of jullie nog wat info hierover hebben.
  9. Wat is jullie laatste status met betrekking tot het lichte wiebelen wat deze motor bij stationair nogal eens doet? Alhoewel ik het over het algemeen een prettige en pittige motor vind blijft me dit bezighouden. Ook ik krijg van de dealer te horen dat de moderne motoren tegenwoorden zo mager afgesteld zijn (emissies) dat ze veel minder rijk lopen dan vroeger. Jaaa jaa... Het ding wiebelt vaak, en dan weer niet... verklaar dat dan eens?
  10. Ik tank EURO Loodvrij RON95 (groen). Staat ook op de benzine klep aangegeven dus zou goed moeten zijn. Monteurs hangen erg aan de VAG testers. Als VAG geen probleem constateert gaat de motor klep niet open want dan is er niks aan de hand. Ik hoor steeds weer dat ALS er iets mis is er ALTIJD een lampje gaat branden.. tja. Bij mij brand er geen lampje en geeft de diagnose geen fout aan. En toch heb ik een klacht.
  11. Stel je niet teveel voor van deze update. De update kan ik wel aanbevelen. Hij loopt er beter van en vooral in het toerengebied 1500 - 2500 trekt de motor soepel, maar het onregelmatig stationair lopen wordt met deze update niet opgelost. Ik ben inmiddels twee keer terug geweest voor controle maar de monteurs zeggen dat er niets aan de hand is en dat dit een normaal verschijnsel is. Voorlopig heb ik het maar geaccepteerd. Toch vreemd dat soms het probleem totaal weg is en bij het volgende verkeerslicht weer voelbaar is.
  12. Ik lees wel op het mygti forum dat doorlussen van de bestaande microfoon een belabberd geluid veroorzaakt. Op datzelfde forum wordt geadviseerd om toch een tweede aparte microfoon te installeren. Lees meer: http://www.my-gti.com/429/volkswagen-sk ... rogramming
  13. Correctie, dealer heeft aangegeven dat ze op dit moment weinig kunnen doen. Ik ga binnenkort eerst maar eens langs om ze de klacht te demonstreren. Aangezien het wiebelen minimaal is zou ik me kunnen voorstellen dat e.e.a. binnen de marges is. Maar goed, helemaal gelukkig ben ik er niet mee. Als het me blijft storen ga ik voor een second opinion.
  14. Wellicht niet voor jou van toepassing, maar misschien kan ik andere helpen. Mijn dealer heeft aangegeven dat het misschien de omschakelklep van het inlaatspruitstuk kan zijn. Ik laat dit binnenkort controleren.
  15. Bedankt, ik zal het testen. Er zal wel een reden voor zijn dat de andere schermen geen gebruik maken van de nachtstand... Ik vind het persoonlijk goed passen als de blauwe dashboardverlichting aanspringt.
  16. WMA Lossless / EAC of FLAC formaat zijn tegenwoordig nieuwe standaarden met verbeterde eigenschappen tov MP3. Het zou mooi zijn als nieuwe firmware het lezen van deze formats mogelijk maakt. Bedankt voor jullie reactie.
  17. Hallo, wie iemand wat de maximale bitrate is welke de RNS aankan? Ik heb tot op heden 320Kbps gebruikt, maar zou graag hoger willen.
  18. Mijn RNS schakelt niet (meer) tussen dag en nacht kleuren. Ik zie de chromen weergave (Highline) met een rood omlijnd randje. Volgens mij moet dit 's avonds automatisch naar de nacht-stand (blauw randje). In de SETUP staat de beeldscherm instelling op AUTOMATISCH. Ik heb firmware 26xx. Wat kan er verkeerd zijn? Is het een bug in de nieuwe firmware? Wanneer zou de nachtstand moeten weergeven, bij het inschakelen van de lichten of zit er een oogje ergens op de RNS?
  19. @vwgolf, geldt het omwisselen van pin 2 en 3 ook als oplossing voor een slecht geluid van SD Kaart of alleen bij een slecht geluid vanaf de CD ? Ik heb mijn RNS ook later geplaatst.
  20. Niemand deze ervaringen? Het klinkt nogal dof.
  21. Hallo, Ik vind de kwaliteit van het afspelen van MP3 bestanden (320Kbps) eigenlijk maar van magere kwaliteit. Het geluid is niet fris, en de klank is niet diep. Afspelen van dezelfde MP3 bestanden vanaf DVD klinkt veel beter. Hebben jullie dezelfde ervaringen? Firmware 2680.
  22. Ik geloof inderdaad dat je dan met twee microfoontjes moet werken. Thanks.
  23. Twee dagen met de nieuwe software gereden. Ik moet zeggen dat de wagen soepeler door de versnellingen gaat. De klacht m.b.t. het licht schudden bij stationair draaien lijkt onveranderd, wat wel teleurstellend is. Ik zie wel dat met de nieuwe software er meer turbodruk ingeregeld is, want ik zie met mijn Fiscon module dat er meer boost wordt gegenereerd bij lagere snelheden. Hiermee hebben ze de power dip bij 1800 toeren er dus uitgekregen. Aardig om te zien dus. Wat wel een verbetering is: het verbruik! Ik zie dat ik nu makkelijk 1:13 haal op de snelweg en dat was voorheen niet meer dan 1:11 dus hier scoort de nieuwe software stukken beter. Kortom, ik raad je de software aan. Zorg wel voor een duidelijke klachtomschrijving die past bij de nieuwe software, anders zitten ze bij de werkplaats niet te springen om de hagelnieuwe software er op te zetten. Succes ermee.
  24. Ls, Wie heeft de bovenstaande combinatie met een Multifunctioneel stuurwiel aan de 'praat' gekregen? Met VAGCOM hebben we e.e.a. aangepast, zodat het sterretje op het MF stuur niet meer 'mute' maar voicedialling activeert. Echter, als ik op het sterretje druk (geldt zowel voor de toets op de RNS510 als op het stuurwiel) gaat er een signaal dat ik kan praten maar de microfoon (een Parrot exemplaar, aangesloten op de Kufatec Fiscon BT module) lijkt dan niet te werken. Gewoon bellen gaat wel prima, dus de microfoon is in orde. Wie-o-wie weet wat er nog aan ontbreekt om voice dialling te activeren? Ik ben er bijna, geloof ik. Vriendelijke groet, R. Arts
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden