Ga naar inhoud

reprise3

Members+
 • Aantal items

  88
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door reprise3

 1. Tiguan is van 2021. Woensdag worden klapspiegels door Cartronic ingebouwd en dag er op auto door VW dealer aan mij overgedragen. Mogelijk dat het bij inbouw al in orde is (spiegels automatisch inklappen bij afsluiten) maar vroeg het of het eventueel verstandig is de dongle uit mijn donderdag in te ruilen Passat te halen, om ze eventueel, mocht het niet bij Cartronic al zo geregeld is, dongle zondermeer in de Tiguan te plaatsen.
 2. Destijds heb ik bij mij Passat B7 model, de spiegels elektrisch inklapbaar laten maken. Ik moest ze echter klappen met spiegelknop in deurpaneel. Later via Aliexpress een dongle (Obd Controller) gekocht die ik in de stekker (can-bus) voor het uitlezen van de auto kon plaatsen. https://nl.aliexpress.com/item/32947421077.html?spm=a2g0o.detail.1000014.11.4fcf5cc6dixeHn&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40050.281175.0&scm_id=1007.40050.281175.0&scm-url=1007.40050.281175.0&pvid=f6dd8d1a-f98f-4955-899c-049507814187&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.281175.0,pvid:f6dd8d1a-f98f-4955-899c-049507814187,tpp_buckets:668%232846%238110%231995&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000028378475504"%2C"sceneId"%3A"30050"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!!19.97!!!!!%400b0a0c5216527031431215208eb700!12000028378475504!rec Zo worden de spiegels automatisch ingeklapt bij het afsluiten van de auto (en uitgeklapt bij het starten). Bleek prima te werken. Nu heb ik (ja sorry) een Tiguan gekocht. Is het veilig deze dongel op de Tiguan te gebruiken? Vast hartelijk dank voor je reactie. Piet Hein
 3. Iemand bekend met het Multichip tuning? Zie: https://www.autovoordeelshop.nl/multichip-tuning-volkswagen-passat-b7-variant-2-0-blue-tdi-140
 4. Mijn zender stond op Omroep Gelderland. Zie eerste bericht van dit topic. Gisteren thuis nog eens geprobeerd. Zender nu op Nederland 1. Nu wel filelijst, Kan het zijn dat ik maar 1 ontvanger heb en dat ik dus zender moet kiezen waarop TMC berichten worden uitgezonden?
 5. Onder knop Traffic wordt lijst niet meer opgehaald. Is overigens een RNS 315 Gisteren grote files bij Arnhem maar bij zoeken naar traffic lijst stond alleen "lijst wordt opgehaald". Verder gebeurde niets. Ook navigatie gaf de grote files op de weg niet aan. Geen rode streep op wegaanduiding terwijl er sprake was van kilometers lange file op mijn weg. Verder leek navigatie wel normaal te werken. Voorheen nooit problemen gehad. Auto is wel recent naar garage geweest voor vervanging ABS sensor. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
 6. Kan iemand me zeggen bij welke kilometerstand van een Passat 2.0 tdi bluemotion (dsg bak) uit 2012, de distributieriem vervangen moet worden? Dank voor je reactie alvast!
 7. Dank Klaas voor de reactie. Helaas heeft het niets uitgehaald. Ook bij VW nog eens laten spuiten. Ook zonder resultaat. Deur hangt niet scheef en naden zijn overal even breed. Moet er maar mee leven denk ik.
 8. Bij mijn Passat (2012) gaat het linker voorportier zwaar open en dicht. De rollertjes waarover de torsiestang (?) draait, draaien gewoon rond. Maar de deur gaat toch aanmerkelijk zwaarder open en dicht dan het andere voorportier. Is het een kwestie van (laten) smeren of is er meer aan de hand?
 9. Gisteren van achter door andere auto aangereden. Bumper van mijn Passat is links achter flink gescheurd en aan zijkant los. Verder heb ik een inklapbare trekhaak. Middels een knopje in de kofferruimte kan ik (deels) handmatig de trekhaak uitklappen. Ten tijde van botsing was trekhaak uitgeklapt. Nu op midden op display tussen de tellers verschijnt waarschuwing: "Trekhaak controleren !". Het verlichte knopje in de kofferruimte knippert ( wat normaal niet zo is) en reageert niet. Met als gevolg dat ik de trekhaak niet meer kan inklappen. Ter informatie: een van de parkeersensoren hing los onder de bumper. Om deze te redden, deze losgemaakt. Direct werkte sensorsysteem niet meer. Dus maar weer teruggezet. Of deze actie de melding mbt de trekhaak heeft veroorzaakt weet ik niet. Dinsdag gaat auto naar schadehersteller voor taxatie. Reparatie volgt later. Waar ik benieuw naar ben is de reden van de waarschuwing "Trekhaak controleren !". Deze lijkt (..) niet geraakt te zijn. Iemand een suggestie?
 10. Melvin, Dank voor de reactie. Kun je tzt laten weten wat de inbouwkosten waren?
 11. Kan iemand mij een idee geven van de kosten van het inbouwen van een elektrische achterklep in mijn Passat variant uit 2012? Mogelijk dat iemand dat van jullie zou kunnen uitvoeren? Ik hoor het graag. Vriend. groet, Piet-Hein
 12. Vrijdag jl heb ik bij het wisselen naar winterbanden, de krik aan de rechter achterzijde verkeerd geplaatst. Stom; gewoon niet goed gekeken. In plaats van onder de krik onder de daarvoor bestemde richel /balk te zetten is deze daarnaast, meer naar binnen, onder de kunststof bodemplaat gekomen. Bij het opkrikken in eerste instantie niets gemerkt totdat de bodemplaat iets naar boven schoot. Ik heb gekeken en er valt op het oog niet meer te zien dan dat de kunststof plaat iets is ingedeukt cq een fractie naar boven is gekomen. Uiteraard laat ik maandag de auto op een brug zetten om er even naar te laten kijken. Mijn vraag aan jullie is: lopen er op die plaats, dus direct naast de onderbalk onder het achterportier aan de binnenzijde rem- of andere leidingen die een tik gehad kunnen hebben? Of lopen die op een heel ander plaats? Passat Variant 2012. Ik moet vandaag (zondag 3 dec.) met mijn auto weg. Voor de zekerheid dat het veilig is te rijden dus mijn vraag. Vast dank voor jouw reactie !
 13. Ik heb een RNS 315 en nooit problemen gehad met het koppelen van mijn Iphone. Ook nu koppelt deze probleemloos via bluetooth. Alleen sinds update naar Ios 11 krijg ik geen beltoon meer te horen over de speakers van mijn auto. Alleen Iphone rinkelt. Vreemd genoeg gaat bellen en gebeld worden probleemloos over de speakers van de auto. Dus alleen rinkelen van telefoon bij gebeld worden gaat via telefoon en niet via de speakers van de auto. Erg vreemd. Iemand een suggestie?
 14. Wat als er twee aangemelde telefoons in de auto komen? Worden dan beide aangemeld?
 15. Volgende keer kom ik naar jou... Bij VW garage Hegeman in Nijmegen laten repareren. Uitlezen storing en bedrading nakijken, nieuwe sensor, inlezen sensor en werkloon: samen 225,- Ze kunnen er wat van daar...
 16. Uit foutdiagnose kwam dat rotatiesensor rechter achterwiel kapot was. Auto staat nu bij de garage om deze te laten vervangen. Hoop dat het hier bij blijft. Over mogelijke kosten iemand een idee?
 17. Na auto een week op een parkeerterrein van een vliegveld geparkeerd te hebben, gingen plotseling bij wegrijden vier (4) gele, continue brandende controle lampjes aan. In linker teller: een p met een streep erdoor, en een stuurwiel. In rechter teller: ABS en tekentje auto met sliptekentjes eronder. Verder doen de knoppen: autohold, start/stopsysteem en asr het niet meer. Nooit eerder problemen gehad. Accu is vorig jaar nog vernieuwd, Betreft een VW Passat uit 2012 met DSG bak. 133.000 km gereden. Ik ga morgen naar een VW dealer, maar heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
 18. Kan het ook zijn dat de uitlaat enige tijd later, na regenereren, een wolk te zien geeft? (zie begin van dit onderwerp) Ik was bijna thuis en zag in de achteruitrijspiegel een wolk. Nooit eerder gehad. Was volgens mij niet van andere auto maar kwam waarschijnlijk uit mijn uitlaat. Dat is iets wat na regenereren gebeurt? Vijf minuten later, was thuis, motor nog eens gestart en gas gegeven. Niets te zien uit de uitlaat
 19. Hallo Foppe, Dus ik kan naar een VW garage gaan en die weten van de update na de update? Kan het ook zijn dat de uitlaat enige tijd later een wolk te zien geeft? Ik was bijna thuis en zag in de achteruitrijspiegel een wolk. Nooit eerder gehad. Was volgens mij niet van andere auto maar kwam waarschijnlijk uit mijn uitlaat. Dat is iets wat na regenereren gebeurt? Vijf minuten later, was thuis, motor nog eens gestart en gas gegeven. Niets te zien uit de uitlaat. Hoor graag van je. Vast dank!
 20. Hallo Hendrik, Inderdaad bij grote beurt een update gehad.
 21. Vandaag na een korte rit van plm 15 minuten, bleef bij uitzetten van de motor de ventilator van de motorkoeling ongeveer 2 minuten nadraaien. Op dashboard geen lampje aan waaruit waarschuwing zou moeten blijken. Sleutel was uit contact. Na zelfde rit weer na huis bleef bij uitzetten van de motor de ventilator uit. Eigenlijk zoals dat altijd het geval is. Ik heb dit niet eerder gehad. Nu was het wel mooi weer maar met zo'n 21 graden ook weer niet idioot heet. Het betreft een Passat 2.0 Tdi met DSG uit 2012. Km stand 125.000 Twee maanden geleden heeft de auto nog een een grote beurt gehad bij de VW dealer. Iemand een idee waarom de ventilator bleef nadraaien? Vast dank voor je reactie.
 22. reprise3

  ids postma?

  Waren raammotoren voor klapspiegels in mijn Passat uit 2012 Omdat er al geschikte raammotoren in auto bleken te zitten alles (spiegels en raammoteren) wel betaald en raammotoren bij hem achtergelaten. "Ids" zou 50 euro voor geven na verkoop aan iemand anders. Vaak contact gehad maar nooit meer iets ontvangen. Ben dus bang dat hij ze gewoon heeft doorverkocht en geld in eigen zak heeft gestoken.
 23. reprise3

  ids postma?

  Hoop evt. via PB van je te mogen horen. Heeft nog betaalde raammotoren van mij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden